Radio Speltorsk

Spelklassiker 3

Äntligen!!

Så tänker förhoppningsvis flera av er lyssnare nu när Spelklassiker återvänder efter ett sommaruppehåll. I tredje programmet får Tobias besök av sin kompanjon Andreas Ljungström och så får de besök av Angelica Norgren, känd i bloggsfären som Xboxflickan. Tobias får denna gång äran att börja programmet, detta gör han genom att bli totaldissad för sitt val av Sim City till Snes. Angelica tar sedan vid och berättar om hur det är att leka bondeliv i Harvest Moon till Snes. Hon grämer sig även över vilket svin bonden egentligen är. Andreas får sedan avsluta med det lite mer udda peka-klicka spelet The Neverhood. Som vanligt drabbas de två gästerna samman i en kamp om vem som vet mest om TV-spel i en liten frågesport.

Låtlista
Sim City – City
Harvest Moon – Polka Dance
The Neverhood – Operator Plays a Little Ping Pong

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2008-08-10

5 Kommentarer

2008-08-11, Farbror Atlas säger:

Om någon vill testa The Neverhood så finns det ett demo att tanka hem här: http://www.download.com/The-Neverhood-demo-large-/3000-7564_4-10003341.html

2008-08-11, soylent_system säger:

Vad glad jag blev när jag uppdaterade min iPod idag och såg ett nytt avsnitt av Spelklassiker i podcastlistan. ^_^
Minns Neverhood väldigt tydligt men har tyvärr aldrig spelat hela spelet. Vet ni om det funkar som det ska i nyare versioner av Windows? Isåfall ska jag nog försöka leta upp det.

Trevligt att ni är tillbaka iaf. Hoppas att det blir lite tätare mellan avsnitten i fortsättningen… även om jag vet att det kan vara svårt att hinna redigera ibland. ;)

2008-08-12, Farbror Atlas säger:

”Vet ni om det funkar som det ska i nyare versioner av Windows?”

Själv fick jag det att funka fint på XP iaf. Det ska gå att ändra spelets kompabilitetsläge till Windows 95. Då flyter det på hur bra som helst.

2008-08-13, BaakaNinja säger:

Jag kan stötta dig Tobias och hålla med om att Sim City till SNES är ett riktigt roligt spel. Spelade det en massa när jag var liten tillsammans med kompisar, dock så tror jag att vi fuskade till oss pengar på något sätt… Men jag har även spelat det på emulator på senare dagar och kört det enligt konstens alla regler. Tycker fortfarande att det är ett väldigt roligt spel, men tyvärr är det svårt att hitta motivation att bygga vidare när man väl kommit upp till metropolis-storlek på sin stad.
Då kan man ju iofs alltid börja på en ny… :P

2008-08-29, Nicke säger:

Ni borde sända Spelklassiker från Retrogathering så kan ni intervjua utställare.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.