Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik IX

Det finns dagar när man öppnar kylskåpet och det enda man ser är en gigantisk röra med ingridienser som man inte riktigt vet man ska göra med. Samma sak hände även när jag öppnade min mapp med spelmusik. Det där man tar till knepet att slänga ner lite allt möjligt i grytan och göra en ”pyttipanna”. Så istället för ett tradionellt tema som ”Racingspel” eller ”Action”, får ni nu Tobias Pyttipanna. En salig blandning av olika låtar från olika tidsåldrar. Hoppas att det ska smaka.

Låtlista
Still Alive – Portal
Professor Layton´s Theme – Professor Layton and the Curious Village
Let´s Go On (Contest) – Rhapsody: A Musical Adventure
Ingame – Lost Patrol
Super Mario Bros 2 SuperBackJazz OCRemix – Estradasphere
Cellar – The Goonies II
Slaughterhouse Scramble – Beyond Good and Evil
Main Theme – IK+

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-04-20

11 Kommentarer

2009-04-21, DenHoppandeMokkasinen säger:

Det finns något svenska band som gör tv-spelsmusik. och de gjorde en gång en låt om pikmin av en recension som Oskar Skog hade skrivit.

Rymdkakor tror jag dem heter. Den skulle jag vilja höra i något kommande avsnitt.

2009-04-22, magkliarn säger:

Har nyss upptäckt programmet, och lyssnat på Spelklassiker Musik 8&9. Är väldigt positivt överraskad, jag känner ju såklart igen din röst Tobbe från bla. Radio Speltorsk, men inte visste jag att du satt och värpte på ett litet guldägg här i hörnet! Känns skönt att bara kunna knäppa på mp3:n och lyssna på massa bra spelmusik, ibland blir det lite enformigt med bara snack som vanliga podcasts innehåller. Detta koncept är guld, lägg för allt i världen inte ner denna podcast! :)

2009-04-22, Gwellmyn säger:

Mokkasinen> Check! Föresten, hur jäkla många olika alias har du egentligen :P

Magkliarn> Tack och Bock. Jag tyckte också att det behövdes något annat på spelpocast-himlen. Lägga av kommer jag inte göra i första taget. Programmet är ganska lätt att göra och det är himla kul att fnula ut teman och försöka hitta passande låtar. :)

2009-04-23, DenHoppandeMokkasinen säger:

Några stycken alias har jag väl. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket alias jag vill ha så jag brukar skriva in nya namn varje gång typ.
Om du inte redan sett det så är det jag som är Peter på spelbloggen.
Fast det kanske du visste redan.

2009-04-23, Gwellmyn säger:

Mokkasinen> Jo då, det listade jag ut för bra längesedan. Jag kan ju se din mailadress behind the scen så att säga.

2009-04-23, Johan säger:

Fem av fem, toppen avsnitt!

2009-04-24, Gurra säger:

Underbart avsnitt. Jag känner att jag nog borde spela Professor Layton. Super Mario-musiken höll ju också hög klass.

2009-04-24, Gurra säger:

Oj jag är nog lite sen med att upptäcka att du är självaste Tobias Gwellmyn. Varifrån kommer smeknamnet. Är det hämligt?

2009-04-24, Gurra säger:

hrm hemligt

2009-04-24, Gwellmyn säger:

Gurra> Tack och bock. Jodå det är jag som gör Spelklassiker och Spelklassiker Musik. Namnet kommer från ett gammalt äventyr, till rollspelet Drakar och Demoner, som heter Svavelvinter. Där fanns det en dvärg som heter Gwellmyn. Har även använt mig av det namnet när jag åkt på diverse lajv.

2009-04-25, Gurra säger:

Ok då vet man det. :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.