Radio Speltorsk

Spelklassiker 10 – Game Boy

Två födelsedagsbarn står på schemat i det 10:e avsnittet av Spelklassiker. Dels är det Spelklassiker som firar både 10:e avsnitt och ett år i etern, dessutom har den gråa tegelstenen kallad Game Boy fyllt ärofyllda 20. Detta firas genom att Tobias bjuder in Radio Speltorsks Sebastian Magnusson och Andreas Ljungström. Det blir många och långa diskussioner om spelpojkens bravader genom åren.

Detta är även det sista vanliga Spelklassiker på ett tag. Min (Tobias) motivation för programmet har gått på sparlåga ett tag och därför har jag valt att ta en liten paus. Spelklassiker Musik kommer att fortsättar sändas som vanligt dock. Kanske Spelklassiker dyker upp igen i framtiden i någon form, vi får helt enkelt se.

Låtlista
Overworld 1 – Super Mario Land
Tetris McVaffeQuasi Ultimix OC Remix – McVaffe
Willy Fight Music – Mega Man 4 Game Boy
Ending Orchestre – The Legend of Zelda: Links Awakening

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-05-04

13 Kommentarer

2009-05-04, Allt du inte ville veta om Game Boy | SpelGalen säger:

[...] Som bekant pratar jag ju av mig i Radio Speltorsk, men min ordsvada är i princip gränslös. Därför har jag och min kohort Andreas gjort besök i tioavsnittsjubilerande podradion Spelklassiker. [...]

2009-05-06, Johan säger:

Jättebra program!
Men snälla ID3 tagga avsnitten (artist/album/genre), gäller även musikavsnitten. Omöjligt att hitta i mp3-spelaren annars. Keep it up!

2009-05-06, Gwellmyn säger:

Trodde att det räckte med att jag ID3 tagga namnen, men absolut, jag ska fylla i de andra också i fortsättningen :)

2009-05-06, Tomas säger:

jag förstår inte den kryptiska texten. vad menar du med sluta? jag som precis hittat hit och älskar varje avsnitt!

du gör det asbra. en tredjedel känner man igen och myser till, en tredjedel känner man inte till men myser likväl med, sen en tredjedel går lite obemärkt förbi, men man kan ju inte gilla all spelmusik. men det är perfa verkligen.

om det kommer ett avsnitt senare så vill jag iallafall önska låter ”distant mountain” från spelet suikoden. den är lite tjatig(dock ganska kort), men så fort jag hör den så kommer hela känslan av suikoden över mig. i brist på bättre fantasi så önskar jag den och hoppas på att den kommer med någon gång. och jag kommer återkomma och önska. så länge det blir flera program.
snälla förklara!

peace!
-Tomas

2009-05-06, Tomas säger:

ah. jag läste om det hela en gång till och musiken kommer fortsätta iallafall?

fantastiskt!

2009-05-06, Gwellmyn säger:

Tomas> Ja du har redan listat ut vad jag menar. Jag bedriver som sagt två program. ”Spelklassiker” som är en retropodcast och ”Spelklassiker Musik” som är en podcast inriktat på tv-spelsmusik. ”Spelklassiker” kommer jag ta en paus ifrån, eftersom det tar mycket längre tid att producera och jag känner att det är inte lika roligt längre.

”Spelklassiker Musik” kommer jag dock att fortsätta med precis som vanligt. Din önskelåt skriver jag självfallet upp och det är bara att hålla öronen öppna så kommer du få höra den inom en snar framtid :)

2009-05-06, Thomas säger:

Jag tackar för 10 fantastiska avsnitt och hoppas att du hittar lite motivation och ork vad det lider!

Passar också på att lägga en önskelåt för spelklassiker musik: Into the wonderful från spelet Gods! :)

2009-05-08, DenHoppandeMokkasinen säger:

Tråkigt att du slutar med spelklassiker. Jag gillade verkligen avnsitten men jag förstår dig samtidigt att det tar upp mycket tid och att motivationen ibland sviker.

Men om du tar en paus ett tag så kanske motivationen ökar igen så att det kan komma upp spelklassiker någon gång då och då kanske.

Med spelklassiker musik tycker jag att du har lyckats riktigt bra och det är riktigt trevligt att sitta och lyssna på. Ibland lyssnar jag på avsnitten flera gånger bara för att det är så goa låtar med i dem.

Lycka till i framtiden med allt vad du företar dig.

2009-05-09, Daniel säger:

Tråkigt att du tar en paus, jag som nyss upptäckte den här hemsidan.

2009-05-09, Gwellmyn säger:

Jag vill bara poängtera att jag kommer inte lägga av helt och hållet med Spelklassiker. Musikavsnitten kommer jag fortsätta med precis som vanligt och retroavsnitten tar jag visserligen en liten paus ifrån, men man vet aldrig när de kan tänkas dyka upp igen ;)

2010-10-15, Fenne säger:

Sebastians val av spel i slutet är bara att hålla med om. Älskar Shadowgate och framför allt musiken! Många ljuva minnen från detta fina lir :) För övrigt det första NES spelet att översättas till svenska. Skulle vara kul om du kunde lira main-screen melodin nån gång :)

Har de senaste dagarna gått igenom nästan alla avsnitt nu och jag måste bara säga att jag älskar spelklassiker! Det fyller liksom det där lilla tomrummet som man visste fanns där, men inte riktigt kunde sätta fingret på exakt vad det var. Varje gång jag lyssnar på ett avsnitt så blir jag glad och fylld av glädje! Ett rent nöje att lyssna på! Keep up the good work!

2010-10-17, Tobias säger:

Kul att du gillar avsnitten! Hoppas det inte bara är Spelklassiker, utan även musikavsnitten du gillar :)

2010-10-17, Fenne säger:

När jag skriver Spelklassiker så menar jag givetvis allt :P

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.