Radio Speltorsk

09/04/23 – Avsnitt 42

I detta avsnitt tar vi in en ny bekantskap, Monika Nilimaa, som bloggar under pseudonymen Gamingmama och konversationen glider förstås in en del på kombinationen föräldraskap och spelande. Det är dessutom premiär för Johan Eklunds nyhetsrapport.

När det kommer till spelsnacket har Monika börjat flörta lite med Halo-serien men hos ordinarie panelen är allt som vanligt igen – Andreas spelar indie (ScaryGirl!) medan Sebastian försöker smyga in lite World of Warcraft-tjat.

Låtlista:
Gradius III – Declaration of War – OA, scaredsim (OCremix)
Chrono Trigger – Type-R 2nd – at the Time of Fate
Vectorman – Ocean (vgremix)
Castle Crashers – Main theme

Länkar:
Gamingmama
ScaryGirl
The Hunter

Radio Speltorsk tipsar:
Zuma

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-04-22

10 Kommentarer

2009-04-23, Samson säger:

Attsingen, nu hann ni före med monika. Vi hade henne bokad för något avsnitt, men det blev lite schemastrul så det gick i stöpet.

Ang nyhets-segmenten tycker jag ni ska slopa det helt. Man behöver inte höra samma nyheter som man redan läst och hört 711 gånger redan.

2009-04-23, Jorge säger:

PSP är minst lika batterislukande som vårs kära gameboy!

2009-04-23, Jesper säger:

Väldigt bra avsnitt precis som vanligt, ni skämmer bort oss lyssnare.

Tycker Nyhets-segmentet var bra, alla kanske inte hänger på nyhets-sidor 24/7. Likaså så kommer det lite värdiga åsikter från både Johan och Andreas vilket är en skön paus ifrån oseriösa nyhets kommentarer på nämnda sidor.

Kul att få höra om Monika ”gamingmamman” har missat henne innan så nu har man ytterliggare en blogg att hålla koll på. Väldigt skoj.

Keep up the good work.

2009-04-23, tamoootden säger:

Trevligt avsnitt. Monika var en intressant gäst och jag tycker också att nyhetssegmentet var trevligt. Förstår vad Jesper menar men det viktigaste är väl att höra åsikterna och inte bara nyheterna i sig.

2009-04-23, Tobias J säger:

Bra program, men borde Andreas få börja berätta om vilka spel han spelat någon gång? Eller vill ni att Sebastian börjar så att man slipper höra allt trams om wow ;)

2009-04-23, Christoffer Erling säger:

Härligt att ni fick med Monika! Hon är både trevlig att prata med och lyssna på!

Mycket trevligt program, men nyheterna känns som de ska omarbetas eller slopas helt. Kortare och mer intensiva passar bättre och lämnar mer plats åt ert spelsnack och gäster! Annars ett riktigt toppenprogram, som alltid!

Har dock lite kritik. Ljudnivån på det nya elgitarr-introt är alldeles för högt i jämförelse med era röster, spelmusiken likaså. Så när ni ska ha spelmusikens intro medan ni snackar så överröstar det er något enormt. Plus att jag är tvungen att drastiskt sänka volymen på min iPod så fort det spelas en låt, eftersom den är såpass mycket högre än era röster. Så sänk musiken eller höj era röster, så det blir en jämn ljudnivå!

Tack för Sveriges bästa podcast!

2009-04-24, Johan säger:

klock_rent avsnitt!
Har länge lyssnat på spelradion, men nu börjar jag att digga er mer.

2009-04-24, Grovsnus säger:

Har lyssnar på er länge nu och det här avs var det sämsta jag hört!
Kör som ni gjorde förut!

/Grovsnus

2009-04-25, Christoffer Erling säger:

Tycker även det var synd att vi gick miste om Spelnördbataljen! Tycker ni ska hålla hårt i det konceptet, särskilt eftersom ni var först av de svenska spelpodcastsen att införa det. Spelradion skulle ju lansera The Battle, som jag skulle ana är något liknande.

2009-04-29, Johan säger:

Har följt er länge nu och tycker väldigt mycket om eran podcast. Men nu på senare tid har den börjat att tappa, kanska är det för att ni skyndar er att hinna göra ett program i veckan och hinner därmed inte med att spela och reflektera mellan inspelningarna.

Sedan tycker jag inte om den negativa syn på wow, jag spelar det inte själv men det mycket intressant att veta vad som pågår i ett av de största spelet just nu.

jinglarna och musiken brukar ha för hög ljudnivå. Tack för ett annars toppen program. Jag kommer att lyssna på alla era kommande avsnitt!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.