Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik XV

En aningen försenat så dyker i alla fall det 15:e avsnittet av Spelklassiker Musik äntligen upp. Förseningen beror på ett serverbyte som blev lite knepigare än vad man hade kunnat väntat sig. Tyvärr är det nog inte helt över, så det kan komma att bli lite avbrott den kommande veckan, men förhoppningsvis kommer detta inte märkas nämnvärt.

Då förra veckan var ganska hektiskt för egen del, med examen och arbetsintervjuer så satte jag helt enkelt ihop ett Pytt i panna avsnitt igen. Jag tror att det blev en ganska bra mix med låtar som de flesta kommer att gilla. Nästa vecka kommer det efterlängade Epic avsnittet, så passa på att önska låtar. Jag spelar in det på lördag så fram tills dess har ni på er. Annars får ni jättegärna önska andra låtar eller teman också.

Låtlista
Descendent of Shinobi – Final Fantasy VII
Stage 1 – Gumshoe
Ending Theme – Heroes of Mana (Drammatica version)
I dont want to set the world on fire – Fallout 3 (The Ink Spots)
Trawerse Town – Kingdom Hearts
Sanchez the Outlaw – Outlaws
Larry Funky House of Lowe OC Remix – Leisure Suit Larry (Another Soundscape)
Passing Breeze – Outrun (Instant Remedy)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-06-10

3 Kommentarer

2009-06-10, David säger:

Hejsan, jag skulle vilja önska en låt ifrån Mario Tennis till Gameboy Color, tyckte den musiken var så bra! Vet inte direkt om det passar in på temat epic, men ändå. En annan låt jag skulle vilja höra är Gang-Plank Galleon från Donkey Kong Country, den är för härlig. Det finns även en remixad version på den i Super Smash Bros Brawl, men du kan ta vilken du vill.

I övrigt önskar jag dig lycka till i fortsättningen! Tycker det är så kul att lyssna på musik från spel, även fast jag endast hört bråkdelar av dom tidigare. Det finns trots allt en speciell känsla över spelmusik.

2009-06-12, Xboxflickan säger:

Åhåå! Jag vet jag vet! Jag säger… temat till Halo 3! Det är episkt som sjutton.

2009-06-14, Vargavaka säger:

Ang. temat episkt är det ett par låtar som jag kommer att tänka på. MGS2 temat, ”drums of war” (tror jag den hette) som Blizzard lade ut just före WC3 släppet och hela musiklandskapet i Shadow of the Colossus (fast det tvivlar jag starkt på att det funkar löst från spelet). Rent allmänt kan nog ett problem med ett episkt tema bli att det blir väldigt mustigt men det är väl kanske lite tanken med.

Vädigt mysiga podcasts för övrigt, båda två. Jag håller tummarna för att du finner inspiration och vanliga spelklassiker dyker upp igen någon gång i framtiden.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.