Radio Speltorsk

09/02/19 – Avsnitt 33

Radio Speltorsk återvänder med ett avsnitt utan grönklädda hjältar och elaka monster. Den här gången med två gäster. En gammal bekant i form av Angelica ”Xboxflickan” Norgren och en helt ny bekantskap i Jonatan ”Cactus” Söderström, indiespelutvecklare. Bland spelintrycken återfinns Retro Game Challenge, Killzone II (igen) och Time Hollow. Angelica återupprepar Eriks bravad från ett par avsnitt sen genom att helt skita i dessa och ägnar sig istället åt att tipsa om sköna spelpyssel vilket är minst lika trivsamt. Speltipset resulterar i att Sebbe inte kan hålla sig längre utan predikar ännu en gång om Steambot Chronicles. Veckans spelnörd utses i vanlig ordning sist i programmet.

Låtlista:
Symphonic från The Great Giana Sisters av HavocS (RKO)
Monstrous Turtles! från Super Mario World av zircon (OC Remix)
Escape från Lost Odyssey av Nobuo Uematsu

Länkar:
Xboxflickan
Cactus

Radio Speltorsk tipsar:
Steambot Chronicles

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-02-19

9 Kommentarer

2009-02-19, Samson säger:

Avsnitt 1-10, 12 och 13 går inte att ladda ner.

2009-02-19, Farbror Atlas säger:

Samson: Det ska du vara glad för. De suger verkligen fis. Men trots det ska de givetvis fungera. Jag ska ta mig en kik och lösa problemet så snabbt jag hinner.

2009-02-19, Hjort säger:

Ännu ett härligt avsnitt av Radio Speltorsk! Angelica Norgren (som hörs i var och varannan podcast nuförtiden) har blivit lite av en personlig favorit vilket självklart gör avsnittet ännu bättre. Pysselsnacket var mysigt.
Måste dock säga att Cactus inte tillförde mycket, jag tvivlar på att podcast är hans rätta element.
Annars var programmet mycket bra, ni har en avslappnad skön stil som jag tycker att ni ska fortsätta köra.

2009-02-19, Sebastian Magnusson säger:

@Samson – fixat.

Thanks for the heads up!

2009-02-20, Samson säger:

@Sebastian magnusson & @Farbro Atlas:

Mkt najs, tack för det. Och jag tänker givetvis lyssna genom er backlog också, även om de luktar fis =)

Passar på att promota min egen podcast när jag ändå är här. savepunkt.se är adressen

Även o det inte rör just detta avsnitt så gillade jag er Zeldaspecial väldigt, tack för den =)

2009-02-21, Äppelorkestern säger:

Härligt med allt pysselsnack. Apropå Cosplaysnack så har jag en dröm om att när jag gifter mig någon gång i framtiden så vill jag vara utklädd till LInk och min fruga som Zelda och så skall jag springa in i kyrkan, dra upp Master Sword ur en sten och rädda Zelda (min fru) och så gifter vi oss. Det skulle vara grymt. Men jag vet inte om min blivande fru kommer gå med på det.

2009-02-22, Magkliarn säger:

Jag kan inte mycket mer än hålla med Hjort. Ett underhållande avsnitt, kan dock inte säga ”som vanligt” eftersom jag precis börjat lyssna på er! Allt fick en flygande start med Zelda-specialerna som jag tyckte var mycket trevliga, förmodligen pga. att jag älskar den serien :)

Åter till detta avsnittet då, jag fortsätter gå på Hjorts spår med att Cactus var lite av ett bottennapp i avsnittet, var det någon mer än jag som hajade till mer än en gång av att han lät som Microsoft Sam (talboten i Windows XP)? Han lät rätt så ansträngd, vilket blev en stor kontrast till er lite mer laidback-inställning.

I vilket fall som helst gillar jag er, och tänker garanterat fortsätta lyssna.

2009-02-22, Johan säger:

Jag som alla andra gillar xboxflickan men hon sa inte mycket ”nytt” för oss som följer hennes blog men hon är endå trevlig att lyssna på. Tack för bra avsnitt.

2009-02-25, Blixten säger:

Som vanligt ett bra avsnitt, ni blir bättre och bättre för varje avsnitt som släpps. Särskilt när ni börjar få med lite ordentliga gäster som t.ex Angelica och herr lejonhuvud. Han där utvecklaren ”cactus” behöver ni aldrg ta dit igen, han lät ju så fruktansävrt ointreserad av att vara med i radion. Precis som det mesta han ville var att avsluta samtalet.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.