Radio Speltorsk

Avsnitt 78

avsnitt-78Stamgästen Tommy Rydling är med oss igen för att bränna av ytterligare åsiktsalvor. Den här gången tycker han till om finska Alan Wake, pussliga Picross 3D och Nintendos dubbelskärmade jätteklump DSi XL. Mega Man 10 och NOVA diskuteras samtidigt som det dräglas förväntansfullt över Lunar: Silver Star Harmony. Tommy lyfter slutligen fram lite indie i form av Every Day the Same Dream som avrundar det hela.

Låtlista:
Mega Man 2 Remix – Johan Agebjörn
Mega Man 10 – Dr. Wily Stage 1
Enigma Force – Title Music

Länkar:
Mega Man 2.5D Trailer
Tommy och Giselas podcast – Spegelneuroner och existentialsim

Radio Speltorsk tipsar:
Every Day the Same Dream

Veckans fråga:
Vilket är det roligaste (inte det bästa) spelet du spelat?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-03-18

11 Kommentarer

2010-03-18, Samson säger:

Att blanda ihop Bill Murray med Jim Belushi är som att blanda ihop Bob Dylan med Darin eller Keith Richards med Per Gessle. SKAM!

2010-03-18, Om spel: Spegelneuroner och existentialism | Mindspark säger:

[...] inte helt på samma nivå i det här men vill man höra mer av Tommy går det bra att lyssna på Radio Speltorsk också där en del av resonemangen kommer [...]

2010-03-18, Andreas säger:

@Samson: Sant! Men JAMES Belushi och Bill Murray var rätt lika varann utseendemässigt när de var yngre tycker jag allt. Sen är det ingen tvekan om vilken av dem som är bäst skådis.

2010-03-19, Samson säger:

James?
James och Jim är samma snubbe, (Jim är kort för James).

Den begåvade brodern i familjen (som dog i en överdos) hette JOHN Belushi.

Dock tycker jag varken John eller lillebror James/Jim är det minsta lik Herr Murray.

2010-03-19, Andreas säger:

@Samson: Okej, de är inte superlika men jag tycker mig ändå se en viss likhet.

James Belushi: http://www.imdb.com/media/rm1793825536/nm0000902
Bill Murray: http://www.imdb.com/media/rm87854592/nm0000195

Men det kanske bara är jag. :P

2010-03-20, Oskar Joelsson säger:

Detta är dock ett par avsnitt sent. MEN…Kan inte hjälpas för jag tänker på det varje gång det tas upp i programmet. För några avsnitt sedan hade ni veckans fråga som handlade om crossovers i spel.

Crossovern i fråga jag tänkt på i veckor är en remake av Nintendogs till DS där man istället för att gulla med snorsöta hundvalpar istället gullar med exempelvis Big Daddy från Bioshock eller Pyramid Head från Silent Hill spelen. Sköter man om dom fint ligger dom vara och spinner likt en katt.
Men gör man dom missnöjda så…..är inte längre PEGI-märkningen 3år.

Tack för en grym Podcast! //Oskar

2010-03-21, Tobias säger:

Ska försöka svara på er fråga.

Om det är det mest humoristiska spelet ni är ute efter så säger jag nog Monkey Island 2: LeChucks Revenge. Jag minns att jag skrattade något otroligt när jag lirade spelet.

Annars är nog det roligaste (där jag haft mest kul) ett otal spel, men en av de som jag kan komma på, på rak arm är nog Super Mario Galaxy. Ren och skär spelglädje från början till slut.

2010-03-22, Fleischer säger:

Fallout 2 är nog både det bästa och ett av dom mer humoristiska spelen jag spelat. Att vakna upp med en gag-ball i munnen efter att man har förlorat i armbrytning är hysteriskt. Finns m,ånga sådana moment i det spelet.

2010-03-22, Aloysius säger:

Jag försov mig ifrån hela pekaochklicka-storhetsperioden så humor har aldrig riktigt varit det viktiga i spel för mig. Det är mest en bonus om ett spel har några klyftiga referenser, blandar in lite satir eller något annat. Med det sagt tycker jag att till exempel ett spel som Conkers Bad Fur Day är väldigt roligt.

2010-03-22, Jesper säger:

Precis, är det mest humoristiska spel som efterlyses så står det jämt mellan Day of the Tentacle eller Kindgom O’ Magic.. det senare är inte lika kvalitativt som DOTT, men klart mycket skratt har kommit därifrån.. refererar fortfarande till det i kompisskaran :D

2010-03-23, FrisseFrissén säger:

Det roligaste spelet jag har spelat var ett Simpsons-spel som fanns på ett hotell i Cypern 2002. Det gick ut på att man skulle gå runt på Springfields gator och spöa medlemmar ur ett rånargäng som anföll en hela tiden. Till sitt förfogande fanns det diverse vapen man kunde plocka upp. Bland annat kunde man använda familjen Simpsons hud som tillhygge. I singel player var spelet kanske inte något speciellt, men när man var två personer som hjälptes åt att misshandla kriminella springfieldbor blev det förbannat roligt. Jag och min syster hade väldigt roligt under den resan.

Jag lär nog aldrig mer få spela det spelet igen, och det kanske är lika bra. För det kan ju faktiskt hända att spelet inte skulle vara lika roligt som jag minns det.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.