Radio Speltorsk

Spelklassiker 1

I premiäravsnittet får Tobias sällskap av Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson, kända från Radio Speltorsk och Nertankat. Efter att alla fått presentera sig drar diskussionen igång med Andreas valda spel som är gamla hederliga Super Metroid till Super NES: Sebastian tar sedan vid med att gå några år framåt i tiden och påminna oss alla om hur det var att spela Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty till Playstation 2. Tobias tar oss sedan hela vägen tillbaka till början av 80-talet för att kliva ner i helvetet i Devil World till NES. Allt avrundas sedan med en liten frågesport mellan de två gästerna. Vem vinner och vem försvinner?

Låtlista
Super Metroid – Brinstar ”Green Area”
Metal Gear Solid 2 – Fortune
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean – Dark Conviction

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2008-05-08

14 Kommentarer

2008-05-08, Sebastian Magnusson säger:

Bra inledning! Nu gäller det bara att hålla takten uppe ^^

2008-05-08, Farbror Atlas säger:

Det blev ju bra det här. Jag ställer upp som gäst fler gånger om du vill ha mig med. Lycka till! :D

2008-05-08, Farbror Atlas säger:

Kan tillägga att jag behöver nya glasögon när det gäller Devil Worlds europeiska släppdatum. Det släpptes här 1987 och inte 1984 som jag hävdar i programmet.

2008-05-08, Gwellmyn säger:

Ja jag är riktigt nöjd. Hoppas att fler kommer med kommentarer och lyssnar, så det inte detta blir en klubb för inbördesbeundran :)

2008-05-14, Johan säger:

Du kan räkna med att jag lyssnar ;-)
Det var ett bra program, kul med retro. Finns en del äldre spel som man missat. Ingen av er som var amiga nörd?

2008-05-14, Gwellmyn säger:

Jodå, jag är i alla fall, så du kan nog räkna med amiga spel i framtiden. Vem vet, kanske redan nästa program ;)

2008-05-29, BaakaNinja säger:

Riktigt underhållande, fortsätt i den här stilen Tobias. ^_^b

2008-05-30, Akana säger:

Gott gott. Inte hört om denna podcast faktist. Behövde något att lyssna på när jag sitter på en 5 timmars tågresa och sökte bara. Och vad kommer upp om inte en podcast om tv-spel… Klassiska tv-spel. Mys!!
Så nu blir det antagligen en timma som jag kan fördriva tiden med. Tack tack :)

2008-06-21, soylent_system säger:

Kul upplägg och ett bra första program. Ni fyller ett litet hål för min del då det är ganska ont om podcasts med retrofokus.. och inte minst bra sådana. Så jag kommer helt klart lyssna vidare även i fortsättningen. :)

btw..
För kommande NES-trudelutter kan jag tipsa om arkivet på http://www.zophar.net/nsf/. Där finns så gott som ALLT, bl.a. Devil World. ;)
Meridian Advance är ett smidigt och bra sätt att både lyssna på och rippa låtarna.

2008-10-09, bittin säger:

och för Commodore 64 musik tipsar jag om http://hvsc.tp2.be/

2012-07-17, Ematilda säger:

Finns det något sätt att få tag på de här gamla avsnitten nu igen (utanför iTunes)? Avsnitt 1-7 verkar inte fungera. Är det iTunes som gäller – finns de ens där? Undviker gärna att ladda ner iTunes om möjligt. Tack för det fantastiska arkivet! x

2012-07-17, Tobias säger:

Ematilda> De ska gå och ladda ner via itunes, men borde även funka här. Ska kika på det när jag kommer hem. Tack för att du lyssnar :)

2012-07-19, Ematilda säger:

Tobias> Åh, schysst! Det verkar som att det är fler avsnitt som inte funkar här, fler Spelklassiker-avsnitt alltså. Spelmusik-klassiker funkar utmärkt dock. Ja, har precis upptäckt det här arkivet och lyssnar gärna igenom allt nu när jag har tid (sommarlov!) :D

2013-05-07, Niklas säger:

Avsnittet går inte att lyssna på…Hur kommer det sig?

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.