Radio Speltorsk

09/05/07 – Avsnitt 44

Vi pratar spel som vanligt, denna gång i sällskap med Tove Bengtsson, som delar med sig av minnen från SVT:s morgonsoffa. Och spel förstås! Bland annat avhandlas Final Fantasy XIII, Stalin vs Martians, Champions Online, Little King’s Story, The Sims 3 och Zeno Clash, och det är ändå bara ett axplock. Trots det hinner vi med en spontan debatt om tv-spel som berättarmedium, innan det hela avslutas på sedvanligt manér.

Låtlista:
Mega Turrican – Stage 1-1 Base – Chris Hülsbeck
F-Zero GX – Captain Falcon – Daiki Kasho, Alan Brey
Nintendopella – Dr. Mario
Star Ocean: Til The End of Time – Collapse of Frailty – Motoi Sakuraba

Länkar:
Mitt liv som nörd
Zeno Clash
Night of the Cephalopods!

Radio Speltorsk tipsar:
Crash Commando

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-05-07

7 Kommentarer

2009-05-07, Jesper säger:

För att summera detta avsnitt skulle jag vilja säga: underbara utsvävningar!

Mycket mycket bra avsnitt med många ämnen som blir behandlade. Mer sådant här!

2009-05-07, Samson säger:

Ok, först lite ros:

Jag börjar mjukna för nyhets-segmentet trots allt. Sist jag klagade på det påstod ni att det skulle vara mer intressant än annars i andra podcasts för att ni kommenterar nyheterna. Varför det skulle vara speciellt förstår jag inte då det är precis det som alla andra spelpodcast gör också…

Dock tog sig nyheterna otroligt mkt bättre denna gång, helt enkelt för att de nyheter som valdes ut att ta upp var lite speciella och lite roligare nyheter än annars. Mer ”kuriosa”-nyheter för att förklara det simpelt. Detta var en mycket välkommen kompromiss om man kan kalla det för det.

Och så lite ris:
som rör sebastian.
Sebastian har som en slags broadcast personlighet att han är lite dryg och slänger sig med ironiska dissar till höger ocvh vänster (försök inte schabbla bort det, du beter dig så) – och den gillar jag skarpt. Sebastian har oftast en rolig och vass kommentar som sågar vad nu ni pratar om på ett kul sätt.

Sebastian visar också att han har råd att kosta på sig den här härskartekniken för att han besitter de kunskaper som krävs för att verifiera hans åsikt.

…i de flesta fall.

Tyvärr händer det att han slänger ur sig samma typ av kommentar på ett område där vi som lyssnare har bättre koll och detta gör att jag börjar ifrågasätta honom på andra områden också.

Ganska ofta tänker jag att han är påläst och antar att hans åsikt är av värde även om jag inte är insatt i ämnet, men nu när jag sett fler och fler fall där sebastian orerar trots uppenbara brister i hans kunskap så börjar jag ifrågasätta huruvida jag ska lyssna på karln alls.

Skärpning Sebastian. Vi litar på att du har rätt i dina syrliga kommentarer. Dra då inte dem när du är osäker på ämnet eller lämna åtminstonde utrymme för att du kan ha fel (på ett ödmjukt sätt).

I övrigt ter sig varje avsnitt ltie bättre varje gång. Jag kan nu klart säga att Speltorsk (trots sina skavanker) är den främsta svenska spelpodcasten – mångfaldt bättre än spelradion som nuförtiden bara gurglar översatta sammanfattningar av amerikanska kollegors podcastarbete.

2009-05-08, Fleischer säger:

Bra nyheter ha dom kvar. Mer sågningar och vassa kommentarer det är ju det som lyfter programmet. Precis som Jin och Jang, Atlas är en kram go teddybjörn och Sebbe står för sågningarna. Det ena kan inte utesluta det andra! :)

2009-05-09, Samson säger:

Fleischer: Jag menade inte att man ska ta bort sågningar och vassa kommentarer, utan att hålla dem till ämnen som sebastian behärskar så det inte blir knasigt.

—–

Alitteration är roligt apropå b-personen. Jag vill också vara med!

Fighten

Fredag förmiddag, fjärde februari, 15.54. Finaldags för fäktning. Förväntansfulla fans flockas framför Flens fäktningsarena. Fikaförsäljningen frodar, folk fryser, flaggorna fladdrar futilt. Fåglarna fångar fisk. Finalist Frasse ”fegliraren” Fuglesang framträder. Frasses fiende, förhandstippade favoriten Filip ”fuskpelle” Faighioso frontar förstnämnde. Frasse fjärtar flyktigt. Filip flinar fånigt; ”fjolla!”. Fagottens flämtande fanfar får fäktarna fit for fight. Filip får fart, flänger fram, fast Frasse försvarar finfint. Filip fräser fram franska förolämpningar. Fastän Filips fem flitiga fingrar fly förbannat fäktar fram fantastiska figurer framför Frasses flinande fejja framskrider fighten föga fort. Frenetiskt frustar Filip; fasen! Frasse fnissar föraktsfullt. Fundamentala formler för fusk fyller Filip. Från firmamentet faller fjorton förpackningar filmjölk, fast femton flingpaket. Förbryllad funderar Frasse. Filips florett fläker Frasse fullständigt. Filip förblir fäktningens furste.

Frasse fakturerar Filip för finskorna.

Fin.

2009-05-10, BrödetBrukarBresBredvidBrudensBräkandeBrunaBönBärandeBrevduvasBeduinBananBandanasButtertupp säger:

Tycker att detta var ett grymt avnsitt och tycker att Tove var riktigt bra. (Även om ljudet lät lite konstigt)
Ofta tycker jag att när ni har med kvinnor i eran podcast så tycker jag att dem är riktigt bra.

Mer kvinnor i spelradion!!

2009-05-10, BrödetBrukarBresBredvidBrudensBräkandeBrunaBönBärandeBrevduvasBeduinBananBandanasButtertupp säger:

Radio speltorsk menar jag ju såklart.
Blandar ihop alla spelpodcasts märker jag.

Kul förresten Samson att du verkar gilla mina b:n. Jag börjar få slut på ord snart känner jag.

Och sorry för att jag förstörde den fina layouten på sidan med mitt långa namn.

2009-05-18, JimmiStone säger:

Fan, Jag vill också ha Beta nycklar till Champions Online och The sims 3!^^

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.