Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 24 – Sinfonia Drammatica

Det tredje och avslutande avsnittet i Kompositörernas A-B-C får vänta till nästa vecka. Under veckan som har gått har jag nämligen varit på Sinfonia Drammatica, en konsert på Stockholms Konserthus där kompositörerna Chris Hülsbeck och Yoko Shimomura hyllades. Musik som spelades var från åtskilliga spel som de båda musikskaparna varit och arbetat på. Så får er som missade denna föreställning, eller var där men gärna skulle vilja höra låtarna igen, har jag satt ihop ett program med några av de låtar som spelades inklusive en som borde ha varit med i mina ögon. Mycket nöje!

Låtlista
Main Theme – R-Type
My Hometown Domina – Legend of Mana
Main Theme – Gem’X
Birds in the Sky, Fish in the River – Live A Live
Suite – Apidya II
The Other Promise – Kingdom Hearts 2
Suite – The Great Giana Sisters
Ending Theme – Heroes of Mana

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-08-10

8 Kommentarer

2009-08-11, Farbror Atlas säger:

Mycket fin musik som spelades. Man blir lite avis på de som var där. :)

2009-08-12, Morot säger:

Underbart, det här var nog det bästa avsnittet hittils.

Riktigt skön musik skulle jag säga.

2009-08-12, NuYu säger:

Tänk, jag såg dig inte. Kanske var jag bara inte tillräckligt uppmärksam. ;-)

Nåja, kul att höra en del av låtarna igen, du tog dem från CD:n va? Du vet inte om det var någon som spelade in konserten, på tal om något annat? Sen kanske jag ska nämna mitt egna inlägg om dagen, men förstås, där kan man inte lyssna. :-P
Trots allt lite smygreklam:
http://bloggonoid.wordpress.com/2009/08/11/musiken-rann-in-i-mitt-hjarta-och-stannade-dar/

2009-08-12, Gwellmyn säger:

Farbror Atlas> Ja om du bara visste vad du missade!

Morot> Tack och bock.

NuYu> Visst var jag där, jag var även med och åt innan på Bamboo Palace, var du där också? Har inte hört något som spelade in tyvärr, men samtidigt finns de på CD som du sa och jag tror nog att det är bättre ljud än om någon spelade in i smyg.

2009-08-12, NuYu säger:

Nej, jag var – tyvärr kanske jag ska säga – inte på Bamboo Palace innan konserten. Så går det när man har ett par blyga spelnördar som sällskap. ;-)

Jo, visst blir det bättre på CD, men mest för att det är kul att se och genom detta väcka minnen åter som det skulle vara kul med inspelat. Finns ju en del från tidigare konserten ute på YouTube som du kanske vet.

Vilken tyckte du för övrigt var den bästa låten? Jag tyckte – som nämnt i bloggen – att The Other Promise (som du tack och lov tog med i avsnittet) var den bästa.

2009-08-14, daweeb säger:

Tack för fint avsnitt. Jag var själv på konserten så det var kul att höra det igen. Men var det här inspelningar? eller hittar man de här kompositionerna i de mörka hörnen av internet?

2009-08-15, Vargavaka säger:

Oh, mysigt avsnitt. Jag var inte där men det låter som det var trivsamt.

2009-08-16, Gwellmyn säger:

NuYu> Jag är barnsligt förtjust i Birds in the Sky, Fish in the River. Men samtidigt blev jag väldigt imponerad av R-Type temat.

daweeb> Musiken kommer från CD-skivorna ”Drammatica” och ”Symphonic Shades”.

Vargavaka> Det var en helt fantastisk konsert i mina ögon i alla fall.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.