Radio Speltorsk

Avsnitt 69: Nyhetskrönika 2009

Vi på Radio Speltorsk känner oss aldrig nöjda i nuet, så efter att ha blickat framåt förra veckan så sätter vi oss nu ned och minns året som gått. Under överinseende av Johan Eklund reflekterar, analyserar och funderar om det som skett under 2009.
Låtlista:
Silent Hill 2 – Theme of Laura
Länkar:
http://www.youtube.com/watch?v=Y0zCD0fsec0
Duke Nukem Forever fantrailer

avsnitt-69Vi på Radio Speltorsk känner oss aldrig nöjda i nuet, så efter att ha blickat framåt förra veckan så sätter vi oss nu ned och minns året som gått. Under överinseende av Johan Eklund reflekterar, analyserar och funderar vi om det som skett under 2009.

Låtlista:
Silent Hill 2 – Theme of Laura

Länkar:
Duke Nukem Forever fantrailer

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-01-14

14 Kommentarer

2010-01-14, Jesper säger:

Skönt att ni är tillbaka på vanlig tid igen, även om det var ett lite ovanligt avsnitt :)
Diggade Duke filmen har missat den helt och hållet.

Håller med Andreas om att det är sjukt svårt att få bra koll på alla iPhone spel, alla tipsen han tog upp i tidigare kommentar är dock guld värda listar dem igen om någon missat dem:
Slide to Play: http://slidetoplay.com/
Touch Arcade: http://toucharcade.com/
AppVee: http://www.appvee.com/
Pocket Gamer: http://www.pocketgamer.co.uk/latest.asp?sec=7
148 Apps: http://www.148apps.com/category/reviews/

Problemet iPhone tycker jag enkelt kan beskrivas med ett ord: Appstore
Här kan man hitta massa kategorier för olika spel, men när man väl ska sortera dem så saknar, i alla fall jag, möjligheten att sortera på Rating.
Idag kan man bara sortera på Name, Release date och Most popular(vad det nu är.. mest nedladdade?) men ingen av dessa kategorier säger mig något om hur bra spelet är.
Man ska ju ta Rating systemet med en nypa salt men faktiskt så skulle möjligheten att sortera på detta lösa många problem.

2010-01-14, UfU__X säger:

Det är ju synd att Grin gick i graven om så bara för att loggan är så sjukt snygg och nu inte kommer kunna användas. :’(

Aldrig fel (njao…) att blicka bakåt och ni gjorde det bra. Längd anpassat efter innehåll och intressant om det som togs upp. Och tappa inte hoppet, en vacker dag kommer Duke för att frälsa oss och mången hatt att ätas.

2010-01-15, mh76 säger:

Ni kunde väl ha förvarnat om att Johan Eklund skulle medverka i hela avsnittet? ;) Nej då skojar bara, han är alltid trevlig att lyssna på :).

Inte kunde man tro för ett par år sedan att Apple skulle lyckas så bra med en spelplattform. Undrar om de vågar sig på en stationär konsol igen?

Ang. Duke Nuke Forever. Om det nu mot förmodan skulle släppas så tror jag inte det blir något bra alls. Och vi lär nog få läsa fler rykten om att det snart släpps :).

Ovanligt bra avsnitt.

2010-01-15, Andreas säger:

@Jesper: Jag vet inte om en kategoriindelning via användaromdömmen funkar superbra, men det är ju definitivt en bättre lösning än de indelningar som finns nu. Jag brukar nästan aldrig hålla med om användarnas betyg dock.

En expertjury av nåt slag som sätter en liten stämpel med ”Rekommenderas” på de spel som är bra samt att man betygsätter allt. En sån kategorisering skulle jag vilja se. Tror inte det dyker upp iofs.

@UfU___X: Håller med! Grin-loggan är jävligt cool. Jättetråkigt att de kursade. Jag hade gärna sett fler retroremakes med tanke på hur svinbra Bionic Commando Rearmed är. Det ryktades om att de skulle göra en nyversion av klassikern Strider. Det hade varit nåt det!

@mh76: ”Ovanligt bra avsnitt.” Tackar! :)

2010-01-17, Spel-Malmer säger:

Mycket bra avsnitt som vanligt. Ni har verkligen lyckats öka kvalitén utan att förlora charmen av en mindre podcast.

Kan dock tycka att ljudkvalitén lämnar lite att önska, främst på Sebastian. Känns liksom lite komprimerat. Skulle det hjälpa om han spelade in sin del av det hela lokalt på sin dator samtidigt, och så mixar ni bara ihop efteråt. Borde bli bättre kvalité. Gå ju att synka upp ganska lätt med en gemensam nedräkning eller så.

2010-01-17, Andreas säger:

@Spel-Malmer: Tack för berömmet! :)

Vi spelade in lokalt förut men det tar för det första mer tid vid redigeringen och för det andra blir det krångligare för gästen. Jag tycker ljudet är fullt acceptabelt som det är nu men jag håller med om att det är långt ifrån perfekt. Vi lägger trots det fler timmar på att spela in och att göra podcasten än många tror och därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för oss själva.

2010-01-17, Sebastian säger:

Värt att notera är att min ljudkvalitet i detta avsnitt inte har något att göra med bandbredd eftersom som min del faktiskt är lokalt inspelad.

2010-01-17, Spel-Malmer säger:

Ja det är egentligen inget större fel på ljud nu heller. Jag är kanske bara lite picky. Det viktigaste är ju att det är en bra mixning med jämna volymer på rösterna, och där lyckas ni mycket bra. Väldigt sällan man behöver sitta och justera volymenb beroende på vem som pratar.

2010-01-17, JackDaniel säger:

När vi ändå är inne på ljudkvalitet så skulle det göra väldigt mycket om Sebastian uppgraderade sin mick till kanske samma modell som Andreas kör med. Som det är nu så är det lite väl mycket diskant och lite botten på Sebastian. Men men, en bra podcast gör ni i vilket fall som helst!

2010-01-18, Sebastian säger:

@JackDaniel – Ja, jag håller helt och hållet med. Hade faktiskt samma som Andreas tidigare men den pajade och jag fick panikköpa. Den funkar men jag låter jäkligt platt. Ska ta tag i det igen något årtionde när jag orkar :P

2010-01-18, Blast säger:

Jag blev så jävla arg för att Auto-assault var så otroligt ruttet. När det utannonserades tå tänkte jag ”Interstate ‘76 Online”… men det blev budget-World of Warcraft, fast man måste cirkulera fienderna i fula rymdstationer med hjul.

2010-01-18, Jesper säger:

mmm…. Interstate 76.. det var mumma det :D

2010-01-19, Andreas säger:

@Jesper: Börjat hänga på ett nytt ställe för iPhonespel – Appspy. De är lite väl givmilda med betygen men jag gillar deras informativa och korta videorecensioner bland annat. Spana in vettja! http://www.appspy.com/

Hmmm, man kanske skulle göra egna videorecensioner och posta på bloggen…

2010-01-19, Jesper säger:

Har haft fullt upp att lyssna på toucharcades podcast, ni slår dem med hästlängder. Dock gillade jag att de delat upp deras podcast i kapitel och har bilder från spelen de pratar om, väldigt informativt och praktiskt med allt på ett ställe.

Ska kolla in appspy, kom inte in via mobilen dock..

Tycker helt klart det borde bli bättre med det svenska app recenserandet. Säg till om du behöver hjälp :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.