Radio Speltorsk

Gästblogg: Spela NHL 10 med oss i Superligan!

Superligan

När Superligan drar igång har vi slipat till en specialdesignad sajt också, där vi kan posta matchreferat och framför allt hålla koll på poängställningen.

Så här är det. Jag älskar NHL 10. Jag har några lagkamrater som gör det också. Men vi är trötta på att spela mot anonyma människor som utnyttjar glitchmål, spelar med boostutrustning och inte inser skönheten i att spela kreativ och vacker hockey. Men främst ger det så mycket mer att spela med och mot kompisar än random-matchade motståndare.

Därför startar jag nu den blygsamt titulerade Superligan. Tanken är enkel: alla trevliga, svenska EASHL-klubbar med vettiga medlemmar är välkomna. Beroende på hur många lag som visar intresse kör vi ett antal matcher mot varandra innan ett slutspel tar vid. De som bor i närheten av Stockholm kanske till och med ses nån gång och dricker några öl och snackar skit tillsammans.

Minimum för att det här ska bli verklighet är 8 klubblag. I så fall tänker jag mig att alla möter alla 4 gånger (2 hemma/2 borta, för totalt 28 matcher per lag). Sedan direkt in i semifinalspel för de 4 lag som placerar sig högst.

Vad behöver jag för att kunna vara med?
* 1 klubblag (EASHL) i NHL 10 på Xbox 360 med minst två medlemmar, helst fler.
* Möjligheten att spela matcher på regelbunden basis.
* Dela vår inställning till spelet och sporten, nämligen:
1) På Superligan älskar vi hockey.

2) På Superligan älskar vi att vinna också. Men vi njuter mer av att spela vackert än att utnyttja eventuella glitchar i spelet.

3) På Superligan spelar vi inte med boost-utrustning (vi kan använda själva utrustningen, men använder i så fall inte dess boostgivande slots).

4) På Superligan gillar vi vänskaplig konkurrens. Vi spelar fair, vi kan njuta av stiliga mål även om de görs på oss, och vi tackar alltid varandra för en god match.

Tabellerna måste skötas manuellt, eftersom spelet annars jämför oss med typ hela världen. Jag kan dock tänka mig att sköta statistikföringen. Allt ni behöver göra är att dyka upp, avtala tid med era motståndare och spela — och framför allt ha roligt.

Vad vinner jag?
Sjuka mängder ära! Och: en tanke är att ta 50-100 spänn i avgift av varje klubbmedlem. Summan kan sedan gå till något grymt pris. Typ presentkort på Stadium, eller sprit.

Vill du joina? Skicka in din intresseanmälan här. Kom igen! Det blir skitkul! Jag hör av mig så snart vi börjar bli ett gäng. Och sprid gärna nyheten!

Vi hörs och — hoppas jag — ses!

Tommy Rydling
/H Brun (a. k. a: Tommy Rydling )
General manager, Hjemmet Allstars

2009-09-24, Tommy

8 Kommentarer

2009-09-24, Andreas säger:

Bra spelat ikväll pöjkar! :D

2009-09-24, Sebastian säger:

Ja, vi börjar få grym övning på att spela i box play! :P

2009-09-24, Andreas säger:

Ha ha ha, ditt lilla neggo! XD

2009-09-24, Sebastian säger:

Fair warning till de lyssnare som skulle råka stöta på Andreas i verkligheten, reta inte upp honom annars blir det raskt en bodycheck via en armbåge i strupen.

2009-09-25, Tobias J. säger:

Ja Andreas kan vara en riktig jäkel till coach också. Jag blev ju sparkad från deras ”farmarlag” i NHL09, så nu vågar jag inte skaffa NHL10 :P

2009-10-06, jonas säger:

Riktigt bra initiativ. Några grejer som jag tänkte på direkt.

1. ) På Superligan spelar vi inte med boost-utrustning (vi kan använda själva utrustningen, men använder i så fall inte dess boostgivande slots).

Tror inte det fungerar att kontrollera om folk använder det eller inte? Jag tycker dessutom det hör till spelet och borde vara okej köra. Tror att alla som är med även har fyllt upp sina boost slots och det blir roligare matcher med mera fart om man får använda sin gubbe. Det blir dessutom drygt att spela matcher utan för ligan då man måste fylla på och plocka bort utrustning och boost slots konstant.

2.* 1 klubblag (EASHL) i NHL 10 på Xbox 360 med minst två medlemmar, helst fler.

Tycker absolut det ska vara minst 4 mänskliga spelare på varje lag för att få genomföra en match.

2009-10-06, Ljungan50 säger:

Jag vill också vara med :(. Har försökt att ansöka till ert lag men får inget svar.

2009-10-06, Tommy Rydling säger:

Jonas:
Bra med dina tankar där. Och tack för anmälan! På punkt 1 kanske man bara kör som du säger, helt enkelt!

På punkt 2 är det absolut önskvärt med 4. Får se hur de olika lagen artar sig.

Ljungan: sorry, visste inte vem du var! Hehe. Vi höres om allt.

Jag jobbar mycket just nu men kommer ha tid att sätta igång på allvar kring den 20:e. Stay tuned allihop!

Kommentera