Radio Speltorsk

09/03/05 – Avsnitt 35: Street Fighter-special

Ja, ännu ett specialavsnitt så nära inpå det förra. Men ämnet är aktuellt, och längden mer hanterbar.

Vi tar hjälp av fightingdåren Anders Magnusson för att reda ut allt om Street Fighter-seriens mångbottnade bakgrund, och givetvis även dividera om den nysläppta fjärde delen.

Länkar:
Akibaharashop – köp delar till arkadstickor

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-03-05

6 Kommentarer

2009-03-06, Blixten säger:

Väldigt bra avsnitt! Hade det mesta, framförallt en rolig och härlig gäst som inte bara var otroligt insatt i ämnet men också skön att lyssna på. Kul med en s.k. Retroperspektive för oss som inte lirat de tidigare spelen. Var även bra av dig Andreas att gå in och stoppa Sebbe och Anders när dom sjönk för långt ner i hardcoreträsket! 10/10!

2009-03-10, neptun säger:

Kanonbra program! (igen)
Ang. musiken så är jag en av dem som gillar soundtracket riktigt mycket! De flesta låtarna är riktigt sköna och de klassiska theme låtarna är helt otroliga, dock håller jag med om att menymusiken är riktigt störande.

De borde funnits samma möjlighet som i smash brawl, där man kan editera musiken ganska fritt i spelet.

2009-03-11, Cricke säger:

Härligt program! Jag förvånas verkligen av hur insatt man kan vara i Street Fighter, Sebbe och Anders sätter verkligen ribban på hur man ska vara som en Street Figher-expert! Eller Sebbe visste jag redan :P

En framtida Resident Evil-special skulle kanske vara roligt? Eftersom femman står bakom knuten?

Tack för ett underbart program!

2009-12-16, HB säger:

Fortfarande SF2: The World Warrior till SNES som är det bästa spelet i serien :)

Och ja, man kunde ställa in farten i Super Street Fighter 2 till SNES. I alla fall vad jag minns.

SFA3 är riktigt skoj. Tills man upptäcker V-ism, då blir spelet inte roligt längre. För mycket skada som man kan göra med de.

Att få fram Shin Akuma i SFA3 är riktigt härligt.

V-ism med sina custom combos är beroende på vilken knappkombination du startar det med. Du startar den genom att trycka in LP och LK eller MP och MK eller HP och HK.

Sorry för att denna kommentar kommer sent. Men var tvungen att lyssna på detta då det är ett tema som jag är mycket fast vid.

Kollar man på Marvel VS Capcom 2 så handlar det mest om att göra en serie combos eller få in Magneto´s endless juggling och framför allt. En stor del av spelet går ut på att ta ned motståndarens energi med hjälp av chip damage.

Vilket gör att spelet blir tråkigt i min mening.

Följdfrågan är också: När kommer ni prata om Guilty Gear och BlazBlue?

SFIV och Sagat är sönder ja :p Man ska dessutom inte få kunna göra en eldboll och använda det slag som slår över halva skärmen med Dhalsim.

70% skada om man har ultra och kan combon med Sagat.

Och bara den idéen att man får en extra chans att med en attack vända en hel match känns fel. Då är det bättre att låta en mätare öka i takt med att man gör lyckade attacker och specialare.

SF3 blev dåligt mottaget på grund av att det var för tekniskt. Parry systemet, att man endast har en super. Combosen och att man kan blocka allting bara man gör rätt gjorde spelet mycket svårt för många. Att det dessutom nästan bara släppas till DreamCast med sin dåliga kontroll gjorde inte saken bättre.

Plus då att de flesta av karaktärerna var nya. Vilket inte föll många i smaken :p

Fanns inte Chun Li med i orginalet SF3? Det var litet komiskt.

DC är en underbar konsol, men deras handkontroll var värdelös för fightingspel.

Hm? Vart är youtube filmen med klippet? Lägg in det också :)

Street Fighter IV spelar jag fortfarande med pad. Är enklast så. BlazBlue dock spelar jag med sticka och oj oj oj vad jag älskar det :)

2009-12-16, Andreas säger:

”Sorry för att denna kommentar kommer sent. Men var tvungen att lyssna på detta då det är ett tema som jag är mycket fast vid.”
Äsch! Bara kul att se ditt engagemang för avsnittet oavsett om det är gammalt eller inte. Tack för alla tankar och åsikter. :)

”Hm? Vart är youtube filmen med klippet? Lägg in det också :)”
Vi har hunnit byta design och tema sen det här programmet lanserades så en del länkar och annat har försvunnet på kuppen. Här är det i vilket fall: http://www.youtube.com/watch?v=LLKEcBVU5Ok

2009-12-16, HB säger:

Ah, det förklarar allt.

Givetvis har jag sett klippet. Både hela matchen och då det klippts ut :)

Tack för länken dock. Fortfarande lika härlig att se som första gången.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.