Radio Speltorsk

09/09/17 – Avsnitt 57

avsnitt-57Sofia Hård gör ett återbesök och berättar om sin tid i Tyskland och kanske framförallt då de spel hon skådat där, däribland Heavy Rain, God of War III, Dante’s Inferno och Brütal Legend. På hemmafronten märks intryck från titlar som Rock Band: Beatles, Guitar Hero 5, Scribblenauts och Rolando 2. Och ändå hinner vi med både Radio Speltorsk tipsar, Spelnördbataljen och nyhets-Johan!

Låtlista:
Bully – Main theme
Shadowgate – Main theme
Portal – Still Alive

Radio Speltorsk tipsar:
‘Splosion Man

Nästa veckas fråga:
Vilket är det bästa Metroid-spelet och varför?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-09-17

18 Kommentarer

2009-09-17, Oldgast säger:

Jag undrar vem som kom på veckans fråga. ;)
Har tyvärr själv bara spelat Corruption men gillade det. Ska nog se till att klara det. Annars bra avsnitt som alltid och mycket trevlig nydesign av sidan.

2009-09-17, Oldgast säger:

Förresten om man har förslag på veckans fråga, ska man maila den då eller?

2009-09-17, Onsdag säger:

Ny hemsida!!!
Den var ju grymt snygg tycker jag. Väldigt lättöverskådligt och snyggt.

2009-09-17, Peter säger:

Apropå karaktärer med jobbigt språk håller jag med om att Henry Hatsworth-pratet är otroligt jobbigt men en karaktär med låtsas-språk som verkligen gör det bra är Midna ifrån Zelda Twiligtht Princess.
Han pratar så underbart gött och även hon som karaktär är ju bara så bäst alltså. En riktigt skön personlighet.

2009-09-18, FrisseFrissén säger:

Det bästa Metroidspelet… får väl bli Metroid Prime då, eftersom det är det enda spelet i serien jag har spelat. Jag spelade visserligen Metroid till NES, men det var så svårt. Dessutom hade jag bara lånat spelet av en kompis, så jag kunde aldrig spela färdigt det.

2009-09-18, Samson säger:

jag är av den bestämda åsikten att Primeserien itne är riktig Metroid så de alla går bort direkt! (inte dåliga spel på något sätt, men de är iten Metroid med mina mått mätt).

Jag tycker GBA-remaken av originalspelet är väldigt bra och jag gillar dessutom det bespottade Fusion VÄLDIGT mkt – men bäst får jut rots allt bli Super Metroid eftersom det innehåller allt som gör de andra metroidspelen så bra men samtidigt har det där underbara slutet =)

2009-09-18, niklas aka testcentralen säger:

oj, ny snygg hemsida men vart tog forumet vägen?
hur som helst! tack för ett bra avsnitt.. skulle bara poängtera att X-blades faktiskt är ett helt ok spel men spelhjältinnan är opraktiskt klägg endast.. annars är hon faktiskt ganska tuff men lagom kaxig attityd etc

men på tal om metriod så är väl super metriod bäst men första delen av Prime spelen på andra plats

/mvh

2009-09-18, Andreas Ljungström säger:

@niklas: Det där med forum funderade vi länge på men beslutade oss till slut för att skippa med tanke på hur lite som postats i det den sista tiden. Själv gillar jag formatet men i dess föregående form var det både fult, dåligt uppdaterat och kasst utformat.

Istället valde vi att lyfta fram de vanliga kommentarerna och ge bättre överblick samt göra det lättare att urskilja användare.

Vi ser över ett par alternativ för att kunna erbjuda allmän feedback och snacka annat om man så vill det. Om någon av dessa blir verklighet eller inte får framtiden utvisa.

2009-09-18, Jokkmokk säger:

Grymt fin hemsida, lika bra att skippa forumet, det var ju inte direkt lika aktivt som FB om jag uttrycker mig så :)

2009-09-18, Gabbaygubben säger:

Bästa Metroid spelet är Metroid Prime enligt mig pågrund av svårighetsgraden och atmosfären. Bossarna håller lika hög klass som bossarna i devil may cry ett spel som bygger kring bossar. Bästa ögonblicket i hela serien är nog slutet i super Metroid. Världens bästa spelserie punkt.
Säg att nästa speltorsk avsnitt är metroid specialen säg säg säg!!!!

2009-09-18, mh76 säger:

Fantastiskt snygg hemsida. Bra jobbat.

2009-09-20, Patrik öhnström säger:

Grym hemsida!

Har inte spelat så mycket metroid men ska köpa den nya metroid prime boxen, men det metroid spelet jag spelat mest är super metroid.

så mitt svar blir Super metroid

2009-09-20, Vargavaka säger:

Oooh, flashigt värre. Jag gillar verkligen den nya looken, väldigt överskådligt.

Vad gäller veckans fråga får jag väl sålla mig i Super Metroid ledet. Atmosfären, grafiken, helhetsbilden och som Samson säger; slutet, gör att det för mig blir ganska solklart. Super Metroid är det spel som får agera måttstav för mig när jag spelar ett nytt spel i serien, detta trots att jag spelade Super Metroid relativt sent. Annars gillade även jag Metroid Fusion skarpt.

2009-09-20, Styrbjorn säger:

Riktigt fräsch design ! btw. ni bör fixa er rss feed för podcast’en så iTunes publiceringen fungerar som den skall..

(http://www.radiospeltorsk.se/wordpress/wordpress/?feed=rss2)

2009-09-20, Sebastian säger:

@Styrbjörn Nu skall DEN FÖRBANNADE JÄVLA SKITEN funka. Förlåt, har skallat pannan blodig mot mod_rewrite i några timmar nu så lite uppe i varv. AJ VAD JAG HATAR APACHE!!!

2009-09-20, Andreas Ljungström säger:

@Oldgast Angående förslag på veckans fråga går det alldeles utmärkt att mejla på feedback@radiospeltorsk.se.

2009-09-20, Styrbjorn säger:

@Sebastian hehe fungerar så fint så fint nu :-) ähh Apache är sweet :-) själv har jag stångat mitt huvud _hela_ dagen med att kompilera in lm-sensors stöd i snmpd.. DET är en pina! :)

2009-09-21, wash säger:

Med risk för att låta tjurig.

Har aldrig spelat ett Metroid spel och kommer förmodligen aldrig göra det. tyvärr.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.