Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik VIII

Spelklassiker Musik återvänder i vårsolen (okej, just idag var det mulet otur nog) med det längsta programmet hittills. I veckans program har jag rotat igenom en hel hög med spellåtar för hitta sådana som har någon sjönsjungande person i sig. Spannet sträcker sig över allt från japansk pop till norsk new age musik. Låten kan både vara nyskriven för spelet i sig, men kan även vara ”lånad” och ingå i spelet. I så lång utsträckning som det är möjligt har jag försökt skriva med artisterna som framför melodierna. Mycket nöje!

Låtlista
Song of Love (Ai no Uta) - Strawberry Flower (Pikmin)
Donkey Kong Rap – Donkey Kong 64
You where there – Steven Geraghty (ICO)
Gaze of Ice – Resident Evil
The Next Door – Exile (Street Fighter 4)
Prayer – Secret Garden (Endless Ocean)
Unbeatable Love i Surely Have – Mega Man X4
Hong Dou - Faye Wong (Final Fantasy VIII)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-04-13

9 Kommentarer

2009-04-14, Den vandrande fiskpinnen säger:

Den första låten var helt underbar. Det låter så guligt när de sjunger på japanska

2009-04-14, Johan säger:

Tack för ett MYCKET bra program, men enligt mig så var detta det sämsta avsnitt i mitt tycke. Jag är inte mycket för J-POP och annan pojkbands-musik. Man kan inte gilla allt.

2009-04-14, Johan säger:

Glömde nämna att jag saknade Portal låten Still Alive, underbar sång i den låten.

2009-04-15, Gurra säger:

Bra låtar DK rap är undebar. Har dock lite dåliga erfarenheter av Ai no Uta. Låten spelas på en bana som min kompis gjorde i Super Smash Bros Brawl. Jag brukar alltid få stryl på den banan. Tänk er själva att få förlora till denna glada låten.

2009-04-15, Gurra säger:

Förlåt stryk menar jag.

2009-04-15, Gwellmyn säger:

Fiskpinnen> Visst är den klämkäck :D

Johan> Ja tyvärr kan jag nog inte se till att alla smaker kommer till belåtenhet varje gång, men kul att du gillade det i alla fall.

Gurra> Kan man göra egna banor i nya Brawl? Det hade jag faktiskt inte koll på.

2009-04-21, Gurra säger:

Jodå Gwellmyn det går alldeles utmärkt. Det går att skapa ganska så intressanta kreationer.

2009-04-29, soylent_system säger:

Ai no Uta har också jag stött på men i ett annat sammanhang. Det var en av de enklare låtarna i första Donkey Konga (den japanska versionen då). Hade faktiskt noll koll på att den hade koppling till spel på något annat sätt.

Men, sista låten var väll ändå inte Eyes of Me? Nog för att melodi och rytm kan sklija sig en del när man sjunger på ett annat språk men det där va ju en HELT annan låt.

Annars, bra program. Älskar verkligen You Were There ifrån ICO, så det var kul att se att jag inte är ensam om den saken. :)

2009-04-29, Gwellmyn säger:

Se där, där lärde man sig något nytt om Ai No Uta också.

Jag har klurat vidare om det där med Eyes on Me och du har helt rätt, det är inte den kinesiska versionen. Det som gör det förvirrat är att den cirkulerar på nätet som det, men i själva verket är det en låt som heter Hong Dou och är ”b-sidan” på den singel som släpptes på Eyes on Me och därför är det många som misstar den för den kinesiska versionen. Rätt ska vara rätt. Ändrar detta i listan över låtar som är med :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.