Radio Speltorsk

09/09/10 – Avsnitt 56

Pratkvarnen Victor Leijonhufvud återbesöker Radio Speltorsk där han pratar om Gameplay, kräktunnor och höstens många förseningar i ett av våra längsta avsnitt någonsin. I vanlig ordning avhandlas veckans fråga som den här gången kretsar kring uppföljare och i en kavalkad av spelintryck märks Batman: Arkham Asylum, Blood of Bahamut, Cursed Mountain, Metroid Prime Trilogy, Professor Layton and the Diabolic Box och Firemint Real Racing. Spelnördbataljande hinner vi också med samt gammelfarbror Johans nyhetsdel som avrundar programmet.

Låtlista:
Last Ninja 2 – The Mansion
Duck Tales – Amazon
Metroid Prime – Data Selection Screen
Flashback – Intro

Länkar:
Gameplay
Vicachu!

Radio Speltorsk tipsar:
Dawn of War II

Nästa veckas fråga:
Vilken anser du är den sämsta spelkaraktären någonsin?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-09-10

13 Kommentarer

2009-09-10, mh76 säger:

Den sämsta karaktären i den mest överskattade spelserien någonsin är Master Chief. Mer opersonlig finns inte.

Bra att ni har Johan Eklund mot slutet i programmet. Dvs ni sparar det bästa till sist :).

2009-09-10, testcentralen säger:

Tack för ännu ett bra avsnitt! Ni rockar verligen (hösta betyg) ;)
på tal om karaktärer så finns det ganska många dåliga så det är svårt det här… men en av det mest opraktiska måste vara hjältinnan från X-blades med tanke på hennes kläder =) helt ok spel förövrigt

2009-09-10, testcentralen säger:

nu kom jag på en helt meningslös och inte sägande person… huvudpersonen i Too Human är tråkig, ful och svårstyrd.. =)

2009-09-11, Blixten säger:

Nu kommer jag absolut trampa en massa folk på tårna och få dessa emot mig men den sämsta spelkaraktären någonsin om man ser till hur oförtjänt mycket uppmärksamhet denna har fått är helt klart Gordon Freeman.

Vad är grejen med denna man som är så fantastisk? Han säger aldrig ett ord, man ser inte han delta i något annat är att hålla en bössa, nr han gör ju ingenting som bygger upp en personlighet.

Master chief må vara tråkig men han kan iaf prata

2009-09-11, Jesper säger:

Tack för ännu ett underbart avsnitt!
Tycker verkligen du ska ändra på spelnörd bataljen Andreas, är ett av de roligaste delarna av programmet, men den är över alldeles för snabbt pga Mr.Chansning ;)

När det gäller spelkaraktärer så måste jag säga hela horden av fantasilösa figurer i Sonic serien som spottades ut efter Tails.

Passar på att önskar en låt också. Last Ninja – The Wastelands(instant remedy remixen)

Tack tack

2009-09-11, testcentralen säger:

En ide till spelnördsbataljen är att be oss lyssnare skicka en frågor kanske? =)

2009-09-11, Farbror Atlas säger:

”En ide till spelnördsbataljen är att be oss lyssnare skicka en frågor kanske? =)”

Jag har faktiskt bett om det tidigare. Det tar väldigt mycket tid att skriva frågor till den programpunkten så jag skulle bli superglad för all hjälp jag kan få.

Mejla frågorna till: andreas@radiospeltorsk.se

2009-09-11, Johan Eklund säger:

mh76 <3

2009-09-11, Linus säger:

Haha! Kommer alltid få leva med det där.

Nu kommer jag aldrig glömma bort hur många block det finns i Tetris ;)

2009-09-11, Vargavaka säger:

Oj, vilken mysig långkörare till avsnitt.
Jag tror faktiskt att de hade olika röstskådespelare i den amerikanska och europeiska versionen av det första professor Layton, så ifall de låter trötta i uppföljaren kanske det beror på att de har gjort samma sak igen?

Vad gäller veckans fråga så har jag själv inga problem med ”tomma” karaktärer som Master Chief och Gordon. Jag tycker de fyller sin funktion väl i deras resp. spel, och Gordons tystnad är iaf gjort lite med glimten i ögat. På samma sätt som att jag inte behöver en poetisk bakgrundshistoria för mitt rymdskepp i Ikaruga behöver jag inte ha en skönsjungande karaktär när jag skjuter utomjordingar.

Vad som för mig är viktigt är att en (huvud)karaktär är distinkt, passar bra in i spelvärlden och att jag kan relatera till dess handlingar. Karaktärer som inte har en egen identitet utan lånar från annat håll (tänk Waluigi och ”Sonic-fast-svart-med-pistoler”) ser jag så exempel på det första fallet, de har inga egna distinkta kvalitéer och är väldigt tråkiga. När det kommer till karaktärer som inte passar in så måste jag tänka på Tingle i Wind Waker och grisen i Beyond Good and Evil. Jag tyckte båda dessa karaktärer passade in illa och bröt med atmosfären i spelet. Vad gäller den sista typen, karaktärer som handlar idiotiskt, så kommer jag att tänka på Jimmy Raynor i Starcraft som ständigt skall alliera sig med personer som man som spelare VET ska bedra honom, och likt förbannat så är han förvånad när han ett par uppdrag senare får kniven i ryggen för sjunde gången. Nu kompenserar visserligen hans ”This is Jimmy!” ljudklipp något, men ändå.

2009-09-11, Tobias J. säger:

Jag som precis tänkte nämna Waluigi. Det är ju verkligen en karaktär som är tagen ”out of the blue”. Han har aldrig haft ett eget spel och det finns liksom inget fyndigt med namnet heller, som Wario ändå är där man vänt upp och ner på M:et.

Man kan dessutom tolka in väldigt mycket i ordet ”sämsta”. En av de absolut sämsta karaktärerna jag kan komma på är den otroligt irriterande president dottern Ashley i RE4. Jag vet inte hur många gånger jag tänkte ”låt bimbon ruttna bland invånarna”. Hon är ju så jäkla irriterande så man nästan vill sätta pistolen mot pannan och skjuta sig själv. Eller i det här fallet Leon.

2009-09-12, Trinda trenden säger:

Själv har jag inte spelat det här spelet men jag såg det på ICA och det verkar riktigt riktigt dåligt.

Jag tror att det hetta typ MM Adventures eller låt och man spelar som de där M -godisarna. Ni vet de där jordnötterna med choklad runt i olika färger. Det verkar bara så otroligt dåligt.

2009-09-13, niklas säger:

får man komma på en till uppföljare? =) i så fall skulle jag vilja se en uppföljare (alternatint en remake) av Shadow of memories

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.