Radio Speltorsk

09/10/15 – Avsnitt 61: Träffen

avsnitt-61Vad hände egentligen lördagen den tionde oktober? Är det verkligen sant att Stalin var snygg som ung? Betyder Fleischer slangbella eller slaktare? Kan en brorsa vara en spelboss? Varför ska Victor Leijonhufvud gnida in sig i vaselin? Frågorna är många och svaren finns i avsnitt sextioett av Radio Speltorsk.

Det sextioförsta avsnittet är inte som andra avsnitt. För det första består det till stor del av fyllesnack och för det andra är ljudet av det sämre slaget. Men det bör inte hindra någon från att lyssna på vad som hände en magisk oktoberkväll i Stockholm, när en samling nördar snackade sig hesa om spel, spel och rödbetor.

Tack till alla som dök upp och förgyllde våran kväll!
/Andreas och Sebastian

Länkar:
Bilder från träffen

Nästa veckas fråga:
Vilken är den snyggaste spelkonsolen?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-10-15

18 Kommentarer

2009-10-15, Samson säger:

Den snyggaste spelkonsolen är nog europeiska NES. Enkel, ren och snygg. Handkontrollen är ju ockå sjukt snygg, hur många har iten tatuerat in den liksom?

2009-10-15, grunka säger:

Måste ju kommentera när man är med och usch vad kul det där var, folk här frågade om jag var okej när jag satt med händerna över ansiktet för att dämpa skratten. Hoppas det är lika underhållande även för de som inte fick höra om bland annat Stalins snygghet personligen :)

Snyggaste spelkonsolen… måste säga att en Atari 2600 är mitt val även om jag inte spelat på en sådan mycket. Motiveringen är att det är något speciellt med träpanel och spakar på själva lådan för bland annat svårighetsgradsinställning. Sedan så är jag även väldigt svag för det där med kassetter istället för skivor och liknande som medium av någon anledning och på Atarin sitter de helt exponerade.

2009-10-15, Tobias J. säger:

Snyggaste spelkonsolen är helt klart Nintendo Wii. Den är jäkligt stilren och när det blåa ljuset kommer igång och blinka så är det nästan trollbindande. Det enda negativa är att jag är rädd för att den kommer få den där lite fesgula färgen efter ett par år när den har fått stå ett tag.

2009-10-15, Fleischer säger:

Ha ha, det där var grymt kul. Fick ni med alla inspelningar eller finns det en drös med för dålig kvalitet?

2009-10-16, Andreas säger:

@Fleischer: Det där är i princip allt. Jag hoppade över ett par därför att man knappt hörde ett smack. Jag filmade faktiskt också men har inte kollat hur det blev. Förmodligen helt värdelöst och inget att bry sig om. ^^

2009-10-16, Selleri säger:

Sämsta avsnittet någonsin tror jag.
Lyssnade en liten stund och hörde bara skrik och skratt och någon som stod och skrek. Ljudkvaliten var inte den bästa om man säger som så.

men jag förstår att ni som var där kanske hade det kul. Och det kanske (eventuellt kan vara kul att lyssna på för de som var där) men jag tröttnade i alla fall ganska snabbt.

2009-10-16, Selleri säger:

Tja, det är jag igen.
Nu har jag lyssnat klart på avsnittet trots min förra kommentar om att det var det sämsta avsnittet. Men ljudkvalitet blev faktiskt lite bättre på någon del där och det var ändå lite roligt att lyssna på.
Men kanske inte den goaste ljudkvalitén ändå.

2009-10-16, Styrbjorn säger:

Kul avsnitt, förutom den där satans dåliga mikrofonen som används till och från.. den borde ni ha skippat :) iPhone is the way to go :)

2009-10-16, Tobias J. säger:

Även om jag var där, så kan jag nog hålla med Selleri att det är nog inte så roligt att lyssna på ett sådant här program om man inte var där själv.

2009-10-17, Våran frälsare säger:

Antagligen ett roligt avsnitt om man var där som sagt, men nu var inte jag det. Men tyckte ändå inte det var helt fy skam, ganska kul ibland trots ljudkvaliteten. Men vi borde väll egentligen inte klaga, vi fick ju dubbelt upp förra veckan.

2009-10-17, FrisseFrissén säger:

Jag var inte heller där, men programmet gick ju att lyssna på ändå, även om Sebastians inspelningar till största delen bestod av skrål.

2009-10-18, FrisseFrissén säger:

Jag glömde visst svara på frågan, så jag får väl göra det nu istället. Den snyggaste spelkonsolen tycker jag är den första varianten av Gamboy Advance som kom. Kanske mest för att den såg så jäkla läcker ut innan jag hade råd att köpa mig en.

2009-10-18, Zejho säger:

Tycker att avsnittet var helt okej, som tidigare sagts så uppskattar man det säkert bättre om man själv var där.

Angående frågan så håller jag helt klart med Tobias J. om att Nintendo Wii är den snyggaste spelkonsolen.

2009-10-18, Styrbjorn säger:

hmm pendlar lite mellan att tycka att PS3 Slim eller Wii är snyggast.. fast Wii vinner nog då den är mer Apple’ish designmässigt :) Apple (L)

2009-10-19, Anders A säger:

Även om jag missade själva träffen, tyckte jag det fanns mycket roligt i sammandraget :)

Känner dock väl igen mig att ha sällskap av en full Linus halvskrikandes diverse mystiska fraser.

”bästa kontrollen är dual shock 3, utan tvekan… är det där min öl?”

2009-10-20, Vargavaka säger:

Först; tack för den fantastiska Metroid-specialaren. Långt och mysigt avsnitt, bättre och mer ambitiöst än tidigare specialare. Nu blir jag sugen på att ta tag i de Metroid spel som inte har blivit av tidigare, Metroid Prime Triology borde kanske vara något då jag inte har testad MP2/3. Tackar och bockar, hatten av osv. :)

Det här avsnittet var trevligt, men mycket av vad som sades föll bort. Någon annan gång hoppas jag att jag kan komma själv, den här gången blev det lite tight och omöjligt att planera.

Vad gäller snyggaste tv-spels konsolen… rent allmänt tycker jag att konsoler har en tradition av att falla mellan två stolar designmässigt. Inte riktigt leksaker, men inte heller utilitetsprodukter. Designmässigt är konsoler mer charmiga än eleganta. Så med det sagt, jag gillar äldre konsoler mer än nya… de är, eh… charmigare. Favoriter skulle nog vara Vectrex och Game Boy (tegelsten edition). Även Sinclair ZX Spectrum är mysig med lilla regnbågen i hörnet.

2009-10-22, mh76 säger:

Säkert jättebra avsnitt om man hörde något av vad som sades =(. Snyft.

Då jag har något nedsatt hörsel, har jag svårt att höra när flera pers pratar samtidigt och om det är för mycket bakgrundsljud. Jag kan inte urskilja vem som säger vad. Det blir bara ett mummel. Så tyvärr fick jag avbryta lyssningen =(.

Hade jag varit med i gänget hade jag bara suttit där som ett fån och inte ens hört när någon pratat till mig =(.

Hoppas ni återkommer med detta tema och då kanske i lugnare miljö.

2009-10-23, Andreas säger:

@mh76 (med flera): Trist att du inte snappade upp det som sades. Åtminstone Sebbes inspelningar lät verkligen skit. Men som vi sade innan avsnittet och även i avsnittstexten så var det här kanske allra mest för dem som var där. Om några andra tyckte det var kul att lyssna på så ser vi det som en bonus. Jag tyckte det var mysigt att få en liten tillbakablick från det hela iaf.

Om det blir fler träffar i framtiden kommer vi vara mer förberedda med kompetent inspelningsutrustning och kanske till och med göra nåt mer organiserat. Men allra roligast lär det bli om man själv närvarar även då såklart. :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.