Radio Speltorsk

09/01/22 – Avsnitt 29

Martin Lindell dyker upp som gubben i lådan och trots att inspelningen är flera månader gammal så finns det mycket att gotta sig åt. Bland annat intervjuer från Sci-Fi-mässan med Lance Henriksen (Alien, Millenium) Carl Weathers (Rocky, Rovdjuret) där de pratar om röstskådespeleri i spel. Detta är något som vi dessutom spinner vidare på efteråt och varvar det hela med skojiga ljudklipp. Spelintrycken och flera av de nya inslagen är slopade denna gång men Spelnördbataljen återfinns som vanligt. Där blir för övrigt någon totalt överkörd. Gissa vem?

Låtlista:
Ocarina of Time Medley – Hyrule Symphony
Beyond the Bounds – Zone of the Enders: The Second Runner av Maki Kirioka
Go Straight – Streets of Rage 2 av Yuzo Kushiro
Supremacy av Jeroen Tel

Länkar:
Dataspelsbranschen

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-01-22

4 Kommentarer

2009-01-23, Peter säger:

Jag vill ha med oskar Skog mån gång.

2009-01-23, Jocke__r säger:

Trevligt avsnitt. Tycker det va mycket intressant att höra lite snack om rösterna i spelen. Skulle gärna hör mer om det.. kanske ett helt avsnitt ägnat åt det i framtiden någon gång? Skulle även bli glad om ni kunde hitta och spelade en låt från Chrono Trigger fast då med symphoniorkester. Låten jag vill höra är Wind Scene.
Tack och hej!

2009-01-25, Acid W säger:

Kul och roligt att höra dem Lance och Carl, men de sa inte så mycket om spelen.

2009-01-25, Gwellmyn säger:

Mycket bra program gubbar! Håller med Jocke_r, tror att det finns ännu mer att diskutera angående röstskådespeleri. Om jag får lägga till ett spel jag tycker har underbara röster så är det Day of the Tentacle. Den galna lila filuren är ju helt underbar.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.