Radio Speltorsk

09/10/12 – Avsnitt 60: Metroid-special Del 2

avsnitt-60-metroid-2I den andra delen om Metroid-serien fortsätter vi den episka resan genom detta magnifika universum. Förutom de ”vanliga” spelen tar vi också upp spin-off-titeln Metroid Prime Pinball och samlingen Metroid Prime Trilogy. Dessutom omnämns saker som Samus medverkan i tv-serien Captain N, seriens framtid och lyssnarnas favoritspel. Avslutningen består av en lång, avslöjande intervju med Finn och Filip från bandet Powerplay där de berättar om deras möte med kompositören Hirokazu ”Hip” Tanaka.

Spelen som avhandlas i del 2:

Metroid Zero Mission
Metroid Prime 2: Echoes
Metroid Prime Hunters
Metroid Prime 3: Corruption

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson
Jonas Högberg
Victor Leijonhufvud
Powerplay (Finn och Filip)

Länkar:
Real Live reklamfilmer (1, 2, 3)
Metroid i den tecknade Captain N (del 1, 2)
Trailern granskas av Gametrailers
Intervju om Other M på 1up.com
Powerplay på Myspace

Special thanx:
Tobias Jensen

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-10-12

2 Kommentarer

2009-10-15, FrisseFrissén säger:

Sådärja, nu har jag lyssnat igenom del två också, fastän att jag inte har spelat något av spelen som nämns.

Angående Powerplay-intervjun, att ingen av japanerna reagerade när de sade ”almost like sake” om glöggen kan bero på att det bara är västerlänningarna som kallar risvin för sake. Jag har hört att sake ska betyda ”alkohol” på japanska, så det var kanske inte så konstigt att japanerna inte förstod vad glögg var för något.

2009-10-16, Fleischer säger:

Mycket bra specialare.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.