Radio Speltorsk

09/09/03 – Avsnitt 55

Vi tar pulsen på Daniel Warsén från PulseMagasine och vitt skilda ämnen hamnar på tapeten. Bland dem förstås veckans fråga som rör betygssättning i spel och även om panelen verkar skapligt överens så bollas det runt en del innovativa idéer. Spel pratas det förstås, däribland Dissidia: Final Fantasy, NyxQuest: Kindred Spirits och Wii Sports Resort, medan Johan Eklund gör bejublad comeback med ett knippe fräscha nyheter.

Låtlista:
Call of Duty: World at War – Russian Soundtrack
Yomigaeru Gyakuten – Investigation – Cornered
Shadow Complex – Light of the Day/Dark of the Night

Länkar:
PulseMagazine

Radio Speltorsk tipsar:
Terranigma

Nästa veckas fråga:
Finns det någon uppföljare du skulle hoppa av glädje om den utannonserades?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-09-03

15 Kommentarer

2009-09-03, testcentralen säger:

Ja, jag fick i alla fall nått att tänka på i och med den där RAP recensionen…

det kanske är framtiden det där

2009-09-03, Vargavaka säger:

Mysigt avsnitt som vanligt, inga klagomål även om ljudmixen hickade till lite precis innan första musikpausen ;)

Vilken högoddsare att det inte var varken Sebastian eller Johan, utan Andreas som skulle nämna den nya WoW-expansionen som presenterades i dagarna. Det hade jag då inte tippat.

Hmm, uppföljare var det… det var faktiskt en uppföljare som jag hoppade högt av att när Andreas nämnde i det här avsnittet. Jag tänker givetvis på Okami (som bannemig är bättre än iaf Twilight Princess) till DS. Verkligen kul att höra, kan passa som fisken i handsken till DS (även om lite eftersökning visar att det är Capcom och inte Platinum som utvecklar spelet). En annan uppföljare som jag verkligen ser fram emot (som också *har* utannonserats) är Sin and Punishment 2 till Wii. Det första Sin and Punishment var verkligen som gjort för att styras med Wii-moten. Ehh, nu blev det uppföljare som faktiskt kommer att komma här… ah, det får vara så.

2009-09-03, testcentralen säger:

Jag har en hel del uppföljare som jag skulle vilja se faktiskt. Men den jag längtade mest till avhandlade ni ju i programmet =(
Men ett spel som jag inte skulle må dåligt av är Bully 2. Det skulle vara grymt med en fortsättning fast.. kanske nya huvudpersoner etc..

2009-09-04, Daniel Warsén säger:

Chrono Break. A man can dream, right?

2009-09-04, Tobias J. säger:

Håller med testcentralen. En uppföljare till Bully vore helt underbart. Jag ser dock gärna samma personer igen. ”Bully: The second year”. Kan ju handla om den kommande balen som ligger i farozonen tack vare att någon ny psykopatisk unge försöker ta över skolan. Eller varför inte låta rektorn bli en ännu större nemesis.

2009-09-04, mh76 säger:

Håller med er också om Bully. Bully 2 vore trevligt om det kom.

Ett annat spel jag skulle vilja få en uppföljare till är The Thing. Det var ett riktigt grymt spel. Ett av dem mest underskattade jag spelat.

—–

Vill passa på att önska mig en låt: Last ninja 2 – The Mansion (obs!: ej The Mansion Loader)

2009-09-04, testcentralen säger:

får väl börja driva en kampanj om Bully 2 kanske? =)

2009-09-04, fleischer säger:

Grim Fandango

2009-09-05, Kepler säger:

köttigt avsnitt

2009-09-05, Blixten säger:

Jag skulle vilja ha en uppföljare till No one lives forever. Det fick visserligen en 2:a men sedan dess har det varit tyst. Om en 3 skulle utannonseras skulle jag bli eld och lågor. Tyckte de 2 första spelen är helt fantastiska på alla plan.

2009-09-05, yeti säger:

Hej! Jag tackar för ett bra avsnitt! 7/10. Bra musikval och trevlig gäst!
Men jag måste kommentera betygdiskussionen. Vad är ert problem? Det är nästan lite pretto-varning, att en del av spelmedieeliten ska vara lite svåra och sedan hävda att också hardcorespelarna avskyr betyg. Jag anser mig vara hardcorespelare och har följt svensk spelmedia sedan första numret av nintendomagasinet. Och jag är ju nördig nog att skriva en kommentar här!! :)

Är det ett intressant spel så vill man förstås få så mycket intryck som möjligt och gärna från flera recensenter (vilket ni också verkar gilla) som famitsu men även level, där de har ”en andra åsikt” och även en plus/minus-skala.
Men är det ett spel jag tror är mindre intressant för mig (bilder + titel bedöms) så hjälper även ett betyg mig att snabbare skapa mig en direkt uppfattning, om det är värt att läsa mer. Jag vill inte lägga ner en massa tid på att läsa om dåliga spel, men samtidigt vill jag kunna diskutera det med andra.
Men jag tror ändå jag förstår er, och ni är ju medvetna om att många är sifferfixerade. Men för många är det nog just tidsparande.
Jag håller även med er om att 100skalan är överflödig.
Men man ger alltid betyg. Låt oss säga att ni skriver en recension utan betyg, visst kan någon polare sen fråga er, ”men vad tycker du om spelet? egentligen, är det bra eller?”. Då kan ni ju svara. 0. Det sög röv
1. Det var skitdåligt
2. Det var dålig
3. Det var inte så bra
4. Det var OK
5. Det var faktiskt riktigt bra
6. Det var mycket bra
7. Det var helt fantastiskt bra
8. Det var det bästa jag spelat!
Nu blev det inte 10 då va. Min favoritskala är annars från minus 3 till sju.
Men ni förstår…
Jag vet inte varför jag bryr mig, jag vet inte varför jag skrev det här…
Jag undrar bara varför ni (med flera av den svenska spelmedieeliten) ska vara så förbannade på betygsystemen.

Jag tar tillbaka mitt betyg på ert program!

Ni får en ÖLBURK!

:)

Ser fram emot nästa avsnitt!

2009-09-06, testcentralen säger:

haha, ja med tanke på att ingen av det medverkade ville ha betyg i spel så verkar det ju ganska dumt att dem vill att vi ska betygsätta dem på itunes. Jag håller med yeti i mycket i det han säger. Betyg är ett enkelt sätt för oss att förmedla vad vi tycker om ett spel och sedan får vi nog sluta att vara så hardcore att vi slutar hoppas att alla läser våra texter… det flesta som läser mina är nog inte det….
sen vet jag inte vad ni räknar som hardcore spelare och vad som inte är det.. själv anser jag mig kunna ganska mkt om spel

2009-09-06, JimmiStone säger:

Jag kommer inte på en uppföljare jag skulle vilja se. Det skulle vara ett nytt bra Zelda.
Men ett spel jag gärna skulle vilja se en remake på är gamla Playstation spelet Azure Dreams.

Mest för att jag älskade det när jag var liten och körde det mycket, och nu när jag blev sugen på att köra det igen så är det borta!
Och eftersom det är helt omöjligt att få tag på, och om man får tag på det så kostar det flera tusen så skulle det sitta perfekt med en remake eller en uppföljare också.

Vet inte om ni har kört det men det är ett mycket trevligt spel :D
//JimmiStone

2009-09-06, Jesper säger:

Vet att det finns 3 spel i serien men ändå, en 4 på Last Ninja hade varit en dream come true… Var ju på gång en gång runt 2000 talet men jag vet inte vad som hände egentligen…

En lite låt önskning också.. Är ju inte en regelrätt spelsång men den är ju med i Fallout 3, Danny Kaye with the Andrews Sisters – civilization :)

2009-09-09, Marcus Nilsson säger:

en uppföljare till Snatcher eller Neuromancer skulle vara trevligt! ;)

till Jesper: The Last Ninja lades ned 2002. information och bilder finns på gamespot.com

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.