Radio Speltorsk

09/07/09 – Sommarlovsprogram 2

Visserligen har det regnat ett par dagar i rad, men det stoppar inte Angelica och Tobias från att återigen bänka sig framför mikrofonen (denna gång i samma fysiska rum) och slänga ur sig en massa obegripliga ljud, kallade meningar. Angelica berättar om sin fascination över Bloodmounts och Tobias häpnar över Angelicas kalla attityd mot Zelda-spelen. När programledarna ringer upp Andreas visar det sig att han satt sig i en minst sagt udda situation som endast Sebastian kan hjälpa honom med.

Tävling:
Återigen är det dags för en rafflande tävling, där ett exemplar av Martin Lindells bok ”8 bitar på 80-talet” finns i vinstpotten. Självfallet får du en personlig signering från Herr Lindell himself! Allt du behöver göra är att uppge vilket Nintendospel du gillar bäst och varför. Skicka ditt svar till sommarlov@radiospeltorsk.se senast den 15:e juli.

Förra veckans vinnare: Thomas Johansson
Rätt svar: Ice Climber, Secret of Mana och Secret of Monkey Island. Tobias äger 36 Xbox 360-spel.

Låtlista:
Battlefield Heroes – Battlefield Heroes Theme
Nintendopella – Ocean Theme from Wind Waker
Punch-Out Wii – GlassJoe Fight

Frågan till nästa avsnitt:
Berätta om den gång då du blev mest förbannad över att spela. Uppge även din värsta svordom när du spelar.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-07-09

17 Kommentarer

2009-07-09, laserbreak säger:

hej vill börjar med att säga jag gillar verkligen den här podcasten. Har lyssnat på varje avsnitt sen början. Men måste göra min första kommentar nu. Tycker som sebastian zelda a link to past är kanske världens bästa spel.

2009-07-09, Farbror Atlas säger:

När jag blir arg brukar jag skrika fittsås. Min sambo uppskattar inte det. Jag vet inte varför.

2009-07-09, dakka säger:

Coolt, jag vann alltså? :D Tufft! Kunde man välja storlek på tröjan eller finns det bara en?

Jag brukar väl använda de klassiska fan, helvete, satan, fitta, kuk, men på sistone har det blivit mycket anus. En annan som jag tror är rätt unik är fittskal eller kukskal. Det kommer från alla multiplayersessioner i Mario Kart när folk sköt röda skal på en. Då var det bara att skrika fittskal till han som satt jämte i soffan för att avreagera sig.

Det senaste spelet som gjorde mig fullständigt vansinnig var när jag skulle plöja igenom Call of Duty 4 på veteran. Fy. Jävla. Fan. Annars är jag inte så mycket för att kasta handkontroller och sånt :)

2009-07-09, t johansson säger:

gott att en vann! :)

2009-07-09, dakka säger:

lol, det fanns alltså flera med samma namn som krävde utslagning? :D

2009-07-10, Aftonstjaerna säger:

Mycket bra avsnitt och skönt att höra att linan var stabil i dag så vi slapp det burkiga ljudet från första avsnittet ;)

Angående Zelda VS Diablo så anser jag också att Ocarina of Time och det andra spelet till N64 är skitspel. Däremot är resten underbara! Diablo äger allt samtidigt ;)

Jag blir aldrig så arg att jag svär eller kastar saker så där har jag inget att komma med. Blev mest rädd för mina kompisar när jag var liten och råkade vinna mot dem och de blev så arga att de svor och kastade handkontroller runt sig. Det slutade med att jag inte ville spela tillsammans med kompisar hemma hos mig då jag var rädd om mina prylar ;)

Monkey Island Remaken kommer btw redan nästa Onsdag :)

2009-07-10, Tobias J säger:

Aftonstjaerna, jo jag såg det när jag sen kom hem efter inspelningen, men inte ens då reagerade jag på vad jag sagt tidigare i avsnittet. Var först när jag satt och redigerade som jag upptäckte mitt plumpmisttag. Men, men, sådant är livet :)

2009-07-10, FrisseFrissén säger:

Som argast när jag spelat blev jag nog när jag spelade Exitebike 64. Jag försökte klara en turnering för att låsa upp nya banor, men när jag blev omkörd strax före mål för tionde gången blev jag fly förbannad. Jag tog i allt jag kunde och slog knytnäven rätt ner i soffans armstöd. Tur att armstödet inte var så hårt.
Till slut fick jag låna ut spelet till en kompis som låste upp de sista banorna åt mig.

I övrigt var det ett trevligt program, men när ska vi få se bilder på de så kallade ”grisekatterna”?

2009-07-10, Farbror Atlas säger:

”I övrigt var det ett trevligt program, men när ska vi få se bilder på de så kallade “grisekatterna”?”
Det är länkat till en bild i texten ovan. De heter ”Bloodmounts” på riktigt.

2009-07-11, FrisseFrissén säger:

Ser man på, då var det jag som inte läst texten ordentligt. Tackar så mycket!

2009-07-11, Tobias J säger:

Vi kunder visserligen i texten ha förtydligat att Grisekatter är Bloodmounts :)

2009-07-12, Kletet säger:

Dom bästa svordomarna är de som man kan kombinera med varandra, t.ex anusballe, kukfitta eller nåt random ord som ploppar upp i huvudet. Ju fler kombinationer desto bättre!

Underbart avsnitt förresten, dock tycker jag att ni sölar ner för mycket i lyssnarkommentarerna, vi vill höra fler diskussioner!

2009-07-12, dakka säger:

Kletet, håller verkligen med. Tyvärr har det spawnat en av mina nuvarande hatfavoriter: Fittbajs. Det är jävligt tillfredsställande att slänga ur sig ett ”fittbajs”, men samtidigt är det så vidrigt bara för sinnesbilden som poppar upp när man tänker efter vad ordcombon innebär :)

2009-07-13, Jonas säger:

Minns när jag spelade Street Fighter 2 på SNES med en kompis i mellanstadiet.
Han var oftast bättre än mig men då och då lyckades jag buttonmasha mig till en seger. Då var det bara höja garden och försöka blocka så många riktiga slag som möjligt. :)
Själv är jag inte kontrollkastare, däremot händer det i frustrerande situationer jag stoppar ansiktet i en kudde och skriker högt.

2009-07-13, Vargavaka säger:

Först skulle jag vilja tack för två trevliga sommarlovsavsnitt, bra jobbat! Jag gillade verkligen eran ”intervju” med Sebastian :)

Angående veckans fråga så brukar det inte hända särskilt ofta att jag låter ett spel frustrera mig så mycket att handkontrollen flyger, då är chansen större att jag lägger ner spelet i fråga. Nu senast var dock Mirror’s Edge ett spel som nästan gjorde att jag förlorade en handkontroll (farligt med trådlöst på trettonde våningen). Med otydlig vägbeskrivning och enerverande strider gjorde Mirror’s Edge mig bra förbannad. Att jag trots detta i stort sett sträckspelade igenom spelet måste väl vara ett tecken att det gjorde andra saker väldigt bra.

2009-07-13, t johansson säger:

Jag blir aldrig så arg att jag svär eller kastar saker så där har jag inget att komma med. Blev mest rädd för mina kompisar när jag var liten och råkade vinna mot dem och de blev så arga att de svor och kastade handkontroller runt sig. Det slutade med att jag inte ville spela tillsammans med kompisar hemma hos mig då jag var rädd om mina prylar

2009-07-14, Blixten säger:

Mycket bättre avsnitt denna veckan!

Angående er fråga där så har jag en nemisis i spelvärlden. Nämligen SFIV. Jag är en väldigt lugn och kontrolerad person annars men när det spelet inte gör som jag vill kan det gå riktigt tokigt, borde verbalt och fysikt. Det är det enda spelet som någonsin fått mig att ta sönder en handkontroll.

De roliga med det hela var när jag berättade för min mamma vad som hade inträffat och hur olikt det var mig så började hon skratta och mailade mig ett par bilder på mina gamla Sega Mega Drive kontroller. Vilka var fulla med bitmärken

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.