Radio Speltorsk

Avsnitt 71

avsnitt-71Denna vecka tar vi hjälp av Andreas Eklöv, redaktör på Level7, för att ta reda på om Final Fantasy XIII kommer att suga eller ej. Det levereras också rykande färska spelintryck från bland annat Battlefield: Bad Company 2, som han och Sebastian skjutit varandra i. Men förstås även Biowares scifiepos Mass Effect 2 och en rad andra titlar, som Modnation Racers, White Knight Chronicles och Magicka.

Låtlista:
The Legend of Zelda: A Link to the Past – Dark World
Outrun 2006 – Magical Sound Shower
Castlevania: Symphony of the Night – Lost Paintings

Länkar:
Level7
Andreas Eklöv på Twitter
Castlevaniakonserten
Magicka

Radio Speltorsk tipsar:
Love
Spelunky World

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-01-28

9 Kommentarer

2010-01-28, Vargavaka säger:

Mycket lyssnande, lite kommenterade från min sida på sistone. Ni gör fortfarande en fantastisk podcast. Det är trevligt att höra vanliga avsnitt igen. Nya(ste) varianten av spelnördsbataljen var helt okej, mysigt med musikfrågorna även om jag inte är helt med på reglerna. Om båda deltagarna svar rätt på första frågan och Sebastian svarar rätt i andra ronden (då han får börja), vinner han då?

Angående TV-spelstriologier; vad sägs om Half-Life 2 episoderna? De är bekräftade att de blir tre till antalet och även om vi inte vet vart skeppet strandar än så tyckte i varje fall jag att episode två var mycket intressantare än den första.
Annars så var väl Xenosaga också en triologi? Själv orkade jag mig inte ens igenom halva första delen men Sebastian borde väl ha spelat de spelen.

2010-01-28, Vargavaka säger:

PS: Jag kan tänka mig att formatet på spelnördsbataljen innan detta inte var helt hållbart med antalet frågor som behövdes för ett avsnitt så det nya systemet är förståligt.

2010-01-29, Andreas säger:

@Vargavaka: Först till två it is, så med andra ord har gästen alltid en liten fördel med tanke på att de för börja. Inte helt rättvist men jag ville inte krångla till det för mycket.

Faktum är att jag får lägga mer tid på att göra den här varianten av Spelnördbataljen. Nu måste jag klura ut nya teman samt låta frågorna passa in dessutom. Men jag tycker ändå att den är roligare att göra, den innan dess var lite långtråkig att lyssna på anser åtminstone jag själv. Drygt att höra alla frågor två gånger tex.

Jag säger som vanligt. Ni är välkomna att hjälpa till med teman och frågor. Mejla mig på andreas@radiospeltorsk.se.

Angående trilogier borde vi tagit upp Half-Life-episoderna helt klart. Där har man faktiskt tom lyckats med bedriften att göra en ”Rymdimperiet slår Tillbaka” med det gripande slutet och tvisten i del två.

2010-01-29, Fleischer säger:

Kommer inte ens ihåg storyn i Mass Effect 1. Man hade sex med en blå alien och sista fighten var i ett köpcentrum typ. Så berättandet i Mass Effect 1 kan inte ha varit så bra. :)
Hoppas 2an blir bättre.

2010-01-29, Linus säger:

Mycket trevligt avsnitt :)

Angående trilogier i tv-spel så har vi ju även Assassin’s Creed. Det har väl alltid varit uttalat att det är tre spel det rör sig om? Både ettan och tvåan slutar med en stor cliffhanger :)

2010-01-29, Patrik Öhnström säger:

saknar Johan Eklund del, Men det kommer ju nästa trosdag så jag klarar mig

2010-01-31, Andreas Eklöv säger:

@Linus: Jo visst är Assassin’s Creed en trilogi också, men där finns ju inte i närheten den kontinuitet som Mass Effect-trilogin representerar. Att verkligen alla stora beslut du tar har en stor effekt på slutet, då framför allt i Mass Effect 2, är något som ingen annan serie erbjuder. Just det är en av många anledningar till att jag gav det högsta betyg :)

2010-02-02, Jesper säger:

Mycket mysigt avsnitt.. en liten iTunes recension har dykt upp också.. såg att både jag och Jimmyistone vill ha mer iPhone spel :D

2010-02-02, Sebastian säger:

@Vargavaka – Ja! Xenosaga var ett ganska bra exempel. Visserligen planerades det ursprunligen som en hexologi men det är absolut ett exempel på en spelserie som haft en medveten genomgående handling och ändå klarar av att måla upp separata kapitel. Fan vad bra de spelen var!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.