Radio Speltorsk

Avsnitt 73 – Bioware-special del 2

Låtlista:
Mass Effect – Ending
Baldur’s Gate II: Shadows of Amn – Final Battle
Planescape: Torment – Deionarra
Jade Empire – Main theme
Länkar:
http://trydling.wordpress.com/
Vincere vel mori
http://www.mindspark.se/blog/
Mindspark

avsnitt-73Det har pratats en del Dragon Age: Origins och Mass Effect 2 den senaste tiden, men nu är det dags att fullkomligt tömma alla Bioware-reserverna i ett maffigt dubbelavsnitt som berör allting det femtonårsjubilerande företaget gjort. Med oss i sagodjungeln har vi två kunniga gäster, Gisela Jönsson ochTommy Rydling, som hjälper oss att reda ut vad som är vad och vad som är bra. Alver, laserkanoner, THAC0 och moralval utlovas i digra mängder!

Låtlista:
Mass Effect – Normandy
Icewind Dale – The Town of Lonelywood
Baldur’s Gate II: Shadows of Amn – Bhaalspawn Battle

Länkar:
Sorcerer’s Place
Mindspark
Vincere vel mori

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-02-16

5 Kommentarer

2010-02-17, Samson säger:

jag tror det bara är jag som råkat ut för detta.

Alla klagar på hiskeliga buggar och extrema hiss-sekvenser i första mass effect. jag spelade det väldigt sent (i höstas). Antingen har jag världens snabbaste 360 eller så har bioware patchat bort det värsta för jag reagerade inte alls på några långa hiss-sekvenser. De kändes alltid helt ok.

Fick aldrig heller några frysningar eller fastnade i något.

Det enda tekniska klagomålet jag har är kanske lite poppande texturer.

I uppföljaren däremot är laddningssekvenserna långa och irriterande med den hiskeligt fula grafiken. Jag har upplevt en drös med buggar, frysningar, fastnanden i väggar. En gång fastnade kameran så jag bara kunde se vad som hände i baren på omega och ingen annanstans, oavsett vart jag gick.

Kanske bioware hel enkelt behöver extra tid på sig när de leker med unrealmotorn så det tar ett år eller två av patchningar innan spelen känns tekniskt kompetenta? Hur ser det ut i DAO? (har inte spelat något. Vill köra det på PC efter alla rekommendationer, men har ingen vettig spel-pc för tillfället)

2010-02-17, Nick Carlsson säger:

I Dragon Age är det gott om buggar i både PC och Xbox-versionen Samson. Laddningstiderna på PC blir riktigt fruktansvärda när man närmar sig slutet av spelet, på Xboxen vet jag inte.

2010-02-17, Oskar Joelsson säger:

Grymt avsnitt! Förgyllde eftermiddagen. Hade varit kul med något liknande special tema om Rockstar nu inför eller efter releasen av ”Red dead Redemtion”.

Ni rockar!

2010-02-18, Jesper säger:

Måste säga att erat dialogträd i Bioware specialen har varit helt underbara ;) .. lika så off topic spåren..
Även om jag inte är en hängiven Biowareare, även om BG1 och MDK2 spelades flitigt så var det som sagt som vanligt en fröjd att lyssna igenom special avsnitten.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.