Radio Speltorsk

09/04/02 – Avsnitt 39

GDC-snack präglar veckans avsnitt och Andreas och Sebastian är mer negativa än vanligt. Erik Svedäng är desto gladare och blir uppringd för att få motta Radio Speltorsks gratulationer för sin nyvunna utmärkelse.

Spelintrycken består av gammalt rollspelstjat där Suikoden II avhandlas, dessutom babblas det en del om Xbox Live-tjänsten, Community Games. Sebastian avslutar det hela med att tipsa om Sega Rally 2006 som är lite smålurigt att få tag i.

Låtlista:
Tetris – A-type
Metroid Prime – Menu Selection
Outrun 2 – Risky Ride

Länkar:
Fez trailer
Scary Girl trailer

Radio Speltorsk tipsar:
Sega Rally 2006

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-04-02

5 Kommentarer

2009-04-02, Samson säger:

Hej gossar.

Blir lite ledsen när jag hör snacket om Onlive. Skriver som jag skrev till spelradion som yttrade liknande åsikter.

Jag har själv strukturerat åtskilliga streamingfunktioner som kan sända HD-upplöst video över nätet (långa sträckor) utan taskig komprimering eller andra skavanker.

Det låter mer som att ni tänker i banor som ”ser det ut som youtube vill inte jag vara med iaf”. De video-stremingtjänster som är populära idag (t ex nämnda youtube) har inte alls samma struktur, dels i hur maskinerna ser ut som skickar signalen, dels hur signalen komprimeras, dels hur signalen faktiskt skickas. Framförallt är inte youtube och co byggda för att skicka den kvalite vi spelare kräver ej heller är det tänkt att vara interaktivt.

Ni nämndre remote access där man hade tur om ett musklick gick genom på några sekunder. och ja, så ser det ju ut med den tekniken, men för speltjänster är strukturen på maskinen som processar (dvs server) helt olik en klassisk remoteaccess. Sen ska man heller itne glömam att dessa servrar byggs med spel och enbart spel i åtanke, vilket gör att man kan göra åtskilliga förbättringar som får ner responstiden avsevärt.

Jag är fullt övertygad att det går att få ”tunna klienter” att fungera osynligt i spelsammanhang.

Vad gäller ägandeskap så är det faktiskt bara en attitydfråga. Köper jag ett XBLA-spel t ex så ser jag det iten som att jag köpt spelet utan snarare att jag köpt en licens för att kunna spela det. Samma tänk går genom onlive också, eller Steam för den delen.

Jaja, det blev väldigt långt det här och kan summeras med: jag håller inte med er och tycker det är tråkigt att ni är så negativa.

2009-04-02, Jimmistone säger:

Jajamensan Type A var det jag menade

2009-04-04, Så nära men ändå så långt borta « Farbror Atlas säger:

[...] som jag kallade det, “tokexklusiv intervju”, i nya Radio Speltorsk. Om ni lyssnat på programmet så känner ni till att det var Erik Svedäng som var intervjuoffer. Det var för övrigt min [...]

2009-04-06, Filantropiska filatelistförbundets fakultet säger:

Nu har ju det börjat komma arkadspel till Virtual Console och då kommer jag osökt till den här tanken att det kanske i framtiden kommer gamla datorspel till Virtual Console. Vad tror ni om detta?
Det borde väl inte vara omöjligt att ge ut gamla PC-lir till VC? Eller?

2009-04-08, Våran frälsare säger:

Bra avsnitt som vanligt :)
Tyvärr kommer Jelly Car aldrig släppas till Xbox, eftersom skaparen vill att spelet ska vara gratis, men det går dumma Microsoft inte med på. Så därför får man skaffa det till nån annan plattform.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.