Radio Speltorsk

Veckans lyssnare: Samson/Move the Bongos

samsonRiktigt namn: Samson Wiklund
Ålder: 27
Ort: Malmö

Vilket är ditt favoritspel och varför?

Ryggmärgen skriker Zelda ALTTP för det spelet är så fantastiskt. Det är ett av de få spel jag inte har ett enda klagomål på. Världen är ömsöm sagolik, ömsom fylld av vemod och Nintendo briljerar på alla saker de är bra på. Kontrollen sitter som en smäck, karaktärerna är intressanta och fantastiskt välpixlade, tempot är perfekt varierat, svårighetsgraden är utmanande utan att stänga ute nya spelare och musiken är helt guld.

Vilka kommande spel ser du fram emot?
Just nu är jag som på nålar inför Brütal Legend. Jag är som besatt av Tim Schafer och dyrkar marken han går på.

Bästa spelminne?

Under gymnasietiden gick jag estetiskt program med inriktning på teater. Just den utbildningen var ganska kort på pojkar så vårt omklädningsrum kändes som en hel festsal. Vi grabbar slog sak i saken och kånkade dit tv, soffa, kaffekokare och ett SNES. Raster och håltimmar (och en del fysik) spenderades sedan med att varva The Lost Levels om och om igen i grupp. Vi hade intrikata regler för hur länge man fick spela. Om man dog mer än halvvägs in på banan fick man skicka vidare, om man klarade en bana skickade man vidare – men om man briljerade och lyckades hålla momentum från början till slut fick man fortsätta för man var så awesome. Under samma period myntades också uttrycket ”att stjärta knoppen” från när man försökte hoppa över flaggstången men landade rakt på flaggstångsknoppen så Mario (eller Luigi) såg ut att få världens värsta koloskopi. Att stjärta knoppen innebär att man är ruskigt nära, men faller på mållinjen.

Favoritgäst i Radio Speltorsk?
Jag bryr mig inte särskilt om jantelag så jag skulle kunna säga mig själv, men jag tycker både Angelica Norgren och Alex Jonsson varit mer intressanta.

Vad vill du höra oss prata om i kommande avsnitt?

Saknar att höra mer om er och era egna spelupplevelser. (sen är jag själv en mediahora så jag vill vara med igen!)

Tidigare veckans lyssnare:
mh76
Anders Brunlöf
Blixten
Kirunavinter

Vill du bli “Veckans lyssnare”? Svara på frågorna ovan. Skicka sedan in svaren till feedback@radiospeltorsk.se och märk det med “Veckans lyssnare”. Att skicka med idolbild är frivilligt men uppskattas.

2009-10-19, Andreas

3 Kommentarer

2009-10-19, Linus säger:

Nu när Brütal Legend har kommit ut, uppfyllde spelet alla dina förhoppningar eller blev du besviken?

Angående favoritspel så kan jag inte annat än att hålla med. Det är det enda spelet jag vet som blir bättre och bättre för varje år som går.

2009-10-19, Samson säger:

@Linus: Jag är inte besviken. Kampanjen är kanske lite kort, men istället är den av högsta kvalité. Har bara nosat på multiplayerläget och alla collectibles än, så jag får återkomma när jag spelat mer – än så länge håller spelet precis vad det lovat för mig. Jag njuter av varje sekund och spenderar mycket tid med att bara åka runt och se och lyssna på allt underbart som Schafers team lagt in.

2009-10-19, Cricke säger:

Samson är en fin lyssnare, rolig också :)

Kommentera