Radio Speltorsk

Maziwa 2 – Utvecklingsblogg #1

Koncept skiss - Tram station
Konceptskiss över en av de första banorna till Maziwa 2

För cirka 2,5 år sedan så bestämde sig jag och min vän Anders att göra ett peka-och-klicka spel som examensarbete. Vi hade aldrig gjort något liknande tidigare och med enbart sju veckors tid att disponera så kändes det tufft.

Men sju lärorika veckor senare så stod vi där och presenterade äventyrsspelet Maziwa som handlade om den lilla filuren Susu och hans episka jakt efter mjölk.

Idag. Efter ha låtit spelkonceptet Maziwa legat i dvala i allt för lång tid, så känner vi att det är dags att göra det enda rätta. Att börja arbeta på en uppföljare med incitamenten bigger, better, and more badass.

Så vad har detta med Radio Speltorsk att göra? Jo, vi tänkte nämligen hålla i en utvecklingsblogg här på sidan där vi kommer publicera våra tankegångar, skisser och annat som berör utvecklingen av spelet.

För er som vill ha lite mer frekventa rapporter – och inte räds för engelska – kan läsa senaste nytt på vår blogg, vår twitter eller på facebook.

Vi hoppas att ni kommer tycka bloggserien blir intressant och vi ses snart!

2009-11-18, Linus

6 Kommentarer

2009-11-18, Andreas säger:

Ska bli spännande att följa de här inläggen. Det första spelet var mysigt men framförallt designmässigt skitsnyggt så ser fram emot att spela del två. :)

2009-11-18, Fleischer säger:

Det här var en rolig idé. Kommer jag följa.

2009-11-18, Blog 'em up-Jimmy säger:

Fett!

2009-11-18, Moroten säger:

Säger detsamma.
Fett!

Snygg konceptskiss. Det skall bli kul att följa arbetet.

2009-11-19, mh76 säger:

Margarin!

2009-11-19, Sugoi » Nu har det äntligen börjat säger:

[...] oss en sprillans ny webbsida där man kan läsa om allt som berör spelet. Vi har även startat en liten utvecklingsblogg på Radio Speltorsks webbsida, där vi kommer skriva mindre frekventa och mer sammanställda [...]

Kommentera