Radio Speltorsk

Avsnitt 76

avsnitt-76Level7:s chefredaktör Erik Hansson gästar Radio Speltorsk i avsnitt sjuttiosex. Med Erik på tråden passar vi på att bland annat fråga ut honom om omröstningen som utser årets speltidning, spelskribent och spelblogg. Spelintrycken levereras på sedvanligt manér och Final Fantasy XIII, Battlefield: Bad Company 2, Greed Corp, Sonic & Sega All-Stars Racing och Heavy Rain avhandlas alla i programmet. Patapon-serien är veckans speltips och i Spelnördbataljen är det som vanligt olidligt spännande.

Låtlista:
Bayonetta – Theme Of Bayonetta Mysterious Destiny
Final Fantasy XIII – Chocobos of Cocoon
Patapon 2 – Opening Song

Länkar:
Level7

Radio Speltorsk tipsar:
Patapon

Veckans fråga:
Vilken crossover skulle du vilja se i ett spel?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-03-05

14 Kommentarer

2010-03-05, Johan Eklund säger:

Det var nåt jag tänkte kommentera men så gled det helt ur sinnet…

JO! Personligen anser jag förstås att det är skamligt att Blog Em Up inte får nomineras. För de har utan tvekan varit årets bästa spelblogg. Ingen konkurrens. Vilket alla vet, så det tar ju helt udden av blogg-priset. Det trivialiseras och blir ett skämt. Låter kanske lite hårt sagt, men hur ska man ta ett pris på allvar om konsensus ligger någon annanstans? Level7 bör nog se om sina principer och släppa på reglerna.

2010-03-06, Voxbox säger:

Väl skrivet Johan!

2010-03-06, mh76 säger:

Något bättre avsnitt denna vecka, även om jag saknar någon typ utav nyhetsuppläsning.

Veckans fråga: Fiender från Bioshock i ett Mario Galaxy-spel.

2010-03-06, Samson säger:

Vad roligt att mina frågor kan med. Ska skicka fler!

På Retroresan har vi fått en dum idé att göra ett tv-spel Trivial Pursuit så jag ska börja samla på spelkuriosa i alla fall. =)

Veckans fråga:
Master Chief och Samus i en episk fps-fight skulle vara najs!
Jag vill se mästerkocken få på truten av en riktig spelhjälte helt enkelt.

Ungefär så här:
http://www.youtube.com/watch?v=cL-mR79GErU

Annars skulle jag vilja se Marcus från Gears och Bayonetta i en Sims-expansion. Marcus är besatt av renlighet i köket medan Bayonetta mest vill umgås med grannarna. Det kan bli hur kul som helst i sann ”två personer som inte är lika varann”-sit-com känsla.

2010-03-06, Vargavaka säger:

Vad gäller ”årets blog”: Om jag förtod det rätt så har en jury från Level 7 ganska stort inflytande i bedömningen? Isf tycker jag att de gjorde helt rätt i att inte ta med Blog ‘em up i listan. Som Erik Hansson sade så skulle det inte se trovärdigt ut från Level 7s håll att låta kollegor rösta på varandra. Å andra sidan håller jag likt många andra Blog ‘em up som Sveriges klart intressantaste spelblog så visst känns det lite ”meh”. Ett alternativ, som jag själv gärna skulle se till ett annat år, är att förminska Level 7s inflytande i bedömningen och på så sätt ge utrymme för deras skribenter att vara med.

Kul att höra att mina frågor kom med. Skall se om jag kan klura på några fler även om det är svårt att komma på frågor som Sebastian inte kan (vilket givetvis är målet).

Andrea: Jag tycker helt klart att du borde införskaffa Darwinia. Med tanke på de indiespel du verkar gilla tror jag att du kan uppskatta det. Jag köpte och sträckspelade det på releasedagen och tyckte att det var helt fantastiskt trevligt. Bortsett från den mysiga grafiken har det även en medsläpande historia och om man får tro Edge så är Darwinia+ en riktigt bra portning.

2010-03-07, Sebastian säger:

@Vargavaka – Jurygruppen står för sammanlagt hälften av totalpoängen och jag är osäker på om några från Level7 faktiskt är med i den. Det är i vilket fall inte dominerat av L7-folk utan är plockat från en mängd olika ställen, både jag och Andreas har bl.a. varit med och nominerat.

2010-03-07, Andreas säger:

Observera! Måndag 20.00 är deadline för att få svaret på veckans fråga uppläst i programmet.

2010-03-07, Tobias säger:

Veckans fråga: Vad sägs om ett ”Charlies Änglar” influerat spel med Jade från Beyond Good & Evil, Samus från Metroid och Faith från Mirrors Edge? Frågan är vem som skulle få spela John Bosley?

2010-03-08, UfU__X säger:

Det finns bara ett korrekt svar på den frågan.
Aliens vs. Metroid såklart! Federationen plockar upp aliensarna för sitt fredliga vetenskapsprogram i medicinska syften för att hjälpa sjuka barn som förlorat sina föräldrar (läs: hemligt vapenprogram), nått går snett (OMG) och Samus måste åka in och rensa upp. Slutbossen är en episk strid mellan Samus och en Metralien, en xenomorph blandat med en metroid. Teamet som utvecklar spelet består till största del av folk som gjorde Fusion för att säkerställa att det får den rätta skräckstämningen.

Bilden innehåller vissa felaktiga skalor. :P
http://i188.photobucket.com/albums/z219/UfU__X/aliensvsmetroid.jpg

(Skickade en gång men det verkade inte komma fram. Hoppas det inte blir en ful dubbelpost nu bara…)

2010-03-08, Dumboleifi säger:

Väldigt bra avsnitt :)

och förresten så lyckades Andreas med att uttala mitt nick :)

2010-03-08, Kolle säger:

Veckans fråga: Hannibal the Cannibal i Cooking Mama.
För att få in lite nya härliga recept och för att det finns alldelles för få skräck/matlagnings crossovers, också.

2010-03-09, Dreg säger:

Jag som tänkte svara på veckans fråga och äntligen engagera mig lite. Då jag ändå har lyssnar sen avsnitt 50 eller så men eftersom frågan utanför deadline. Så tänkte jag passa på att säga att ni gör ett grymt program gillar verkligen spelnörd bataljen. Men även resterande spel snack så fort sätt med det ni gör så ska jag bli mer aktiv här på sidan. :)

Svarar på veckans fråga i alla fall bara för det är kul så svaret är…..
Helt klart ska det vara ett häftigt RPG spel i ny tappning med Med metroids härliga glädje att utforska nya områden och se saker man vet att ditt kommer jag nog sen när jag hittat någon cool gear. Blanda ihop det med dialog valen alá Mass effect/Dragon age. Så på något sätt få ihop en skön story men ändå få känna den ensamheten som man älskar i metroid serien. Ja karaktärerna är ju då Samus och subjekt zero ifrån mass effect 2. Hur man ska få ihop det till ett bra spel vet jag inte riktigt men tror det skulle bli en bra och häftig mix.

2010-03-11, testcentralen säger:

erik var en grymt bra gäst faktiskt även om sebbe vann över honom! bra med lyssnarfrågor.. ska försöka komma på några själv

2010-03-16, Spel-Malmer » Äntligen: Spretigt hår och stora svärd i det Malmerska residenset säger:

[...] högg då i alla fall! Efter ett positivt omdöme i radio speltorsk och efter att EmmyZ så övertygande intalade sig själv och oss andra att hon gjort ett bra [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.