Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik XVII

Spelklassiker Musik 17 är kanske lite kortare än vanligt, men det beror mest på att låtarna är av det kortare slaget också. För även om den gamla trotjänaren Commadore Amiga hade åtskilliga musikaliska mästerverk i sin repertoar så var det ofta inte så jättelånga. Blev de dessutom långa så var de ofta en kortare melodi som loopades om flera gånger. Men det hindrar oss dock inte för att avlyssna några av de absolut bästa Amiga låtarna av vår tid.

Låtlista
Village – Simon the Sorcerer
Ingame – Great Giana Sisters
Humans – Humans
Ingame #2 – James Pond
Title Theme – James Pond 2: Codename RoboCod
Opening Sequence – Conquest of the Longbow: The Legend of Robin Hood
Ingame – Bonanza Brothers
Secret Dungeons – Turrican 2

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-06-22

1 Kommentar

2009-06-22, Pette säger:

Trevligt avnsitt, jag har nog inte hört så mycket amiga-musik innan för jag trodde att det skulle vara mer blip-bloppigt men det lät ju riktigt välljudande.

Goa låtar

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.