Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 52 – Peka-Klicka

Tävlingen är över! I Spelklassiker Musiks första Melodikryss vann Karin ”Skymning” Rönnholm skivan ”Nintendo Sound History Series: Zelda the Music. Hon och ytterligare några tappra själar lyckades lista ut att det var spelet Canis Canem Edit som jag var ute efter.

Karin ligger även bakom veckans tema som är gamla hederliga Peka-Klicka spel. Alla har vi spelat något spel i genren genom åren och vet vilka fantastiska berättelse som spelen lyckas förmedla. Visst, det kanske inte är i klass med Heavy Rain, men de flesta av äventyrsspelen innehåller desto mer värme och komik. Dessutom minns vi mycket av den härliga musiken. Håll till godo!

Låtlista
Hall of Oddities – Sam & Max: Hit the Road
Outside Brandon´s House – Legend of Kyrandia
Main Theme – Zak McKracken
Title Theme – Fable (1996)
Main Theme – Police Quest 3
The Mad Monk – Conquest of Camelot
Melée Forest – The Secret of Monkey Island
Thats Death – Discworld II

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-03-08

3 Kommentarer

2010-03-08, Mattias säger:

Ännu ett bra avsnitt! Och trevligt tema. Peka & Klickaspelen var en klar favoritgenre för mig på Amiga-tiden och framförallt Sierras spel såklart. Spenderade många timmar med quest-spelen och favoritserierna var utan större tvekan Policequest och Spacequest!

2010-03-08, zemus säger:

åhh peka och klicka tema tack Tobias :)

2010-03-15, Tiduas säger:

Peka & Klicka spelen är underbara! Framförallt Kyrandia och Monkey Island spelen är spel som står mig nära hjärtat.

Retar mig så på att jag inte lyckades knäcka Canis Canem Edit heller, var i helt fel banor och tänkte tyvärr trots att alla bokstäverna fanns från spelkrysset. Priset lockade ju sannerligen för min del i alla fall måste tilläggas!

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.