Radio Speltorsk

Avsnitt 72

avsnitt-72Denna vecka intervjuas Tom Söderlund från A Different Game som utvecklar svenska spökspelet Ghostwire till DSi. Vi fortsätter därefter mala om Mass Effect 2 men hinner också med att prata om Dragon Age: Origins igen i samband med DLC-släppet Return to Ostagar. På allmän begäran snackas det dessutom iPhone och Sword & Poker. I Spelnördbataljen får vi våran första lyssnarutmaning när Jesper tar sig an Sebastian i en rafflande tvekamp. Sist men inte minst gör Johan återigen comeback beväpnad med en samling purfärska nyheter.

Låtlista:
The Legend of Zelda: Four Swords Adventures – The Electric Flute (OCR)
Mass Effect 2 – The Normandy Reborn
The Last Ninja – Inner Sanctum (RKO)
Super Mario Bros 2 – Nintendopella

Länkar:

A Different Game
Ghostwire
Sword & Poker
Robo Defence Free

Veckans fråga:
Vilket är BioWares bästa spel och varför?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-02-04

17 Kommentarer

2010-02-04, Jesper säger:

Vet inte om det bara är min iTunes som krånglar, men jag får inte ned det nya avsnittet.

2010-02-04, Andreas säger:

@Jesper: Jag lade precis upp avsnittet. Vi hade lite serverkrångel i natt, då vi vanligtvis brukar lägga upp programmen, så det dröjer nog ett tag till innan det syns i iTunes.

2010-02-08, Andreas säger:

Jag är förvånad över att folk verkar hata BioWare så pass att man inte ens har ett favvolir. Nästa avsnitt är med andra ord teh doomed! :P

2010-02-08, Vargavaka säger:

Tack för ytterligare ett trevligt avsnitt. Intervjun med ”A different game” var intressant, hoppas et går bra för dem.

Själv så får jag nog passa på veckans fråga då det enda jag har spelat ifrån Biowares katalog är Baldur’s Gate 2 och då kom jag inte ens särskilt långt in i spelet. Västerländska rollspel är en genre som faller i facket ”saker jag borde gilla men inte riktigt tagit mig an” för mig. Jag tror det enda västerländska rollspel jag har klarat är Fallout 3.

Och med det innehållslösa svaret har jag en fråga tillbaka till er; om man som jag inte har en relation till Bioware men är sugen på att testa deras spel, vilket spel är en bra inkörsport?

2010-02-08, Tobias säger:

När jag tittar på vad Bioware har åstadkommit under sina år, så är det visserligen otroligt kompetenta spel, men en ganska tråkig lista egentligen. Stor del av deras livstid består utav Baldurs Gate och Neverwinter Nights. Personligen anser jag att deras helt klart bästa är Mass Effect. Det är ett fantastiskt spel med en otroligt uppbyggd världsrymd. Kan vara för att det känns nytt och fräscht. Som sagt är både Baldurs Gate serien och Dragon Age riktigt bra spel, men fantasygenren känns ganska urvattnad.

2010-02-08, Sebastian säger:

Tobias, ditt hjärta är av hårdaste granit.

2010-02-09, Blixten säger:

Lyssnade idag och blev väldigt chockad när jag fick höra att en fellow ”Älmhultare” dvs Jesper fanns på speltorsk

Kul att Johan är tillbaka och ger en ett litet sammandrag vad som hänt i spelvärlden den sista tiden, har inte tid och ork att hänga på massa flashiga nyhets sidor. Kudos!

Men nu får ni börja spela lite spel man är intresserad av, förra veckan var det super-nördigt med FFXIII och japan grejer och denna veckan Bioware hysteri!
Skämt åsido, jag gillar det ni gör boys. Kul o höra vad ni har för er även om det egentligen inte är något som intresserar mig. Puss!

2010-02-09, mh76 säger:

Jag har inte så stor erfarenhet utav Bioware. Men mitt favoritspel är såklart Dragon Age: Origins som har en otroligt lättsmält handling, intressanta karaktärer och håriga dvärgar (nej jag menar inte dig Johan Eklund) :).

2010-02-09, Sebastian säger:

@Vargavaka – Egentligen skitsvår fråga. Mass Effect 2 är definitivt mest lättillgängligt om man inte är van vid genren.

2010-02-09, Jesper säger:

@Blixten – så klart så finns även IKEAville med på speltorsk kartan :)

2010-02-09, Johan Eklund säger:

Svår fråga. Omöjlig att svara på.

2010-02-09, David säger:

Hmmmm…. ingen lätt lyssnarfråga precis.

Efter moget övervägande så…..
….Mass Effect 1 var grymt buggig. Annars trevlig
….Baldurs Gate, Tales of the sword coast, sjukt buggig. I övrigt bra RPG
….Dragon Age:Origins var imponerande på alla sätt, en klar kandidat
….Mass Effect 2, extremt välpolerad och välgjord

I slutändan får det bli Mass Effect 2!

2010-02-09, mh76 säger:

Johan Eklund: var det inte du som tokälskade Dragon Age? Eller var kanske Andreas. Minns inte riktigt.

Men Jonas, vad tycker du bäst om? Fantasy eller rymden?

2010-02-10, Nick Carlsson säger:

Jag har nog spelat i princip alla RPG från bioware. Baldurs Gate 1 är det perfekta spelet, tidernas bästa spel alla kategorier. Baldurs Gate två är även detta bra. Dragon Age är en strimma hopp i mörkret och Mass Effect är… äh. Ett riktigt RPG skall utspelas i fantasymiljö. Never Winter Nights är alldeles för linjärt enligt mig (bra online dock).

2010-02-10, Nick Carlsson säger:

Anledningen till att Baldurs Gate är det bästa spelet är enkel, men jag förklaringen blir långrandig =)

I Baldurs Gate har Bioware verkligen byggt en värld. Ingen kommer hålla din hand i Baldurs Gate, du ger dig ut på ditt äventyr. Du är inte ute efter att rädda världen från några mainstreammonster (läs deadspawn), utan uppdraget fylls av diverse fiender, allt från demoner till odöda och björnar. Icke att förglömma alla äventyrare som ibland försöker ha ihjäl en, eller som man själv försöker ha ihjäl. Det är inte som i Dragon Age, att du har ett par tre ställen du ska besöka där du får bestämma ordningen. Istället finns det otroligt många områden som du besöker som inte egentligen är kopplade till storyn, ren äventyrslusta! Det känns ofta snarare som att man springer på storyn av misstag i sitt äventyr än att man följer storyn. Om man öppnar en dörr till ett hus i Dragon Age vet man nästan alltid att någonting finns där. I Baldurs Gate kan du gå in i tio hus i rad där det enda du gör är att reta upp någon adelsman och stjäla ett par stenar, kanske läser du lite i en bok eller ett dokument du hittar? Att understryka är att du inte letar efter adelsmäns kärleksbrev 1/200 för ett uppdrag, fy skam på Dragon Age. Baldurs Gate upplägg gör det så otroligt mycket mer spännande när det väl händer något häftigt. Det gör också att du får tid att bara andas in världen, för Baldurs Gate är som sagt ett av de få spel där de skapat en värld, inte bara en saga, vilket jag tycker är en bättre beskrivning av Dragon Age.

Jag skulle antagligen kunna skriva i många sidor till, men detta får räcka. Jag älskar Baldurs Gate.

2010-02-12, Martin Lindell säger:

Jäklar vilket lömskt skratt Sebastian gav strax innan spelnördbataljjingeln startade.

2010-02-21, Johan Eklund säger:

mh76>> Jo, men jag totalälskade också BG, BG2, NWN och ME och ME2 därutöver…. går inte att plocka ut favoriter

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.