Radio Speltorsk

09/11/19 – Avsnitt 66

avsnitt-66Tobias Jensen har vi inte hört av sedan sommarlovet, och det är allt synd och skam. Så nu är det dags igen! Spelåret börjar närma sig sitt slut, men det innebär inte att det saknas massa feta spel att prata om. Som till exempel Assassin’s Creed 2, Just Cause 2 och Band Hero. Herrarna finner det också omöjligt att hålla sig borta från mer Dragon Age-snack, så det blir allt lite trollkarlar och alver även i detta avsnitt.

Låtlista:
Secret of Mana – Into the thick of it
Castlevania: Symphony of the Night – I am the Wind
Flimbo’s Quest (Instant Remedy Remix)

Radio Speltorsk tipsar:
Stuntman: Ignition

Länkar:
Spelklassiker

Nästa veckas fråga:
Vilken spelgenre skulle du vilja döda?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2009-11-19

19 Kommentarer

2009-11-19, Supporten säger:

Lite snabba reaktioner på gästens förstå-sig-på-ande och sebastians vidare tips om supportkommunikationen.

1. I min erfarenhet har 4 av 10 som ringer in med RROD en felaktig strömadapter och alltså inte något fel på enheten. DÄRFÖR frågar vi alltid – för att inte behöva ”laga” något i onödan och sedan följa upp med att skicka ut en ny PSU några veckor senare när idioten som ringde in inte orkade göra de där enkla felsökningsstegen ringer tillbaka efter att ha fått hem maskinen igen och klagar på att den ”fortfarande är trasig”.

2. Tier 1 supportens kunskaper varierar såklart från agent till agent. Vissa följer slaviskt felsökningsartiklar steg för steg. Jag kan dock intyga att jag själv som sitter i Tier 1 support besitter GARANTERAT kunskaper om maskinens hård och mjukvarusymptom långt över vad någon av herrarna i avsnittet ens kan drömma om.

3. Ni anar inte hur otroligt dålig koll de flesta har som ringer in och vi har inte den blekaste aning om var ni ligger kunskapsmässigt om maskinen eftersom både såna som ni (genuint spelintresserade) och fullständiga teknikidioter säger exakt samma sak när ni ringer in. För att inte missa något är vi tvungna att lägga oss på minsta gemensamma nämnare – eller riskera prata högt över kundens huvud.

Jaja, jag ska inte bli långrandig, men jag är rätt less på att höra hur urusla vi är när de flesta av oss gör ett sjujävla bra jobb och kan betydligt mer om maskinen och dess olika beteenden än vad ni tror.

2009-11-19, Andreas säger:

@Supporten: Jag förstår din irritation och självklart varierar supportbemötandet från person till person. Att ni dessutom har ett steg-för-steg-upplägg är knappast unikt och förmodligen ett måste ibland som du nämner.

I vilket fall håller jag med om att det börjar bli extremt tröttsamt med klagomålen mot både Xbox 360 och Microsofts support. Jag tror jag sa samma sak i avsnittet. Sen är det svårt för oss som kunder att acceptera att saker pajar och i de flesta fall blir missnöjet missriktat och går ut över er. Det är förmodligen tyvärr oundvikligt.

2009-11-19, Gwellmyn säger:

@Supporten: Jag förstår också så klart att de knappast anställer vilket spånhuvud som helst till supporten och ni gör trots allt bara ert jobb. Jag tror inte heller att ni inte besitter kunskaper om själva konsolen, i sådana fall skulle ni inte sitta där. Men jag kan samtidigt bli ganska trött på det bemötande som man tyvärr möter på olika supportrar och då talar jag inte bara om er på Microsoft.

Men alla är vi unika människor och ska såklart bemötas utifrån detta :)

Till sist vill jag så klart säga att detta var menat som en liten humoristisk bit i programmet, tyvärr brukar det ju så klart inte roa alla.

2009-11-19, Moroten säger:

Apropå feministsnacket så gillar jag inte feminismen alls faktiskt.
Visst den var säkert bra innan kvinnor fick rösträtt och sånt men nu tycker jag faktiskt att den har spelat ut sin roll.
All feminism bygger på att kvinnans behov, och kvinnans vilja skall fram. Det är inte jämnställdhet skulle jag säga eftersom allt utgår från ett kvinnligt perspektiv. Det är alltid kvinnan som står i centrum.Det finns många orättvisor mot oss män också men det är det ingen som tar upp.

Nä, bort med feminismen tycker jag. Den har spelat ut sin roll.

Nu till något annat. Bra avsnitt!!

2009-11-19, Sebastian säger:

Nä, jag ger inte heller fem röda öre för feminism, bara massa whiny bitches som hatar män. Jämställdhet däremot, det är en annan sak.

2009-11-19, Kolle säger:

Yay! Jag blev omnämnd i programmet

2009-11-19, Samson säger:

@Sebastian:

Bara för att slippa en tröttsam definitionsdiskussion;

FEMINISM
© Svenska Akademien, uppdaterad:2008-09-24
[Webbversionen är inte slutkorrigerad.]
SPALT: [F452] [tryckt år 1924]
-is⁴m, r.; best. -en.
[jfr d. feminisme; av fr. fémi­nisme, till lat. femina (se FEMININ, adj.)]

[1]

1) åskåd­ning som hävdar o. rörelse som arbetar för kvinnans fulla (ekonomiska, sociala o. politiska) likställighet med mannen, kvinnoemancipa­tion(en), kvinnorörelse(n). SD 1896, nr 157, s. 5. Den svenska feminismen daterar sig från Fred­rika Bremers verksamhet. KLEEN Kvinn. 210 (191O).

DVS: Jämställdhettankar som tar i åtanke att det just är kvinnan som i samhället klassas som ”lägre” än mannen.

Sen att det finns manshatare som påstår sig vara feminister när de inte är det hör inte till saken.

2009-11-19, Moroten säger:

Jag har ingenting emot jämställdhet. Självklart skall män och kvinnor ha lika lön för lika arbete och sånt men nuförtiden tycker jag ofta det är så som Samson säger att det finns massa kvinnor som är manshatare och allt som männen gör är felaktigt och sådan typ av feminism gillar jag inte. När det hela tiden är kvinnorna som skall framhävas som det bättre könet som hela tiden blir illa behandlade av männen.

Apropå gäster i programmet så vill jag tipsa om några goa.
Xboxflickan, Martin Lindell, McKorv,

2009-11-20, mh76 säger:

Förstår att ni behöver semester. Kan inte vara lätt att få en lugn stund när Sebastian är med på ett hörn hehe :).

Allvarligt talat, riktigt tråkigt att ni gör ett kort uppehåll. Självklart förstårligt, även ni behöver semester. I somras så fick vi höra bl a Xboxflickan när ni hade sommarlovsprogram. Kanske göra något liknande även denna gång innan jul?

Angående veckans fråga: Jag skulle vilja döda MMORPG så som den genre ser ut idag. Jag gillar verkligen rpg samt online, men den kombinationen är inte bra för någons hälsa och plånbok. Det är dyrt att betala ca 100 spänn i månaden för ett enda spel. Hur många förhållanden har inte gått i knas? Hur många har inte behövt söka hjälp för sitt beroende när de spelat World of Warcraft? Fy för MMORPG.

2009-11-21, Våran frälsare säger:

Eftersom väldans få har svarat på veckans fråga så passar jag på.
Jag skulle vilja döda allt som har med Casual-spel att göra. Verkligen slänga det åt helsike. Casual spel har inte gjort ett skit för vi som faktiskt kan hålla i kontroller eller sikta med en mus, snarare tvärtom. Ta MW2 som exempel, hur fan kom dom på deathstreaks? ”Grattis, du suger så sjukt mycket så du blir halvt odödlig nästa liv”. Förbaskat genialiskt, kan vi inte lägga in en liknande regel i fotboll för dom som inte springer så snabbt?

2009-11-21, Blixten säger:

Jag har faktikst bara haft bra erfarenheter med Xbox supporten. Visst är stegen man måste gå igenom jobbiga för oss som vet om den är trasig eller inte men jag har också jobbat inom support, då inom bredband och vet hur viktigt det är att gå igenom dessa steg innan man gör något åt problemet. Kunder är faktiskt oftast idioter. Så av egna erfarenheter så får Xbox supporten bra betyg av mig, sen att UPS är ett fruktansvärt värdelöst företag är en annan historia.

Veckans fråga: Det finns många genrer jag inte skulle bry mig om dom blev dödade. Japanska rollspel, plattformshoppande mm men det är väl främst för att jag inte tycker dom är roliga. Men jag VILL inte döda dem. Skulle väl egentligen inte vilja döda någon genre, dom jag inte gillar spelar jag inte och dom gör mig ingen skada om någon annan gillar dem. Så svaret på veckans fråga är = ingen

2009-11-21, Gwellmyn säger:

Veckans fråga:

Får man hitta på en egen genre som man kallar för blondin-bella spel? Kanske lite väl elakt, men det jag menar är spel som är tydligt riktade till (oftast) tjejer i en yngre generation. Spel som My Horse Ranch 33, Little Pet Shop 14, Style Botique, Barbie in Dreamland osv. Jag har svårt att se vad dessa spel egentligen ska tillföra spelvärlden? Det borde gå att göra spel som lockar den yngre publiken med helt andra medel, utan att slå ett rosa omslagspapper runt alltihopa och visa den ytliga värld vi lever i.

2009-11-21, Gwellmyn säger:

@Våran Frälsare: Även om många (inklusive mig själv ibland) har svårt för det som kallas ”Casual-spel” så skulle jag fortfarande inte vilja döda genren. Utan dem är frågan om spelindustrin skulle kunna frodas som den gör. Genom att de flesta köper dessa ”skitspel” i stora mängder, så får spelutvecklarna in pengar som de även kan lägga på de lite mer udda och mer intressanta titlarna. (Dvs. om man inte heter Activisionen ;P )

2009-11-24, Vargavaka säger:

Gwellmyn: Borde inte samma argument kunna gälla får My Horse Ranch 33? Mer klirr i kassan för att utveckla något annat?

Själv är jag så tråkig att jag instämmer i att alla genrer har en plats och jag hellre avstår från att spela de spel som inte intresserar mig än dödar genren. Om inte annat så kan en mångfald av genrer peka på spelmediets potential.

Trevligt avsnitt förresten, alltid mysigt med Tobias som gäst. Ser med förväntan fram emot säsongsavslutningen. Jag tycker att indelningen i säsonger och vilopauser är ypperlig. Jag tror att det har bidragande orsak till att ni alltid håller en såpass hög och proffsig nivå på programmen.

2009-11-24, Gwellmyn säger:

Vargavaka: Du har en poäng där. Samtidigt vill jag bara plocka bort en liten del av klirret i kassan och inte allt guld ;)

2009-11-24, Blast säger:

Veckans fråga:

My horse ranch 33 är en fruktansvärd genre, men jag ser dem inte ens i periferin (det är inte spel, det är virituella barbiedockor). Jag väljer hela RTS genren. Jag har spelat dem allihopa, och kommer det ett nytt imorgon, så har jag spelat det också. Det enda jag ser tillbaka på och känner ”det där var ett riktigt roligt spel” så är det Age of Empires II, och Settlers II.

Age of Empires II kändes varierat, en match tog precis lagom lång tid för att spela med några kompisar, och det fanns massor med valmöjligheter.

Settlers II, avkoppling extraordinär, ett fantastiskt, och förvånansvärt casual, upplägg med ett djup som skulle kunna få vilken LEAN-metodsanhängare som helst att börja gråta av lycka. Spelet är ren och skär terapi för alla stressade. Otroligt sympatiskt.

Men nu är det slut! Hejdå RTS!

”AMEH VA SÄGER HAN STAA KRAFT ÄR JU BEZT I VÄRLDEN” Det är också fruktansvärt uttjatat, och som det ser ut så är det bara mer av den grejjen som kommer igen, och igen, och igen.

Nog med RTS.

2009-11-24, Blast säger:

Åh, om jag får döda en till så dödar jag gärna Schmupparna också. Mest för att jag alltid blir så arg när jag ser ett nytt spel som heter något coolt ”X-soldier 3000 killer elite” och sedan letar mig fram till en screenshot ser att det är samma gamla jävla mediokra rymdskeppsmög med några lasrar i nya rörelsemönster! Död åt schmupparna. (Om de inte är plattformsbaserade, go Gunstar Heroes)

2009-11-28, Styrbjorn säger:

Supporten ni vet det Microsoft vill att ni skall veta :) Hade du haft större kunskap om hårdvaran hade du varit tekniker istället or such och inte kommunikatör :) Jag har själv arbetat på Tele2 så jag vet vad jag snackar om :)

2009-11-28, Styrbjorn säger:

respekt dock till det du gör :) vet att det finns riktigt sjuka idioter där ute som gillar att klaga :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.