Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 45 – Pyttipanna 7

Det andra programmet för året bjuder på en blandad kompott. På menyn i det klassiska Pyttipanna-programmet står bland annat NES, önskelåtar och en jämförelse mellan öst och väst. Medan jag fortsätter att lyssna på mina grannar som slaktar schlagerhits (och inte på ett bra sätt), hoppas jag att ni istället njuter av den musik som veckans program innehåller.

Låtlista
Beginning – Metal Gear
Bee Jam Blues – Gitaroo Man
Windbreak Bay – WarioLand: Shake It
My Hands – Final Fantasy XIII – Leona Lewis
Kimi Ga Iru Kara – Final Fantasy XIII – Sugawara Sayuri
Fear of the Heavens – Secret of Mana
Tears of… – Silent Hill
Big Blue – F-Zero – Arranged Version

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-01-18

10 Kommentarer

2010-01-18, Andreas säger:

Inte mycket i min smak den här veckan men som alltid väldigt trevligt att avnjuta ett nytt avsnitt av Spelklassiker Musik (om inte för musikens skull så för Tobias oefterhärmliga värmländska stämma). :)

Mer bitpop till folket!

2010-01-18, Jesper säger:

Nu känner jag mig som en kättare.. men jag tycker allt att Leona Lewis varianten vad fasen så mycket mer storslagen än vad det Japanska motsvarigheten var. Kanske skulle man lyssnat på dem i omvänd ordning :)

2010-01-18, Tobias säger:

Jesper> Kättare!!! Släng han till lejonen! :P

2010-01-20, Moroten säger:

Håller med Jesper. Leona Lewis var mycket mer pampigare och storslagen än den japanska låten och jag kan hålla med om att den var lite dåligt synkad till den senaste trailern för spelet. För precis när hon börjar sjunga riktigt starkt så pratar karaktärerna och deras röster dränks till viss del av sången.

Mer Powerballader a la Final Fantasy till folket.

2010-01-20, Sebastian säger:

Både den japanska och engelska sånginsatsen är en förolämpning mot tittarna. Som för det mesta när det kommer till tv-spel och sång.

Med det sagt är den japanska ändå per automatik att föredra, att slänga in annan slumpmässig cp-pop för det bara längre från originalskaparnas avsikt med spelet.

2010-01-20, Tobias säger:

Moroten> Egentligen är det inget större fel på ”My Hands”, men jag tycker det känns ganska fånigt att ersätta orginalet med en låt som inte ens är specialskriven för spelet i sig.

Sebastian> Nu tycker jag att du är lite hård. Det jag dock gissar på är ju att den japanska orginallåten både kommer finnas med i sin orginalutförande och i en instrumental version. Något som jag är tveksam till att Leonas låt kommer vara.

2010-01-21, Moroten säger:

Någon som vet om man kommer kunna välja mellan japanska eller engenska när det släpps här?

2010-01-21, Tobias säger:

Jag och Sebastian satt och pratade om det igår, men vi har inte hittat något om det.

2010-01-21, zemus säger:

personligen tycker jag att den japanska låten är minst dålig av dom

2010-02-19, Mattias, Onlajn{Magasinet} säger:

Det amerikanska Final Fantasy låten är förskräcklig. Verkligen jättetråkigt om man inte kan välja japanska ljudspår i det amerikanska spelet, jag vill minnas att jag läst att man faktiskt inte kommer att kunna det heller.

Den japanska är inte skitbra, men som någon kommenterade tidigare så blir den automatiskt bättre.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.