Radio Speltorsk

Avsnitt 83

avsnitt-83Efter ett långt uppehåll återvänder Svenska Dagbladets Tove Bengtsson till Radio Speltorsk-studion. Barbie, zombies, Sailor Moon, Fellow Followers och starka spelkvinnor är några av alla diskussionsämnen som tas upp. Sen snackar vi spel också där Plain Sight, Theme Hospital, Zombie Apocalypse, Cobra Command och Game Room-tjänsten alla berörs. Tove tipsar om musikpusslaren Chime och i Spelnördbataljen är apor veckans tema. Därefter dyker det upp en gammal bekant och allra sist avslöjar vi vem som vunnit i Lead and Gold-tävlingen.

Låtlista:
Ecco: The Tides of Time – Another Seascape (OCR)
Turrican 1 – Title Juli Sane Version (Amiga Remix)
Final Fantasy VIII – Liberi Fatali
Okami – Nemuris Theme

Länkar:

Mitt liv som nörd
Toves twitter
Open Theme Hospital-betan

Radio Speltorsk tipsar:
Chime

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-04-22

22 Kommentarer

2010-04-22, Fredrik Wikström säger:

Men för fan! Över två timmar? Glöm det! Jag får lyssna på bussen i morgon istället.

2010-04-22, Johan Eklund säger:

Du får skylla på mig för de extra 26 minutrarna. Sorry.

2010-04-22, Fredrik Wikström säger:

Nej, de 26 extra minutrarna kommer väl till pass när jag ska få tiden att gå på bussen. Det var bara när natten började smyga sig på det kändes övermäktigt.

2010-04-22, Henrik Blomgren säger:

Ja, går man runt och tänker på att någonting är himla coolt blir det ett sämre jobb gjort för man blir för mycket intresserad av sig själv än att producera bra texter.

Sailor Moon, en klassiker :) Så många timmar jag spenderat med att gå igenom de avsnitten.

5 säsonger, 3 ”filmer” och 2 special avsnitt tar sin tid att gå igenom.

Jag får passa på att slänga ut en fråga om vilka språk ni lyssnat på Sailor Moon? Tyska? Japanska, Svenska, Engelska?

Det blir en hel del skillnad i ljudkvalité där emellan. Otroligt att man spenderat så mycket tid på en serie :p

Midna tänkte jag inte på. Men det stämmer att hon är riktigt intressant.

Spenderar man tid på att kolla på Bayonetta så dör man Tove :) Har inte kollat speciellt mycket på henne. Har varit för upptagen med att sparka fiendernas stjärtar :)

Med tanke på att man i FFXIII spenderar så mycket tid med alla karaktärerna så är det svårt att välja ut en av de som enda huvudperson.

Skaparen till Lara Croft slant ju med musen då han skulle förstora Lara Crofts bröst. Skulle förstora de med 50% men det blev 150% har jag för mig :p

Lång kommentar som jag avslutar här. Hör jag mer som jag finner intressant så skriver jag en kommentar till :)

2010-04-22, David säger:

Ni är ju bara bäst!
Höjdaravsnitt igen!
(Så, dagens kvot av utropstecken förbrukade)

2010-04-22, Andreas säger:

@Henrik: Keep em coming! Många intressanta reflektioner som vanligt. :)

@David: Superkul att höra. Du är bäst! :D

2010-04-22, Laserbreak säger:

Bra avsnitt som vanligt kul att höra Johan.
Välkommen tillbaka

2010-04-22, tias säger:

Finfint avsnitt. Underbar kombination av röster i dagens program. Och så klart skönt att Johan är tillbaka med lite nyheter.

Puss o kram!

2010-04-22, K säger:

”Jag trodde inte man kunde bli sådär full på bara öl”
Alla som någonsin träffat Sebastian vet att det kan man visst :p

2010-04-22, Fleischer säger:

Kul att se nyhetsdelen igen.
Efter 21års vänskap så vet jag att han kan bli ”så” full på öl.
På student skivan trodde vakterna han hade ett epilepsianfall när han dansade. Så det här är helt ”normalt” för Sebastian. :)

2010-04-22, Anders Brunlöf säger:

Lite sen till matchen nu, men på tal om starka kvinnor så måste jag verkligen belysa The Boss i Metal Gear Solid 3. Hon är iskall, enormt skicklig och när man möter henne face to face så ser man ändå hur hon lider för de uppoffringar hon får göra. Tycker också om hennes utseende, något väldigt unikt med hur hon för sig, och jag gillar hennes blöta look. Slutfighten med henne på fältet fyllt av vita blommor är en av mina favoritbossfighter någonsin.

2010-04-23, Henrik Blomgren säger:

En tanke och fråga: Skulle ni inte kunna göra någon anime special någon gång?

Bara snacka anime under ett avsnitt, ha med litet musik från anime och så? Prata om vilka serier som ni tyckt mest om och vilka ni hatat.

Om hur ni tycker att själva konceptet, att gå från handritade scener till mer dataanimerade och vilka fördelar/nackdelar detta har?

2010-04-23, Anders Brunlöf säger:

Förövrigt såg jag en Heavy Rain-trailer på bion förra helgen. Skapligt mäktigt på en svinstor duk.

2010-04-23, Tove säger:

Henrik Blomgren: Roligt! Jag kan fortfarande inte komma på en ordentlig anledning till min besatthet av Sailor Moon. Vad har du för anledning? :)
Jag såg det på svenska på TV4 men har främst sett allt på japanska, tycker det funkar bäst där!

Å om Bayonetta – man kan ju liksom inte låta bli att kolla på henne i alla cut scenes där hon skrevar, så det var nog det jag menade :P

I övrigt så var det andra gången jag träffade Sebastian, men första liveupplevelsen av epilepsifyllan :D Nu vet jag vad jag ska förvänta mig till nästa gång!

2010-04-23, Henrik Blomgren säger:

Tove: Min besatthet kom troligen ifrån att jag kunde se på anime. Då jag såg på anime då var det något nytt för mig, allt jag såg var bra. Mycket av det som jag gillade då gillar jag inte idag.

Sailor Moon ligger litet i mellanland. Jag ogillar längden på serien. 200 avsnitt där det mesta bara handlar om att man för varje avsnitt får en ny fiende som ska besegras. Blanda med upprepande animationer och i första säsongen en skrikig röst så nej.

Kollar man på innehållet förutom striderna så upptäcker man ett helt annat djup. Känslor som ligger begravda, hur det kan bli med konsekvenser av det man gjort.

Det blandas friskt så det är nog därför som jag fortfarande kan säga att jag gillar Sailor Moon. Jag är inte besatt av det men gillar det fortfarande. Framför allt den fjärde säsongen. Kristalklart animation, riktigt bra design som känns mer vuxen.

Chibi-Usa har vuxit upp och mera sådana saker :p Om man nu ska spoila litet så fann jag romansen mellan Chibi-Usa och Pegasus väldigt söt och det tycker jag än idag. Nog just den säsongen som gör att jag fortfarande gillar serien överlag.

Att man får följa med de genom åren och se hur de växer upp är bara bonus :)

Jag har lagt ned tid på Sailor Moon. Det gick på tysk TV, där bandade jag de flesta avsnitten. Har sett det mesta på orginalspråket, sett ett antal avsnitt på svenska och sett en massa klipp på engelska. Så jag har fått en ganska bred uppfattning om just Sailor Moon :)

Med Bayonetta så aha, du menade så. Det är tyvärr ingenting jag tänkt på. Blev mest irriterad över att de valde Fly Me to the Moon som sång i några av de och gillar alla varelser som hon åkallade som avslutningsmanöver :)

2010-04-24, Fredrik Wikström säger:

Ja, det var ett trevligt avsnitt! Det var nog lite väl i mastigaste laget, och Adde svävade som vanligt ut i sina kärleksförklaringar till kvinnliga spelkaraktärer. Han är allt en riktig GGG den där Atlas.

På det hela taget blir betyget ett VG+, iom att Tove lyfter avsnittet ett snäpp. Hon har en alldeles lagom professionell attityd till spel. Inte för torr, analytisk eller utsvävande.

Passar samtidigt på att ställa en allmän fråga om hur ni tycker att nästa introlåt ska te sig. Jag har ett par olika förslag, så jag kanske ska slänga ihop ett par slaskmixar av de olika idéer jag har, så får vi ha en liten omröstning. Vad sägs?

Annars välkomnar jag gärna förslag här och nu.

2010-04-24, Lance McCloud säger:

Bra avsnitt och min kommentar från förra veckan att ni har bra gäster kvarstår tydligt. Det var kul att Tove var med igen, samt att Johan återkommit! Skulle vara kul att få höra lite varianter på nya introlåtar med, men jag är ändå rätt glad i den nuvarande.

Angående anime så skulle det inte vara helt fel med ett avsnitt, men är nog helt upp till vilken relation Andreas och Sebastian har till ämnet och om dom känner att det skulle funka. Jag skulle dock lyssna i sådant fall. Det saknas ju en svensk anime podcast av någon anledning, då det känns som om man allt kunde hitta en relativt stor lyssnarbas. Finns många bra engelska anime podcaster, men har inte hört någon svensk alls.

Och så Sailor Moon… Helt klart en bra serien, men jag kollade främst på den för att det helt enkelt var en anime som visades på TV, någon större favorit är det inte för min del. Däremot går det inte att förneka att det är en av de bästa serierna i sin genre, men det ligger nog även mycket nostalgi bakom att många gillar den så mycket. Däremot får jag väl erkänna att RPG spelet till SNES är lite an en favorit. Var ett tag sedan jag spelade, men har för mej det var rätt episk och med en relativt bra handling.

(Jag har inte spelat Bayonetta, men visst är hon sexig på det där sekreterare-korsar-demon viset bara hon kan. Sen så var det ju trotts allt Mark Musashi som var hennes motion actor i fightingdelen, vilket förklarar hur utflippade och supercoola hennes moves är.)

2010-04-26, Andreas säger:

@Henrik Blomgren: Vore jätteskoj med en anime-special. Dessvärre är jag inte alls insatt i ämnet och skulle i så fall hellre låta någon annan hålla i det hela. Vet inte heller om det skulle passa in under paraplyet ”Radio Speltorsk”.

@Fredrik Wikström: Elgitarrer blandat med bitpop is the way to go! :)

Lite kortare och kanske skippa sången den här gången?

2010-04-26, Tobias säger:

Jag skulle vilja höra ett intro där Andreas och Sebbe sjunger i kör :D

2010-04-26, Henrik Blomgren säger:

Andreas: Precis. Det kan jag acceptera.

Anledningen att jag frågade var att det smugit sig in litet här och var och då är det lika bra att fråga.

2010-04-26, Fredrik Wikström säger:

@Farbros Vuxlas: Sång har jag aldrig tänkt lägga på den nya låten, och gitarrer och bitpop är liksom så jag har tänkt mig också. Bit-rock tror jag benämningen blir.

2010-09-10, tralla la säger:

Vet någon var man kan få tag i alla avsnitt?! Det var så kul och se på Sailor Moon när man var yngre och skulle va kul att se alla avsnitt igen:) nån som vet?

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.