Radio Speltorsk

Spelklassiker 4.

Återigen gör Spelklassiker sig påmind i etern. Programmet där du får höra allting om gårdagens spel. Denna gång har vi spelat in det längsta programmet hittills, mycket tack vare de otroligt vältaliga gästerna. Men även för att vi nu introducerar ett nytt moment i programmet. Önskespelet!

Programmet leds återigen av Tobias Jensen och med sig har han Angelica Norgren som skrattar rått åt Guybrush Threepwood försök att få den fagre Elain i The Curse of Monkey Island. Sedan tar Alexander Cederholm, känd från Gamecore.se, vid och är lagomt road av stridsekvenserna i Eternal Darkness: Sanity´s Requiem. Tobias tar oss tillbaka till N64:ans storhetstid i GoldenEye och allting slutar med att Alexander och Angelica tävlar om vem som ska få bestämma om Kid Icarus eller Little Big Adventure 2 ska få avsluta programmet.

Låtlista
The Curse of Monkey Island – Pirate Song
Eternal Darkness – Ashes to Ashes
GoldenEye 64 – Facility
Kid Icarus – Main Theme Remix

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2008-09-01

9 Kommentarer

2008-09-01, Rubber chicken with a pulley in the middle säger:

Fyran kom till Playstation 2, och Curse of Monkey Island fungerar med ScummVM. ;)

2008-09-01, Gwellmyn säger:

Ja vi kommer på att det är fyran som kom till PS2, fast det hörs nog dåligt. Däremot hoppas jag att det är sant som du säger om Scumm :)

2008-09-02, Farbror Atlas säger:

Trevligt avsnitt igen. Bra gäster. Diskussionen om de exploderande lådorna i slutet var programmets höjdpunkt. Kändes skönt menlöst. :)

2008-09-03, Moroten säger:

Wooohoo Vad glad jag blev att ni nämnde mig.
Men jag tycker ni hade lite dålig kritik mot kid icarus.
Det är ju ett av de absolut bästa spelen som någonsin gjorts anser jag.

Men som sagt. Både rumpan och smaken är ju som sagt delad

2008-09-03, Gwellmyn säger:

Hehe, det var ju Alex som var kritisk! Jag tyckte bara att lösenordsystem är jobbiga ;)

2008-09-18, soylent_system säger:

Bra avsnitt.. men.. ”din mamma.. och många duvor”? Skäms, Alex! ;P

2008-09-19, soylent_system säger:

Nu vet jag var er signatur kommer ifrån! Köpte ett par skivor av den härliga gruppen The OneUps och fick hem dem igår.. bra val, Tobias. :)

2008-09-29, Jonathan Hedtjärn säger:

Har precis upptäckt Spelklassiker, och jag måste säga att det är hur intressant som helst. Grymt smart upplägg att diskutera klassiska retrospel.

Klockrent med The Curse of Monkey Island. De andra två spelen har jag inte spelat så överdrivet mycket, men därför är det ju kul att höra om det.

Lösenordet till Kid Icarus är DUVANS MAMMOR KOMMER BORTOT, som gör att man kommer till sista banan.

2008-09-29, Gwellmyn säger:

Så var det ja! Visste också att det var något skumt svenskt man skulle skriva.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.