Radio Speltorsk

Avsnitt 80

avsnitt-80PR-ansvarige Tobias Karlsson från Pulse.nu gillar hästar men kanske framförallt spel. Och spel pratas det som vanligt. Metro 2033, Yakuza 3 och Scrap Metal representerar några av intrycken vi delar med oss av. I speltipset blir det lite läskigt när Tobias pratar Eternal Darkness: Sanity’s Requiem och påminner oss om den obehagliga badrumsscenen. Spelnördbataljande blir det också och avslutningsvis, som grädden på moset, intervjuas Just Cause 2-aktuella Magnus Nedfors från Avalanche Studios.

Låtlista:
inFamous – Working For A Nuclear Free City – Silent Melody
Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 – Zone 1: Act 1
Banjo Kazooie – Treasure Trove Cove
Animal Crossing – Letting Go (OCR)

Länkar:
Pulse.nu
Avalanche Studios

Radio Speltorsk tipsar:

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Veckans fråga:
Vilken typ av specialavsnitt vill du se i ett kommande Radio Speltorsk?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-04-01

13 Kommentarer

2010-04-01, Fleischer säger:

Trevligt avsnitt, gillar intervjuer med spelutvecklare. Ett game club liknande special avsnitt skulle vara skoj. Där man har uppsatta spelmål som man kan följa mellan avsnitten.

2010-04-01, Andreas säger:

@Fleischer: Det konceptet verkar vara väldigt poppis i svenska podcastsfären för tillfället. Känns som marknaden är lite mättad. Kanske kan köra nåt sånt under sommaren iofs när vi tar semester från ordinarie program. Jag har tänkt ta mig an Planescape Torment då, kan fråga om Sebbe vill haka på. :)

2010-04-01, UfU__X säger:

@Andreas: Har alltid velat ha en anledning att spela det spelet och det låter ju som att det här skulle kunna vara just en sådan. :)

Bra intervju av Avalanche-mannen, väldigt avslappnat.

2010-04-01, mh76 säger:

Blev en bra och intressant intervju.

Undrar såklart när nyhetsdelen återkommer?

Veckans fråga: Vill se ett specialavsnitt uppdelat i fyra delar om Fallout. Fallout 1 tas upp i del 1, Fallout 2 i del 2 och Fallout 3 i del 3. I del 4 kan ni ta med t ex Tactics och prata om kommande New Vegas och lite annat smått och gott samlat i sista delen. Blir det för många delar, så åtminstone ett extra långt avsnitt om Fallout-serien.

2010-04-01, Vargavaka säger:

/skriver under på en anledning att ta mig an Planescape Torment, det har jag liggande på min lista av spel som jag måste ta mig an.

Intervjun med Avalanche var trevlig, väldigt öppen och avslappnad.

Vad gäller specialare så skulle jag gärna se ett avsnitt om Japan som spelland i samband med Sebastions Japanresa (för han skulle väl åka dit i år, eller hur?) Om tekniken tilllåter gärna med rapportage från obskyra små spelbutiker och svettiga arkadhallar.

Annars skulle det även vara kul med en specialare om svensk tv-spelshistoria. Både hur mediet har vuxit sig in i Sverige rent allmänt (där arkadhallarna från 80-90 talet och Bergsala är intressanta) men framför allt hur svenska spel och spelutvecklare har kommit och gått. Martin Lindell kan säkert funera bra som gäst i en sådan specialare och om det även skulle gå att fixa intervjuer med grundare från estabilserade Svenska spelhus med deras egen historia skulle det vara guld.

2010-04-01, Kim Simonsson säger:

Trevligt avsnitt och ett plus på intervjun som var mycket intressant. Hade varit trevligt om ni snackade lite om design och utvecklingen av denna på konsoler, handkontroller, diverse tillbehör osv..

Posta bilder på alla hemska saker ni hittar så lär vi lyssnare få oss ett härligt skratt när ni diskuterar dem

2010-04-01, Fleischer säger:

Precis som mh76 skrev är en Fallout special aldrig fel. Det är ju trots allt den bästa spel serien som gjorts.

2010-04-02, zemus säger:

En mario eller resident evil special skulle va kul en final fantasy special skulle va helt jävla underbart.

2010-04-03, Jacob Harangi säger:

Underbar podcast måste jag säga!
om special avsnitt skulle jag bli helt otroligt glad om ni gjorde något om Halo serien! Det e några av de bästa spelen jag spelat, och sen finns det ganska mycket man kan säga om det ;)
Fortsätt med att göra Sveriges bästa podcast ännu bättre!

2010-04-04, Lance McCloud säger:

Tycker en Mega Man special vore intressant. Finns många (väldigt många) spel i serien och mycket att diskutera.

2010-04-04, Spel-Malmer säger:

En Final Fantasy-special vore grymt. Har bara spelat XIII men är verkligen intresserad av att höra mer om de gamla spelen. Radio speltorks är det ultimata sättet detta kan ske på.

Med ettan och tvåan ute på appstore, sjuan och åttan på PSN och säkert snart nian så känns det både aktuellt på flera plan. Nian är jag lite lätt sugen på faktiskt. Har hört det skall vara bland toppskicktet, tillsammans med sexan.

Då stridssystemet är så olika och storyn är helt ny varje gång finns det mer att snacka om än de flesta spelserier.

Final Fantasy blir alltså min önskan.

2010-04-05, Oldgast säger:

Hmm… nu är jag en vecka sen med denna fundering men det påstås ju att den nya ds:n ska klara grafik i Gamecube-klass. Vore det inte riktigt nice om de satsade på samma skivformat som gamecube hade. Då kunde man spela sina gamecube-spel på ds:n. Man kanske kunde ha både det och kasett. Dock så är det väl så att de inte tjänar något på detta heller plus att det blir för snarlikt psp.

2010-04-06, Fleischer säger:

@Atlas Planescape Torment gameclub i sommar låter topp. Helt klart ett spel jag kan spela igen. Jävligt svårt bara. :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.