Radio Speltorsk

Veckans lyssnare: Meroigo

idol_i_japanRiktigt Namn: Johannes
Ålder: 21
Ort: Kyoto, Japan

Vilket är ditt favoritspel och varför?
Tetris The Grand Master 3: Terror-Instinct.
Jag upptäckte hur fantastiskt Tetris är för ungefär 1,5 år sedan, genom det i retrospekt horribla spelet Tetris Evolution. Upptäckte en fantastisk Internet-community för Tetris (www.tetrisconcept.net). Det pågår en väldig massa högnivåspelande där, och det finns väldigt mycket att lära sig om Tetris, mer än man kan tro. Läs bara wikin som finns där.
Det alla pro’s spelar är Tetris The Grand Master-serien (förkortat TGM). Den är helt enkelt bäst. Den lullar inte med massa äcklig evighetsrotering och annat trams som gör allting lätt. Det är arkad-svårt och roligt. Kräver skills. För PC finns en hel del kloner som härmar arkadspelen, Texmaster heter den som antagligen prickar bäst just nu.
Hur som helst, jag började spela TGM och blev helt jäkla fast! Nu när jag bor i Japan kan jag äntligen gå in och spela TGM-spelen på riktigt i arkadhallarna. TGM3 som jag valde som favoritspel tycker jag helt enkelt tar det bästa ur serien och lägger på mer av den härliga svårigheten, sjukt läcker grafik och mycket bra musik. Det är en sådan härlig känsla att spela det. Har ni sett Invisible Tetris på YouTube vet ni vad TGM3 är för spel. Sök efter ”shirase s13 kan” på YouTube utan citationstecken så får ni se något ännu härligare.
Jag har såklart massor av andra favoriter, har egentligen svårt för att ranka spel. Zelda-serien, MGS-serien, Metroid-serien, osv osv… Bäst spel gillar jag helt enkelt!

Vilka kommande spel ser du fram emot?
Tetris The Grand Master 4: Masters of Round.
Haha, förlåt. Förutom den sjukt härliga japanska titeln så är det TGM för sjutton, och avslöjades rätt nyligen! Oj oj oj som vi TGM-nördar hade väntat på avslöjandet!!
Nä, men jag ser också väldigt mycket fram emot The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Jag tycker att Phantom Hourglass är så legendariskt bra att det är ett av de bästa Zelda-spelen. Jag tackar absolut inte nej till ett nytt spel som följer samma spår (höhö)!
Annars, som jag kommer på såhär på rak hand… Metroid Other M såklart, Crackdown 2 (lite otippad va? Crackdown är skitbra! spela det!), Golden Sun DS…

Bästa spelminne?
Vilken orättvist svår fråga. Den svåraste jag har fått någonsin kanske? Jag skulle vilja säga alla de fantastiska minnen jag fått från alla de tv-spelträffar jag har varit på genom åren. Något av det bästa som har hänt mig i mitt liv var att bli introducerad till spelträffar. Ett par dagar, eller någon vecka, som man med 10-80+ andra likasinnade bara har det sjukt trevligt och eventuellt spelar tv-spel med varandra, flera gånger om året, troligtvis mest på loven. Föreningarna Terebi Ge-mu (www.terebigemu.se) och Nintendo-Next (www.nintendo-next.se) är de föreningar som har arrangerat alla de fantastiska spelträffar jag har varit på. Terebi Ge-mu har flera gånger om året och Nintendo-Next har en fet spelträff under en vecka på sommaren.
Jag älskar er.

Favoritgäst i Radio Speltorsk?
Taskig fråga, jag har ju gillat alla på ett eller annat sätt och har svårt att rangordna! Nej, jag försöker inte vara diplomatisk eller så, det är sanning!

Vad vill du höra mer av i Radio Speltorsk?
Andreas! Hans röst, dialekt och roliga sätt att uttrycka sig på i många fall är bäst.
Nä, det var ett dåligt förslag, vi hör så mycket av honom redan! Jag vill ha ett avsnitt där ni pratar massor om roliga spelrelaterade minnen. Fan vad härligt det skulle vara att lyssna på!

Tidigare veckans lyssnare:
mh76
Anders Brunlöf
Blixten
Kirunavinter
Samson/Move the Bongos
Styrbjörn/Fanskapet
Gwellmyn
Fleischer

Vill du bli “Veckans lyssnare”? Svara på frågorna ovan. Skicka sedan in svaren till feedback@radiospeltorsk.se och märk det med “Veckans lyssnare”. Att skicka med idolbild är frivilligt men uppskattas.

2009-11-16, Andreas

5 Kommentarer

2009-11-16, Magi och sånt « Meroigo säger:

[...] jag är ”veckans lyssnare” på Radio Speltorsks hemsida. Min favoritpodcast! [...]

2009-11-16, Andreas säger:

Spännande val av favoritspel! Jag hade aldrig ens hört talas om det innan om jag ska var ärlig. :)

2009-11-16, Meroigo säger:

Andreas: Det är ett väldigt nichat arkadspel som bara finns i Japan och annars bara som kloner att spela på PC om man inte är i Japan eller vill lägga många tusen kronor på att köpa själva spelet. Tetris är det jag tycker mest om, och TGM3 råkar vara den bästa versionen av Tetris, så, därav valet. Ett enklare men mindre intressant svar hade varit bara ”Tetris”. ^^

2009-11-16, mh76 säger:

Lyxigt att bo i Japan :).

Är japaner så trevliga som de verkar vara?

2009-11-16, Meroigo säger:

Lyxigt och lyxigt. Mycket med detta stället är helt knäppt och gammaldags. Jag har ännu inte riktigt skaffat mig riktiga vänner och jag saknar mycket med Sverige, speciellt mina vänner såklart. Så än så länge tycker jag inte det känns så lyxigt, snarare tvärtom. Men jag är övertygad om att det kommer bli bättre! Visste om allt det här innan jag drog, så jag försöker hålla ut så gott jag kan även om det är stundvis jobbigt. :) Har bara varit här lite över en månad förresten.

De är lätt trevligare mot mig än the avarage svensson skulle vara, om man snackar med folk privat. Ligger i kulturen. Men så är det i t ex affärer deras jobb att vara överdrivet trevliga. :P I en affär i Sverige: ”men ååh, nu måste jag jobba, vad jobbig du ska vara” om man frågar efter hjälp, i Japan: ”åhh, TACK SÅ MYCKET, du betyder så mycket för oss!!!”. I Sverige är det affären som gör dig en tjänst, i Japan är det du som gör affären en tjänst. Så känns skillnaden typ. ;P

Kommentera