Radio Speltorsk

Avsnitt 73 – Bioware-special del 1

Låtlista:
Mass Effect – Ending
Baldur’s Gate II: Shadows of Amn – Final Battle
Planescape: Torment – Deionarra
Jade Empire – Main theme
Länkar:
http://trydling.wordpress.com/
Vincere vel mori
http://www.mindspark.se/blog/
Mindspark

avsnitt-73Det har pratats en del Dragon Age: Origins och Mass Effect 2 den senaste tiden, men nu är det dags att fullkomligt tömma alla Bioware-reserverna i ett maffigt dubbelavsnitt som berör allting det femtonårsjubilerande företaget gjort. Med oss i sagodjungeln har vi två kunniga gäster, Gisela Jönsson och Tommy Rydling, som hjälper oss att reda ut vad som är vad och vad som är bra. Alver, laserkanoner, THAC0 och moralval utlovas i digra mängder!

Låtlista:
Mass Effect – Ending
Baldur’s Gate II: Shadows of Amn – Final Battle
Planescape: Torment – Deionarra
Jade Empire – Main theme

Länkar:
Sorcerer’s Place
Mindspark
Vincere vel mori

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-02-11

8 Kommentarer

2010-02-11, Samson säger:

Max och professorn i mdk skapades av shiny och fanns med i ettan också (npc).

Slutlåten från Mass effect är ju vedervärdig! Vi hade med den i ett avsnitt av savepunkt som ett exempel på när musiken är helt fel. Efter underbart vackra vangelis-doftande toner möts man av en riktig skitdänga som låter som en pinsam cover av ”it cant rain all the time”. Den sunkiga 90-tals-skräpet som huvudkaraktärem i filmen the Crow hade skrivit.

2010-02-12, Andreas säger:

@Samson: Se där. Minnet kan bedra ibland. Jag var i min enfald rätt säker på att Hawkins och Max bara var med i tvåan men inser nu att jag bara spelade en demoversion av originalet.

2010-02-12, Lance McCloud säger:

Får nog säga att MDK2 faktiskt är mitt favorit spel från BioWare. Visst har dom gjort många underbara rollspel, men då jag är av åsikten att D&D har trasig och kass mekanik för strider har jag inte kunnat spela deras tidigaste spel. Det har de ju dock löst i Mass Effect och Dragon Age som tur är. Men MDK2 är ett bra bevis på att Bioware kan göra mer än rollspel, och är det något jag har stor respekt för så är det när kreativa personer kan göra bra saker även utanför sitt normala område. Angående det ni snackade om så hoppas jag att dom i framtiden fortsätter att utvecklas och testa nya genrer för vad de kan bidra med väldesignade karaktärer och numera bra rollspelsmekanik kan implementeras i fler speltyper.

Sen är ju MDK2 helt enkelt ett riktigt roligt spel med, för sin tid, bra grafik och en del nytänkande. Musiken är ju helt underbar med för den delen.

2010-02-13, Fleischer säger:

Mycket bra specialare.

2010-02-13, Vargavaka säger:

Trevligt specialavsnitt, även om jag inte har spelat mycket Bioware alls var det kul att höra. Min favoritdel var när Sebastian drog till med en överraskningsbatalj ur ingenstans :)

2010-02-15, Styrbjorn säger:

ahh härligt Baldur’s Gate.. *orgasm* lyckades äntligen fixa mig en CXWine wrapper för Baldur’s Gate 1 + 2 samt Icewind Dale 1 + 2 under MacOS så nu när man varvat BioShock2 borde det vara dags att ta tag i gamla sköna baldur’s gate igen :) underbara spel!

2010-02-15, Nick Carlsson säger:

Sebastian din extrema nördtrivia samt nymodighetsrasism och försvarande av Baldurs Gate som det ultimata rollspelet ger mig hopp, trodde jag var den enda bakåtsträvaren!

2010-02-15, Sebastian säger:

I’ve got your back Nick!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.