Radio Speltorsk

Intryck – New Super Mario Bros. Wii

new-super-mario-bros-wii

Efter ett gäng timmar med Marios nya känns det inte lika givet vilket som är årets spel i mina ögon längre. Det här är på många sätt det bästa Nintendo kokat ihop på den klassiska Mario-formulan någonsin. Bandesignen har aldrig varit mer varierad och jag är oerhört glad över att det man hört innan stämmer – det är svårare än på mycket länge. Faktum är att jag har lyckats döda rörmokaren flertalet gånger, både när jag och flickvännen spelat co-op och när jag spelar ensam. Jag är tveksam till om jag överhuvudtaget fick ”Game Over” när jag spelade New Super Mario Bros. till DS. Någon enstaka gång möjligen. Här händer det lite då och då. Me like utmaning!

Man lånar dessutom friskt från varenda spel i serien och resultatet exploderar av nostalgiflörtande inslag och fantasifulla lösningar. För kreativiteten är det inget fel på. Precis som i Super Mario Galaxy vimlar det av finurliga idéer och fräscha plattformsmoment. Vilken utvecklare som helst hade förmodligen mjölkat sönder varenda litet nytt inslag här men i New Super Mario Bros. Wii introduceras nya teman hela tiden. Det är sanslöst varierat och perfekt balanserat.

Kort och gott. Tillbakagången till sidoscrollande 2D bjuder på allt som jag älskar med de gamla Mario-spelen. Det precisa plattformshoppandet och de välavvägt sammansatta banorna. Som bonus får vi ett co-op-läge som precis som väntat är skitkul och utöver det en mängd nya spännande lösningar.

En längre och mer utförlig rapport dyker som vanligt upp i Radio Speltorsk på torsdag.

2009-11-20, Andreas

0 Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera