Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik III

Är det något som jag, och mina gäster, verkar gilla att prata om så är det gamla hederliga peka-klicka äventyr. En genre som tyvärr inte varit jätteaktuell de senaste åren, men fått sin en liten revival i form av Sam & Max och Strong Bad´s Cool Game For Attractive People. I Spelklassiker Musik III låter vi musik flöda ifrån Lucasarts gamla klassiker, allt för att vi ska minnas en tid då vi fick skratta gott åt underliga dialoger och slita vårt hår i idiotiska pussel.

Låtlista
Zak McKracken and The Alien Mindbenders - Zak McKracken & Commando Remix
Loom – Main Theme
The Secret of Monkey Island – Pirates Theme
Day of the Tentacle – Tentacle Disco
Full Throttle – Legacy
Grim Fandango – Bone Wagon

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-02-23

3 Kommentarer

2009-02-26, Johan säger:

Tack för ännu ett toppen-program. Jag tycker allt är super men programmen är för korta. Skulle gärna se dem 45-60 min långa :-)

2010-09-15, Mattias Eriksson säger:

Trevligt program!

Fast spåret programledaren kallar ”The Secret of Monkey Island – Pirates Theme”, heter egentligen ”The Secret of Monkey Island – The Scumm Bar” enligt vad jag lärt mig.

2010-09-16, Tobias säger:

Där ser man! Så kan det mycket väl vara. Kul att de äldre avsnitten uppmärksammas :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.