Radio Speltorsk

09/10/22 – Avsnitt 62

avsnitt-62Radio Speltorsk återvänder så äntligen med ett normalt avsnitt och alla gamla programpunkter är intakta. Gäst denna vecka är Sofia ”Console Girl” Holgers som berättar om sin spelrelaterade fotofetisch. Vi fortsätter därefter som vanligt med färska spelintryck där Brütal Legend, Machinarium, Buzz! Quiz World och Beneath a Steel Sky Remastered diskuteras. Vi introducerar också den helt nya Spelnördbataljen och intervjuar Anders Hejdenberg om hans nya iPhone-spel, Dark Nebula. Sist hälsar vi Johan Eklund tillbaka till vårt nyhetssegment där erektioner och mechrobotar är några av sakerna som avhandlas.

Låtlista:
Mars Matrix & GigaWing 2 OST – Theme of GigaWings
Warhammer Online – The Call of Stone
Mario & Luigi: Superstar Saga – Teehee Valley
Feel the Magic XX/XY – Rub It!

Radio Speltorsk tipsar:
Alundra
Bust a Groove

Länkar:
Console Girl
Dark Nebula: Episode One

Nästa veckas fråga:
Vilken kändis skulle du vilja se och i vilken typ av spel?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-10-22

22 Kommentarer

2009-10-22, Meroigo säger:

….finner ingen nedladdningslänk till avsnittet i detta inlägg… :’O

2009-10-22, Patrik öhnström säger:

Nästa veckas fråga: jag skulle villja se janne josefsson i ssbb, då kan man få spöa den lille snorvalpen men kirby, då kan han få känna på sin egen typ!

2009-10-22, Sebastian Magnusson säger:

@Meroigo – skall vara fixat nu.

2009-10-22, Johan Eklund säger:

Men det var då bövelen vad det ahckade och hade sig. Du är sämst på redigera Sebastian. En bakbunden, kastrerad mupp med tourettes, söndersparkad av en crackhora had gjort ett bättre jobb. ;)

2009-10-22, Sebastian säger:

@Johan – Va? Jag märker inget.

2009-10-23, Samson säger:

Men för i helvete! Det här är direkt pinsamt. En av de rocklegender som Andreas garanterat träffat i Brütal Legend är ju Lita Ford (Lite Halford i spelet). Hur fan kan ni glömma henne? SKAM!!!

Veckans fräga:
Jag skulle vilja se Neil Gaiman, Stephrn Fry (igen, han gjorde ju ett kanonjobb i LTB) eller Douglas Adams i ett spel. Adams blir väl kanske svårt iofs.

Jag är ganska less på ”vanliga” skådespelare som gör cameos i spel, precis som att teaterskådisar inte kan göra film kan inte filmskådisar göra spel. Oftast tycker jag det går illa med hollywoodiansk touch, därför föreslår jag istället författare. Jag tror de har en bättre anpassad uppfattning av hur man talar på bästa sätt till publiken.

2009-10-23, Andreas säger:

@Samson: Äh, Lita Ford suger. ;)

Och nej, jag har faktiskt inte stött på henne i spelet än.

2009-10-23, Johan Eklund säger:

Lyssna igenom nyhetssegmentet igen Seb ;)

2009-10-23, Johan Eklund säger:

Andreas, du har alltså inte spelat ut introt än?

2009-10-23, Andreas säger:

@Johan Eklund: Aha, är hon med så tidigt i spelet? :P

Lade inte märke till henne i så fall. Men som sagt, hon är rätt kass så vem bryr sig… ;)

2009-10-23, mh76 säger:

Jag håller inte med om att det är ett dåligt redigerat avsnitt. Jag kan då lyssna på det utan en massa hack.

Lite bakläxa Johan. I avsnittet (1:37:50) säger du att Sllent Hill Homecoming kommer som remake till Wii. För det första är det ingen remake, utan en egen tolkning utav det första Silent Hill som kom 1999 på PS1. Och detta spel kommer ha undertiteln Shattered Memories. Släpps även till PS2 och PSP, förutom till Wii.

Men det finns ett Homecoming-spel som kom till PS3 och Xbox360.

En fråga Johan: Du var riktigt hypad inför Brütal Legend. Nu har du antagligen redan testat spelet. Vad tycker du om det? Uppnådde spelet dem förväntningarna du hade?

PS! Vill inte verka vara någon Besserwisser!

PS2! Du Johan är grym tycker jag. Alla kan göra fel ibland :).

2009-10-24, Andreas säger:

Johan har visserligen rätt i att det vid ett fåtal tillfällen loopade sig just under nyhetsdelen. Men är förmodligen inte själva redigeringen det är fel på utan någonting som gått fel när filen sparats, har hänt mig också vid ett tillfälle nämligen…

2009-10-24, Johan säger:

Spelnördbataljen blev roligare såhär. Med lite ”bättre” motstånd kan det bli spännande. Tack för ett bra avsnitt.

2009-10-24, Johan Eklund säger:

mh76>> Jag bugar mig inför din visdom. Skyller på att jag inte hann göra någon research alls inför inspelningen. Tackar för rättelsen.

Brutal Legend är brutalt roligt. Inte för att det kanske är det renodlat spelmekaniskt bästa spelet där ute, utan för att det genomsyras av ren spelglädje från början till slut. Någonting som man lugnt kan påstå är gemensamt för alla spel Schafer varit med och gjort. Men visst hade det kunnat vara bättre om jag ska vara objektiv. Lite mer solospel a la hack’n’slash i både kampanj och sidouppdrag hade det mått bra av för variationens skull. sen kunde vissa detaljer polerats lite mer, men ärligt talat bryr jag mig inte så hårt, för jag hade skitkul från början till slut, och det är det viktigaste. Samt återupptäckte lite gamla och nya favoritlåtar (Hade t.ex. helt dissat Cradle of Filth under sena 90-talet och har inte lyssnat på de i över 11 år. Men ”Her ghost in the Fog” som är med i spelet gjorde mig nyförälskad och har inte lyssnat på nåt annat än Cradle under veckan som varit).

2009-10-24, Vargavaka säger:

Tack Sebastian för den bästa argumentationen ang. spellängd jag har hört. Jag håller stenhårt på att spellängd bör bedömmas efter hur väl spellängden ansluter till innehållet (dvs. tillräckligt med utrymme för att föra fram historien utan att artificiellt dryga ut speltiden.) När jag köper tv-spel är det alltid min tillgängliga tid som får avgöra, spel är sällan så dyra att ”valuta för pengarna” kommer in som ett argument.

Det nya formatet för spelnördsbataljen var trevligt, på det här sättet får gästen mer utrymme. Fast antalet frågor / tid måste nog allt justeras lite. Ifall tanken är att ge gäster en riktig chans mot Sebastian måste det vara möjligt att svara på alla frågor även om man är lite långsam.

Veckans fråga måste jag klura lite på. Samson’s idé är klart intressant, men om vi pratar om cameos för hela karaktärer och inte bara röster trivlar jag lite. Jag undrar hur kul det egentligen är att spela som Neil Gaiman som karaktär.

2009-10-24, Vargavaka säger:

edit: Lord Morpheus själv o.a.s… (fast om de gjorde ett spel av Sandman skulle de garantera förstöra allt som är bra med serien.)

2009-10-26, Fleischer säger:

Ang snygg konsoll så måste jag välja segas multi-mega som ser ut som en cd spelare från tidigt 90-tal.

2009-10-26, Vargavaka säger:

Efter att ha funderat lite skulle jag vilja dela in veckans fråga i två kategorier; kändisar som gör röster till spelkaraktärer och spel som är byggda runt en kändis. I den första kategorien handlar det egentligen bara om rösten, och i så fall skulle jag personligen gärna ha Clint Eastwood’s whiskyröst till min protagonist. Till den andra kategorien blir det lite klurigare då det skulle behövas en kändis som faktiskt gör, ur ett spelperspektiv, intressanta saker till vardags. Hur kul skulle det egentligen vara att spela som Johnny Depp i sminkmorgon-simulator 2000? Nä, det måste bli en professionell äventyrare… vad sägs om ett mysigt äventyrsspel med stora undervattensvärldar med Jacques Cousteau i huvudrollen? Då får vi en mysig fransk brytning på köpet.

2009-10-28, FrisseFrissén säger:

jag håller med Samson, Stephen Fry skulle underbar att ha med i något mer spel.
http://www.youtube.com/watch?v=CJW_yTbYGoI
http://www.youtube.com/watch?v=oy7PxFqKars

2009-11-03, Meroigo säger:

Effektiv reklam där med Dark Nebula (och en intressant intervju för övrigt!), för jag köpte spelet till min nyinköpta iPod Touch direkt efter avsnittet (och jag tycker spelet är NAJS!)! :D Första spelet jag betalat pengar för till den manicken. Vilket leder mig in på nästa fråga… Andreas-senpai, du som är så sjukt inne på spel till iPod Touch, berätta för mig vilka spel jag MÅSTE köpa!!

2009-11-03, Andreas säger:

@Meroigo: Finns mycket bra till den lilla apparaten (bry dig inte om vad tråk-Sebbe säger) och de jag kommer på sådär på rak arm är:

Azkend (simpelt men beroendefrakallande pussel)
Dragon Portals (bra flytta-bollpusslare)
Stoneloops of Jurassica (Zuma-kopia)
iBlast Moki (apbra fysikpussel)
Rolando 1 & 2 (suveränt plattformstiltande)
Edge (stilren plattformspusslande)
Dark Nebula (det känner du redan till)
Beneath a Steel Sky: Remastered (Superb peka och klicka)
The Secret of Monkey Island: Special Edition (Kungen av peka och klicka)
Mecho Wars (Advance Wars-kopia)
Firemint Real Racing (överraskande kompetent bilspel)
Hook Champ (skitkul änterhake-plattformare)
1112: Ep 01 (bra och snygg peka och klicka)
Peggle (behöver jag ens säga nåt om det här? ;) )

Där har du lite att bita i tills vidare. Ska sammanställa en ordentlig köpguide i bloggen så fort jag har tid. :)

2009-11-04, Meroigo säger:

@Andreas: Tack! Ska spara den där listan och kolla in spelen senare! ^^

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.