Radio Speltorsk

TV Speltorsk – Videorecension: Mega Man 10

2010-03-15, Andreas

17 Kommentarer

2010-03-15, TheHaters säger:

Bra jobbat Andreas!

2010-03-15, Johan säger:

Tack för denna!

2010-03-15, Andreas säger:

Kul att ni gillar det. Vi experimenterar lite med videoformatet för tillfället som ni säkert märkt. Dessvärre fick jag inte till måtten och borde kanske försökt få in Proto Man i samband med att jag pratar om hans medverkan i spelet. Men om det här är nåt ni uppskattar så kan jag tänka mig fortsätta med mer videomaterial framöver. :)

2010-03-15, Anders Brunlöf säger:

Superfin video Andreas!

Ser fram emot många liknande i framtiden. Min fråga blir helt enkelt hur du gjort detta? Är det din genomspelning som vi ser i videon eller är det typ ”trailer-material” som ligger och såsar på www? Om det är ditt, hur har du fångat det till dator? Vilka program o.s.v.?

Funderat länge på att göra något sådant här själv.

2010-03-15, niklas storm säger:

najs.. videorecensioner är helt klart trevliga! mer sådant!

2010-03-15, Andreas säger:

@Anders: Pulade med olika ”videofångarprogram” tidigare men fick det aldrig att funka speciellt bra. Den här videon är existerande ”trailer-material” som jag klippt ihop.

2010-03-15, Sebastian säger:

Att cappa något som inte är pc från början är egentligen en oöverstiglig uppgift för normala människor, åtminstone om vi pratar hd. Då får man förlita sig på b-roll.

2010-03-15, Samson säger:

@Anders Brunlöf, Sebastian & Andreas:

Ett vettigt Capture card till datorn, typ detta:
http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/

Videon kan matas in direkt till Adobe Premier som om det vore en ansluten videokamera. Ljudet tas med vanlig RCA till datorn eller fetare surround och sånt beroende på ditt ljudkort förstås.

Så knepigt är det egentligen inte. Det riktigt bökiga tycker jag ligger i att ha en drös med saves i spelen som ska fångas så att man matchar VO med videon.

2010-03-15, Sebastian säger:

Problemet med Intensity, förutom ganska stora systemkrav (framförallt vad gäller diskar), är en bildfördröjning som gör det ganska svårt att faktiskt spela samtidigt. Samt samma problem som med de flesta andra capture-devices på konsumentnivå, dvs att man måste gå genom det analoga hålet så är ändå begränsad till max 720p. Tillsammans med Hauppauge HD-PVR är Intensity dock den bästa konsumentlösning jag känner till.

Men absolut, har man väl en skitdyr setup är ändå det svåra kvar – att spela in nåt vettigt och klippa ihop så det matchar vad man vill säga :P

2010-03-15, Samson säger:

@Sebastian: Om du grenar video-kabeln och skickar en dublett av videosignalen till monitor/tv så tittar du själv på den medan datorn står och tankar det hela med fördröjningne så undviker du laggkompensationen i spelandet.

Max 720p tycker jag känns hyfsat för onlinevideo dock. Om det ändå ska spelas upp på webben i en flashspelare alltså.

2010-03-15, Sebastian säger:

Ja, det är ju förstås en smart lösning, tänkte seriellt och inte parallellt själv. Måste förstås ha en skaplig splitter för att inte tappa ännu mer bildkvalitet än vad man redan gör med analogt.

Men tror Hauppauges (ostavbart ffs!) lösning är bättre ändå om man inte redan sitter på en monster-pc.

Så är det bara random stuff som videorecensioner föredrar jag nog b-roll.

2010-03-15, Samson säger:

@Sebastian:

Har inte själv testat H:s PVR (sedär!), men blir det någon fördröjning där mellan PVR-boxen och bilden på TV?

Vad gäller splittern känns det bekvämast att köra med HDMI eftersom signalen är digital åtminstånde fram TILL PC:n. Jag märker iaf ingen degradering av videon i datorn (mer än omvandlingen till analog förstås).

2010-03-15, Sebastian säger:

Påstås inte vara fördröjning faktiskt, så skall nog vara ett schysst alternativ. Är Hauppauge och Intensity som du nämner som jag hört ska vara de vettiga konsumentalternativen i dagsläget.

2010-03-16, nils säger:

Sweet med videorecension. Fortsätt gärna med det. Nåt som jag dock kan tycka vara lite luddigt är när man har en betygskala på 1-5 eller 1-10, enbart. Dvs. om man inte tillägger att spelet är värt att köpa, strunta i det helt, låna av en polare för att köra igenom, kanske vänta tills det finns på begnatmarknaden eller så bra att man bör förhandsboka, kanske t.o.m. en collectors edition. Gillar därför Screwattacks betygsystem; Buy it, Rent it eller F* it. Ett liknande system kanske tillsammans med en betygskala säger mig iaf så mycket mer. Förvisso så spelar det stor roll vad man själv föredrar för typ av spel och genré, men tycker ändå att det ger en tydligare bild av vad recensenten tyckte om spelet. Självklart recensenten som bestämmer i slutändan hur han/hon ska gradera spelet Men keep it up med videorecension, skitskoj!

2010-03-16, Andreas säger:

@nils: Jag kan dra till med en klassisk betygsnyckel isf:

1 = Inte godkänt. Värdelös skit. Spela inte ens om du får spelet.
2 = Godkänt. Köp endast om du avgudar serien/genren.
3 = Bra. Definitivt köpvärt.
4 = Mycket bra. Ett givet köp och ett kanonspel som kan mäta sig med de bästa.
5 = Fantastiskt. Alla måste äga! Ett av de bästa spelen på marknaden och värt att köpa en konsol för.

Hoppas du förstår innebörden av siffrorna bättre from nu. :)

2010-03-16, Sebastian Magnusson säger:

Själv drar jag ju undermedvetet på Hype.se:s gamla betygskala som jag harvade på i många år ( http://hype.se/info/betyg )

Dvs typ samma som Andreas listade ovan, att olikt ett gammalt skolbetyg så är två ett medelbetyg och inte underkänt. Allt som är tre eller högre är en personlig rekommendation från min sida.

2010-03-16, nils säger:

@Andreas. Ok, då är jag helt med på hur betygsätter. Får ha den nyckeln i åtanke till ev. kommande recensioner.

Blev ett köp av MM10 och halvvägs igenom det nu. Nästa man till rakning Blade Man…

Kommentera