Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 53 – Årets Soundtrack

Det har gått åtskilliga veckor, men nu är det äntligen klart. Omröstningen är avslutad och tio spel har knipit åt sig topplaceringarna. Det är dags att avslöja 2009 års soundtrack. Det var länge jämnt mellan de tre högsta placeringarna., men det kunde bara finnas en vinnare. Lyssna på programmet för att få reda på vilket!

Eller kika på låtlistan nedan…..

Låtlista
10. BMG Music – Punch-Out!! Wii
10. Mr.Handagote – Machinarium
10. Theme of Pandoras Box – Professor Layton and Pandoras Box
7. Finale – Halo 3: ODST
7. Flower – Flower
5. Chapel Hidden in Smoke – Castlevania: Order of Ecclesia
4. Chase Ending – Modern Warfare 2
3. Heart – Assassins Creed 2
2. Nathan´s Theme – Uncharted 2
1. Rescue from the Sea of Tears – Brütal Legend

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-03-15

6 Kommentarer

2010-03-17, Vargavaka säger:

Mmm, vad kul att äntligen få höra resultaten. Och kul att även ett spel som du inte listade i omröstningen kom med. Jag blev lite rädd att du skulle köra samma låt som du gjorde i ett tidigare program när det kom till vinnaren men som tur var vad det inte så.

För övrigt skulle jag vilja tacka för musikkrysset. Jättekul initiativ. Själv kom jag aldrig till till att sätta mig ner ordentligt med det men det var helt klart mysigt.

2010-03-22, Blixten säger:

Lysande avsnitt! Dock håller jag absolut inte med om vinnaren, tror inte heller den vann på rätt grunder men det är en annan historia.

Flower musiken verkar fantastisk, äger ingen ps3 så har inte möjligheten att njuta av detta soundtrack.
Hittade iallafall ett 14 minuters klipp på youtube med musiken från spelet. Det får räcka för nu.

Fortsätt i samma stil Tobias!

2010-04-06, Tiduas säger:

Kul med resultaten ja! Är dock lite besviken på att min röst på VVVVVV tydligen inte bidrog med någon kraft till resultaten, men sånt får man ju leva med.

Bra låtval nästan hela tiden, vinnaren misstänker jag inte blev röstad på p.g.a. bakgrundsmusiken som spelades i programmet, kanske skulle ha varit något med lämpligt för en vinnare där ;)

2010-04-07, Andreas säger:

@Tiduas: Beror på att VVVVVV släpptes i år. Men håller med i övrigt, spelet har fantastisk musik.

2010-04-07, Tobias säger:

Tiduas> Precis som Andreas sa så släpptes spelet i år, sedan fick det inte heller några fler röster ;)

Nä, jag tror inte heller att det var för orginalmusiken som Brütal Legend egentligen fick så många röster. Men att välja ut en låt från ett soundtrack med xx rocklåtar var inte direkt lätt. Så då valde jag istället en orginallåt.

2010-04-07, Tiduas säger:

@Andreas & Tobias: Haha, oj, det är ju klart att det inte fick några räknade röster då inte (släpptes den 11 Januari, så långt ifrån var det ju inte). Kanske ska kolla upp det där lite nogrannare tills nästa gång då innan rösten läggs! ^_^

Förstår också att valet att välja från Brütal Legend inte var enkelt, finns sannerligen en hel del gött i kistan där.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.