Radio Speltorsk

09/10/08 – Avsnitt 60: Metroid-special Del 1

avsnitt-60-metroid-1 Äntligen dags för vårat specialprogram om Metroid. Vi har bjudit in Jonas Högberg för att hjälpa oss att reda ut allt värt att veta om spelen och utöver ”Hattmannens” expertis dyker flertalet gäster upp för att bidra med sin egna kunskap och relation till Metroid. I första delen av två pratar vi bland annat om Samus betydelse för serien, samarbetet mellan Intelligent Systems och R&D1 samt Metroidsamlande med David Boström.

Spelen som avhandlas i del 1:
Metroid
Metroid II: Return of Samus
Super Metroid
Metroid Fusion
Metroid Prime

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson
Jonas Högberg
Linus Josephson
Tommy Rydling
David Boström

Länkar:
David’s Metroid-samling
Metroid-mangan i flash: del 1 och 2

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-10-07

12 Kommentarer

2009-10-08, Meroigo säger:

WHOAH!! Som jag har väntat! Detta saftiga avsnitt ska jag likt ett fint vin lagra på min hårddisk tills den smakar alldeles perfekt, dvs på fredag, under en flygplansresa! Men jag tackar i förskott, för jag vet att det kommer vara awesome, ni har aldrig gjort mig besviken. :)

2009-10-08, Farbror Atlas säger:

@Meroigo: Kul att du uppskattar den här typen av specialare. Vi har verkligen kämpat för att få den klar. Sammanlagt väger hela avsnittet in på 4.5 timmar men är som synes uppdelad i två delar. Jag hoppas ni gillar den. :)

2009-10-08, Lance McCloud säger:

Riktigt kul avsnitt. Zelda specialen var riktigt bra så jag har hoppats på fler special avsnitt och detta var riktigt gemytligt. Metroic serien är väldigt speciell på många sätt och det är kul att höra den diskuteras. Då ser jag fram emot den kommande MegaMan specialen då. ;) Är det förresten planerat att ha ett specialavsnitt runt var 30nde avsnitt eller är det bara en ren slump att det blivit så ännu så länge?

2009-10-08, Andreas säger:

Jag visste att jag glömde lista en film vi lovade att posta i samband med avsnittet – första filmen från Metroid Fusion: http://www.youtube.com/watch?v=19NOaVRNG7c

2009-10-08, Gabbaygubben säger:

Fyfan Va gött äntligen specialavsnittet till min absoluta favoritserie. Zelda specialen var helt fantastisk så jag har stora förväntningar.

2009-10-08, Patrik öhnström säger:

Jaa jag hade rätt

2009-10-08, Samson säger:

Bara så ni vet, ”manga” betyder ”oansvariga bilder” och är redan i plural. (manger, heregud).

Annars ett gött avsnitt. Känns lite som att det skrapar på ytan som hastigast på alla spelen. Hade gärna sett att ni delade upp det och kanske gjorde 2-3 timmar om ett eller två spel åt gången. (i en episk 5-delad-special! Ja, ja, ja, mer, podcasts!)

Om jag inte är helt ute och cyklar går dessutom kronoligin som följer:
Metrod(NES), Metroid 2 (GB), Prime-trilogin (GC, WII), Super Metroid (SNES och sist Metroid: Fusion (GBA).

Other M har jag inte den blekaste aning om hur den passar in.

2009-10-08, Sugoi » Varför jag älskar Metroid säger:

[...] Avsnittet kan ni lyssna på här. [...]

2009-10-08, Sebastian säger:

@Samson – Metroid 2 landar faktiskt efter primetrilogin. Och så Hunters mellan Prime 1 och 2, och Other M före Fusion. Pinball är osäkrare.

Vad gäller låneord tänker jag även i fortsättningen böja dem enligt svenska normer, även om det på japanska är sammansatt av två ord är det mer ett begrepp i svenskan och förtjänar att lyda under våra lagar. Andreas är dock lättpåverkad så honom kan du nog få med dig ;)

2009-10-09, Petter säger:

Woah! special avsnitt! Metroid!

Tack! : D

2009-10-09, Köttet säger:

Riktigt grym metroid-special. Nu blir jag sugen på att spela det första metroid som jag har laddat ner till Virtual Console men inte klarat. har bara spelat det lite grann.

Apropå Zelda-specialen så tycker jag att ni skal göra en till Zelda-special. En zelda-special borde komma minst en gång per år för det är så underbart att lyssna på folk som pratar om Zelda.

2009-10-09, Blixten säger:

Nej men usch Metroid som är så tråkigt. Det här avsnittet hoppar jag MEN jag gillar att ni gör special avsnitt om spel, mer av sådant :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.