Radio Speltorsk

07/10/15 – Avsnitt 8

Radio Speltorsks åttonde avsnitt går i temat blått, snabbt och kaxigt. Just det, vi pratar Sega. Mega Drive mer bestämt. Förutom att tala oss varma om igelkottar, apliknande pojkar och – tro det eller ej – Mega CD-spel försöker vi även reda ut Wonder Boy-härvan (med måttlig framgång) och de olika hankontrolliterationerna (med större framgång). En djupsinnig analys av Mega Drives penetreringsgrad på svenska skolgårdar står också på schemat.

Bakåtsträveriet fortsätter med de fasta programpunkterna Fredriks Amigahörna och veckans spelhistoria, och förstärks ytterligare av vår egen version av Antikrundan i och med ett referat från Retrogathering 2007. Annars är Fredrik fortfarande arg på Sony, Andreas mal fortfarande på om Outcast och alla tycker fortfarande att veckans spelsläpp är kassa. Samtliga deltagare visar sig också vara fullständigt out of touch med mediangamern när de ger en kollektiv axelryckning till Grand Theft Auto 4. Något som är betydligt hetare – lika hett som Volvagia – är The Legend of Zelda: Phantom Hourglass som både Andreas och Sebastian staplar lovord över.

Vilket spel översattes av grodan Kermit? Hur uttalar man egentligen Level7? Och vad är det som Andreas ljugit om i alla tidigare avsnitt?

Svaren finns i Radio Speltorsk 8!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-01-07

0 Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.