Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 51 – C64

Efter att gnuggat geniknölarna återvänder ett mer tradionellt avsnitt av Spelklassiker Musik. Veckans tema är önskad av Mattias som driver spelbloggen Onlajn Magasinet. Han påpekade mycket riktigt att jag fortfarande inte gjort ett avsnitt tillägnat Commodore 64. Detta måste det självfallet bli ändring på. Så för er som drömmer er tillbaka till en tid då det hippaste spelet på kartan var Paperboy och kassetband var den coolaste hårdvaran, kommer här ett avsnitt som det riktigt stinker retro om.

Låtlista
Main Theme – Paperboy
Gotham City Cathedral – Batman the Movie
Main Theme – Commando
Pazzing Breeze – OutRun
Main Theme – Thundercats
Opening Theme – Flimbos Quest
Main Theme – Thing on a Spring
Central Park – The Last Ninja 2

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-03-01

6 Kommentarer

2010-03-01, hiro säger:

Grymt nice avsnitt!!

2010-03-01, Mattias säger:

Trevligt att min önskning gick igenom :)
Har tyvärr inte möjlighet att lyssna ikväll så detta får bli något till morgonkaffet imorgon! :)

2010-03-02, Mattias säger:

Sådär. nu har jag lyssnat, tack för ännu ett bra program :)
För de som uppskattar C64-tonerna och vill höra mer så hittade jag riktigt bra platta av c64 kompositören Martin Galway på Spotify, ”project Galway”, http://open.spotify.com/album/7k6YLltoSXW8KXgLHgSqDb

Rekommenderas varmt! :)

2010-03-04, Fredrik säger:

Kanske det bästa avsnittet hittills, skulle inte ha något emot ett till avsnitt tillägnat C64:an!

2010-03-04, Vargavaka säger:

Helt klart ett väldigt mumsigt avsnitt, två tummar upp!

2010-03-15, Tiduas säger:

Outrun är alltid trevligt att höra, men låttiteln på låten som spelas är väl ändå Magical Sound Shower? Vet inte om det var något annat namnval på C64 versionen, men Pazzing Breeze finns det i alla fall en annan låt i Outrun spelen som heter.

Kul avsnitt annars för en person som mig som knappt lirat C64 alls ^_^

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.