Radio Speltorsk

Spelklassiker 7

Spelklassiker inleder det nya året med ett lite förändrat upplägg. Avsnitt 7 inleds med att Angelica Norgren härmar Pikachu i Pokemon Puzzle League. Andreas Ljungström är nyvaken och berättar om den underliga huvudstoryn i Blaster Master. Tobias Jensen avslutar med att introducera ett nytt inslag vid namn Retrobanken och delar med sig av pinsamma minnen från gymnasiet.

Låtlista
Pokemon Puzzle League – Sabrina Saffron City
Blaster Master – Stage 1
Metroid – Kraid´s Hide

Berätta gärna vad ni tycker om det nya upplägget. Är det något som fattas eller bör tas bort? Kommentera.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-01-28

8 Kommentarer

2009-01-29, Moroten säger:

Nu när jag lyssnade på er podcast och allt snack om Pokémon puzzle league så blev jag så sugen på det att jag tankade ner det från Virtual Console. Och det verkar riktigt skoj faktiskt, men väldigt stressande.
Till skillnad från Tetris så tycker jag att detta är mer stressande än tetris. Tetris är mer som avkoppling och man sitter och placerar blocken och behöver inte tänka så mycket.- Här är det att det skall gå väldigt snabbt men det var riktigt kuligt

2009-01-29, Thomas säger:

Intressant program, som vanligt. Ett förslag dock: hur vore det om du meddelar gästerna ämnet i Retrobanken i förväg så att de kan minnas ”fritt” istället för de ämnen i ämnet som du tog upp och som de inte alltid var så väl bevandrade i?

Du nämnde också (har jag för mig) frasen ”veckans program”. Innebär detta att Spelklassiker kommer att utges oftare?

Förstår sedan inte riktigt vad Andreas menar med Zelda-perspektiv och att gubben inte ska kunna hoppa i Blaster Master. Har jag spelat någon annan version? Men dissa absolut inte BM2 på Megadrive, den är både snyggare och mer spelbar än det första spelet på NES. (Ja, enligt mig alltså!)

Vad det gäller Crash var han en ‘Punggrävling’ eller ‘Bandikut’ som djuret också kallas, och var faktiskt inte initialt påtänkt som en maskot, men blev det mer och mer ju mer spelet sålde. Att jag har koll på detta beror på att jag som genom en slump själv gjorde en liten tillbakablick på det häromdagen.

2009-01-29, Tobias säger:

I fortsättningen kommer gästerna att känna till ämnet i förväg till Retrobanken. Denna gång ville jag dock hålla dem lite på sträckbänken eftersom det var första gången som det var med överhuvudtaget. Jag tycker personligen att Retrobanken blev betydligt bättre, än när jag själv valde ut ett spel att diskutera.

Om en sådan groda som ”veckans program” slank ur mig så får jag be om ursäkt. Tyvärr har jag nog inte tiden att spela in varje vecka, utan det kommer fortsättningsvis vara ett program i månaden.

2009-01-30, Andreas säger:

”Förstår sedan inte riktigt vad Andreas menar med Zelda-perspektiv och att gubben inte ska kunna hoppa i Blaster Master. Har jag spelat någon annan version? Men dissa absolut inte BM2 på Megadrive, den är både snyggare och mer spelbar än det första spelet på NES. (Ja, enligt mig alltså!)”

Jag var nyvaken när vi spelade in. :P För att klargöra vissa saker:

Jag har inte spelat BM2 som jag nämner men jag tycker det ser rätt crappigt ut i rörelse. Det har dessutom fått usla betyg så jag gjorde bara ett antagande.

Vad jag säger är att gubben inte kan hoppa när man visas ur, vad jag kallar ett Zelda-perspektiv, dvs snett ovanifrån. Här är ett exempel på hur det ser ut: http://pnmedia.gamespy.com/classicgaming.gamespy.com/images/oldsite/clusterimages/bm2.gif

På A-knappen skjuter man och på B-knappen kastar man bomber (eller tvärtom :P). Däremot kan man hoppa när man kör fordonet och befinner sig i det sidoscrollande läget.

Hoppas jag rett ut ett par av mina förvirrade påståenden från programmet. :)

2009-01-30, Andreas säger:

Förresten Thomas! Det vore dags att du medverkar i programmet snart. Du verkar onekligen bevandrad i retrospelandets underbara värld. Jag läser din blogg och den består verkligen av mången skön nostalgisk läsning. Se så Tobias! Skicka en förfrågan till denne herre omedelbums! :D

2009-01-30, Moroten säger:

Nu har jag spelat Pkémon puzzle quest ännu mer och jag börjar vänja mig vid kontrollen och tänket när man skall försöka få så stora kombos som möjligt.
Det känns inte lika stressande nu när man har kommit in i spelet lite mer.
Ett riktigt roligt spel och jag ångrar verkligen inte att jag köpte det. Det kommer jag nog ha roligt åt många gånger.

2009-01-30, Thomas säger:

Andreas: Aha, jag kom aldrig ur det sidorullande läget. Då är jag med och tackar dessutom för berömmet. Jag gillar det ni gör också! Vi får väl se om det kan leda till något framöver. ;)

2009-01-31, Thomas säger:

Som av en helt annan slump gjorde häromdagen IGN:s retroboss Levi Buchanan en veritabel sågning av Blaster Master. Kanske kan tjäna som lite perspektiv? ;)

http://retro.ign.com/articles/949/949206p1.html?RSSwhen2009-01-29_094200&RSSid=949206

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.