Radio Speltorsk

09/10/01 – Avsnitt 59

avsnitt-59Blixtinkallade Elin ”Ariez” Stridsberg Weimerbo agerar ny spännande gäst när vi bockar av det femtionionde avsnittet i ordningen. Jämställdhet, gamerförhållanden och bloggande är några av de ämnen som hamnar på tapeten. Vi är besvikna över ett klent Tokyo Game Show men gottar oss istället åt alla rafflande spel vi spelat. Uncharted 2: Among Thieves, Tekken 6, Metal Gear Solid: Peace Walker och Lost Planet 2 avhandlas i rask takt. Spelnördbataljen, som den här gången är signerad Nick Carlsson, återvänder också och åtminstone lite av ordningen är därmed återställd.

Låtlista:
Diablo – Tristram
Uncharted 2 – Main theme
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots – Here’s to you

Radio Speltorsk tipsar:
Shadowrun

Länkar:
Ariez.se

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-10-01

16 Kommentarer

2009-10-01, Ariez.se » Arkiv » Elin gästar Radio Speltorsk säger:

[...] har fått äran att vara gäst i Radio Speltorsk och resultatet finns nu att lyssna på för den intresserade. Jag pratar om spel, manliga könsorgan, Team Awesome och … eh, spel, [...]

2009-10-01, Linus säger:

Elin var en intressant och bra gäst trots att hon snackade om Gears of War hela tiden… hehe ;)

Riktigt oväntat speltips också, men det är därför jag gillar segmentet. Man blir alltid tipsad om ett spel som man inte har hört om eller vågat ge chansen.

Musiken i avsnittet var riktigt fint det också, började regna utanför fönstret när Diablo – Tristram började spela, väldigt stämningsfullt :)

@Elin: Såklart du ska vara lyrisk och hypad över Lost Planet 2. Vi får spela på PSN/Live när spelet har kommit ut :)

2009-10-01, Elin säger:

@Linus: Klart att vi får spela Lost Planet 2 sen. Jag kommer definitivt att köpa det!

2009-10-02, Tobias J. säger:

Vad hände med veckans fråga? Tyckte det var ganska småmysigt.

2009-10-02, Andreas säger:

@Tobias J. Veckans fråga kommer tillbaka snart. Vi har bara låtit den vila en stund. I detta avsnittet var det pga TGS och i nästa… Ja, det får du se. ;)

2009-10-02, Våran frälsare säger:

Har inte lyssnat på avsnittet ännu men såg veckans speltips och måste redan nu älska gästen, SR är så otroligt underskattat!

2009-10-03, Q säger:

Shadowrun ftw!

2009-10-03, Nick säger:

Att inte klara shenmuefrågan sänker nördstatusen rätt rejält Sebbe… =)

2009-10-03, Meroigo säger:

Tack för ett najs avsnitt, ni är bäst som vanligt! :) Najs timing det där med att ni drar upp Japan och resor dit osv, för jag flyttar till Kyoto på fredag! :D På tal om det, Tobias, till var i Japan ska du åka? Vet du typ vilka datum? Kanske kan guida runt dig lite, hähä… ;P …för jag kommer ju inte kunna träffa dig eller de andra torskarna nu på er träff i Stockholm på lördag, för det är dagen efter jag lämnat Sverige… Åååååh… Jag som är i Stockholm och allt just nu (och har varit sedan den 21 sept). =(

2009-10-04, Elin säger:

@Våran frälsare:
Visst är det underskattat? Jag försöker att alltid lägga in ett gott ord för Shadowrun vart jag än kommer :)

@Meroigo:
Lyckliga sate som ska till Kyoto! Där har jag bott i ganska många månader och det är utan tvekan min absoluta favoritplats på denna jord. Har du aldrig varit där tidigare står jag alltid till förfogande för råd eller tips!

2009-10-04, Nick säger:

Hur är det egentligen för oss västerlänningar att få jobb i Japan? Måste man kunna språket? Vad har ni som varit där gjort? Pluggat? Jobbat?

2009-10-04, Meroigo säger:

@Elin: Najs som du hypar upp Kyoto för mig, det var inte små ord om stället! :D Har inte varit i Japan innan så det känns najs att veta att du erbjuder dig att ge mig råd och tips om stället. ^^

@Nick: Har du en redig utbildning i området du vill jobba i som duger för japanerna bör du kunna få jobb. Du måste nog kunna japanska på de allra flesta ställen. Någon, rätta mig ifall nåt jag sa är skitsnack. :P Jag har inte varit där än, men det jag ska göra när jag är där är att plugga japanska, eventuellt plugga vidare till kanske spelutvecklare eller nåt. Vi får se hur jag gillar Japan efter det första året. :)

2009-10-04, Elin säger:

@Nick:
Det bästa på många sätt (och kanske enklaste också) är att få ett jobb på plats i Japan via ett icke-japanskt företag. Det kan ta bort några av språkkraven som oftast finns också. Jag vet att jag personligen inte skulle vilja komma till ett japanskt företag och försöka konkurrera om en japans jobb eftersom jag vet att jag som svensk är alldeles för bortskämd med semesterdagar, jobbförmåner och annat som vi tar för givet här. Jag vet att jag helt enkelt inte har orken eller viljan att arbeta som en japan. Men i slutändan handlar ju mycket om vad man faktiskt kan. Vad är jag utbildad inom? Kan jag något som behövs i Japan?

Jag har bara läst på universitet i två omgångar när jag har varit där, och sedan semestrat också.

@Meroigo:
Alla jag känner som också har bott i Kyoto är av samma åsikt. Det är en stad som det är väldigt svårt att inte bli kär i :)

2009-10-04, Tobias J. säger:

När jag var där så fick jag i alla fall intrycket av att de är ganska usla på engelska, så det skulle nog krävas att man kan språket ganska hyffsat för att klara av att bo där ett längre tag skulle jag gissa.

2009-10-07, Vargavaka säger:

Mysigt avsnitt som vanligt, Elin gjorde bra ifrån sig som gäst :)

Förresten tycker jag allt att Andreas och Sebastian är värda en liten eloge för deras jobb som radiovärdar. Jag har märkt att de är väldigt bra med att haka in på gästens kommentarer och styra programmet efter gästen. Rent konkret tyckte jag att Gears diskussionen var ett fall där de fogade sig efter Elin på ett väldigt bra sätt.

Så, Metroid specialare imorgon? :D

2009-10-07, Andreas säger:

@Alla (typ :P): Kul med Kyoto-diskussionen. Alltid roligt när saker som tas upp i våra avsnitt resulterar i så här intressanta kommentarer. :)

@Vargavaka: Tack för berömmet! Tanken är precis som du säger att kasta all fokus på gästen under det inledande frågestundssegmentet. Ibland lyckas vi bättre än andra gånger.

”Så, Metroid specialare imorgon? :D”
Vem vet? ;)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.