Radio Speltorsk

09/11/04 – Avsnitt 64

avsnitt-64Visst minns ni David Boström från Metroid-avsnittet? Denna gång kliver han upp som huvudnummer och berättar om sitt stora spelintresse som bland annat lett till guldmedalj i Nintendo-SM. På grund av tekniska begränsningar blir Andreas uppkopplad via bakelittelefon men det hindrar ingen från att tjata om spel, till exempel Aliens vs. Predator och Axel & Pixel. Och ja, Spelnördbataljen genomgår ytterligare en förändring.

Låtlista:
Aion – Yozoh: Forgotten Sorrow
Planescape: Torment – Annah
Contra Hard Corps – Simon1994RD
Planescape: Torment – Deionarra

Radio Speltorsk tipsar:
Freshly-Picked Tingle’s Rosy Rupeeland
Ninja Five-O

Nästa veckas fråga:
Berätta om ett spelköp du verkligen har ångrat.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-11-05

14 Kommentarer

2009-11-05, Bjornface säger:

Hej!
Mitt absolut sämsta spelköp var i väntan på Bioshock, 2007.
Killen i spelbutiken var verkligen en riktig säljare, som pushade på för Crackdown. Som han beskrev det skulle det vara årets stora spel och att det var som GTA på steroider och bla, bla, bla… Verkade skitcoolt!
När jag kom hem och förväntansfullt startade spelet blev jag verkligen besviken. ”Vad fan är detta?!” Ett kaotiskt virrvarr av folk som kutade omkring med olikfärgad glöd omkring sig, och som sköt åt alla håll o kanter.
Jag gav spelet max en halvtimme, sen var jag bara tvungen att dra tillbaka till hycklaren, som efter lite övertalning fick ge mig pengarna tillbaka. USCH!
Jag väntade hellre på Bioshock i ett halvår till, och det gjorde jag rätt i.

2009-11-05, Våran frälsare säger:

Mitt sämsta spelköp måste va Far Cry 2, fy fiskmås vilken jävla flopp! Map Editorn är visserligen rolig att leka i men allt annat… =/

2009-11-05, Blixten säger:

Man har köpt många kassa spel i sina dagar. De flesta av dem har varit impuls köp i brist i annat så kommer nämna ett ”storspel” som var riktigt dåligt

Lite kul att ovanstående skrivare nämner just det spel jag tänkte på direkt när jag hörde frågan. Bioshock

Bioshock tilltalade mig inte alls, jag vet att jag ställer mig emot i stort sett hela spelvärlden. Men jag tyckte faktiskt det va skit tråkigt. Har gett det flera försök men det går inte, Jag lider verkligen när jag spelar. Visst det är förbannat snyggt osv. Det kan jag inte ta ifrån spelet men nej stor besvikelse.

2009-11-05, Zejho säger:

Återigen ett bra avsnitt, det tackar jag för.
Angående veckans fråga så har jag väl egentligen bara ett spel som jag verkligen ångrar att jag köpte – Perfect Dark Zero till 360. Köpte det visserligen bara för 149kr för några år sedan, men jag kan säga som så att jag gladeligen gav EB Games spelet i utbyte mot 9kr :) Det enda som jag tycker är positivt med spelet är dess charmiga grafik som återfinns i flera av Rares spel.

2009-11-05, Jimmistone säger:

Veckans fråga: Jag var ung, oerfaren och hade sett Iron Man på bio.
Jag tänkte ”Fan vad bra det här skulle vara som spel.
Riktigt så var det inte. Fast även fast jag innerst inne visste att spelet var uselt så vägrade jag fatta det.
Jag fortsatte spela även fast jag plågades.

Någon vecka senare gjorde GamePlay en recension av spelet och när det fick 1/5 så insåg jag hur dåligt det var.

Några månader senare blev det Årets Sämsta Spel av GR.
Detta skulle vara ok om spelet bara kostade någon hundra Lapp, men nu kostade spelet 799kr och det e inte kul att slänga bort!

Så Iron Man till Wii är mitt sämsta spelköp.

Sen påtal om sport mmo, så Finns det ett riktigt kul och välgjort sport mmo som heter Empire Of Sports. Mycket skönt upplägg där man blandannat måste gymma för att bygga muskler.

Ursäkta för särskrivning men allt är skrivet på en Ipod.

Keep up the good work //JimmiStone

2009-11-06, FrisseFrissén säger:

Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att det spelköp jag ångrar mest är Starfox Advantures till Gamecube. Fy satan vilket tråkigt spel det var. Tur att jag köpte det begagnat för bara någon hundring, hade jag betalt fullpris hade jag känt mig riktigt lurad. Nej, tacka vet jag föregångaren Lylat Wars.
På andraplats sätter jag Killer 7 till PS2. Det var säkert ett kul spel, men den dåliga kontrollen gjorde det helt ospelbart. Lyckligtvis köpte jag det på rea för 99 kronor, så det var ju inte så farligt ändå.

2009-11-06, Samson säger:

@Jimmystone: Iron man kom ju nyss!

Mitt sämsta spelköp är Super Adventure Island till SNES. Mitt första tredjeparts-spel till konsolen. det såg kul ocgh mysigt ut på förpckningen och 750 spänn fattigare sprang jag hem med spelet i min skolväska.

Spelet började helt ok och jag spelade i några timmar och försökte tycka att jag gjort ett bra köp. Någonstans runt bana 6 orkade itne ens jag hålla modet uppe: det var ett riktigt skittråkgit spel och jag var tvungen att erkänna för mig själv att jag gjort ett dåliggt val och kastat min surt förvärda slantar i sjön.

En annan historia är när våra grannar åkte till USA och frågade iom jag ville ha något från det stora landet i väst. TVSPEL! skrek jag lyckligt och plitade ner tre titlar på en post-it och gav dem pengar för att köpa ett av spelen på listan.

Några veckor senare kommer grannen hem med spelet ”Zombies ate my neighbours” – inte mitt förstahandsval men det var med på listan iaf.

Jag kopplad in spelet med min regionsadapter och slog förväntalssfultl på spelet.

Svart skärm….

tystnad….

en liten vit text dyker upp.

”To play this game please use the cartridge in an NTSC Super Nintendo Entertainment System”.

Fudge….

La ut 400 spänn till på en ny converter. Kopplade in och slog på.

…med samma resultat.

Suck.

Sålde spelet till ”tv-spelsbörsen” till slut. Sist jag var där fanns det fortfarande kvar i deras retrohörna.

2009-11-06, mh76 säger:

Mitt sämsta spelköp är LittleBigPlanet. Körde betan som jag fastnade för. När spelet väl släpptes var det kul till en början. Men man märkte snabbt att banorna var väldigt snarlika trots att det fanns tusentals.

Dessutom kände man att editorn var rejält begränsad och buggig. Mycket nytt lovades som att kunna bygga tillsammans och nya officiella banor. Sista spiken i kistan som fick mig att lägga undan spelet var den hårda censuren. Favoritbanan God of war försvann och man blev även tvingad att bygga banor som passar alla åldrar.

2009-11-07, JimmiStone säger:

@Samson
Jag e fortfarande liten :P
Men nu förtiden tänker jag lite innan jag köper något.

2009-11-08, mh76 säger:

Ett väldigt mysigt avsnitt. Andreas stämma är alltid lika ljuv oavsett ljudkvalité. Ni har gått från amatör till proffs på relativt kort tid.

Något helt annat: mh76 är arg. Arg och besviken på en så kallad spelutvecklare. Nämligen på David Cage och hans film… förlåt spel Heavy Rain.

Varför? Jo dels Davids udda uttalande och att han spricker av ilska när han försöker förklara Heavy Rain. 95% utav spelmomenten verkar vara QTE vilket David förnekar. Kontrollen där man går med R2.

Förstår inte varför vi inte får se riktigt gameplay när det enligt David finns.

Men ett litet hopp finns trots allt att Heavy Rain blir 2010 bästa spel.

Hoppas ni orkar ta med hela min kommentar i radio :).

2009-11-08, Krokodilen som bet säger:

Har följt er podcast under ett tjugotal avsnitt nu så jag tänkte det vore på sin plats att lämna min första kommentar.

Först och främst vill jag ge en känga till Andreas ljudkvalitet. I och med att jag oftast lyssnar på er under resande fot, med högljudd lokaltrafik och andra störande storstadsljud, var det aningen svårt att höra vad som sades (lyssnar trots allt via ipod med de gamla electroplankton-lurarna). Och det var synd eftersom Andreas alltid har intressanta inputs på saker och ting. Hade det kanske varit bättre om Sebastian hade fått hålla i rodret allena?

Nåväl, angående mitt sämsta spelköp finns det en hel del att välja mellan från tonårstiden hade en böjelse till att spela igenom allt på Nintendo 64. På den tiden fanns det en sjukt bra spelbutik dryga halvtimmen från mitt hem, där man bara behövde en femtiolapp för att byta spel. Om jag inte minns helt fel så var året 1999, jag hade fastnat i Water Tempel i Ocarina of Time
och otålig som jag var drog jag med mig liret till butiken och bytte bort det mot Carmageddon 64. Jag behöver väl knappast förklara hur värdelöst den skiten var.

I övrigt har jag bytt bort ett Secret of Mana i strålande skikt mot Breath of Fire 2, köpt Defender of the Crown på NES för sjuhundra spänn, valt bort Mega Man 3 i födelsedagspresent till förmån för Tom & Jerry och tvingat mig spela igenom hela Star Wars-racingliret på N64 endast för att intala mig själv att jag gjort ett bra köp. Fast nu ville ni bara ha ett köp :).

2009-11-11, Jesper säger:

Måste bara hålla med Blixten när det gäller dåligt spelköp.

Bioshock var inte alls vad jag förväntade mig.. Efter all väntan och förhandstittar så var mina förväntningar i klass med ett nytt System shock 2 upphöjt i två plus toksnygg grafik… Så det föll så klart platt som en pannkaka..

2010-08-21, Darknut säger:

det här är kanske ett sent inlägg men var inte Philips CDi och Turbograf CD (osäker på om de hade en officiell distrubrutör i europa, men det gick att köpa den) före Amiga CD? som det var i facit i programets frågestund. Alltså den CD baserade konsoll som släpptes förs i Europa och USA

2010-08-23, Andreas säger:

@Darknut: Jag använder oftast Wikipedia som källa till mina frågor och de hävdar i vilket fall att Amiga CD32 är den första CD-baserade maskinen som släpptes här. Jag kan aldrig garantera att de har rätt iofs. :P

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.