Radio Speltorsk

Indietipset – Umbrella Adventure: The Castle of Cake

umbrella-adventure-7

Spelade igår in en intervju med en indieutvecklare (vem det är hör ni på torsdag i veckans Radio Speltorsk) där han bland annat tog upp en utvecklarkollegas spel som inte uppmärksammas tillräckligt mycket. Efter att ha spelat det kan jag inte annat än att hålla med. Detta behöver lyftas fram.

Umbrella Adventure: The Castle of Cake är ett plattformsspel där man omedelbart reflekterar över dess unika estetik. Grafiken kan närmast beskrivas som blyertsmålad och består endast av olika nyanser av vitt och svart. Att spelet tagit tre år att utveckla framgår främst i den detaljrikedom som präglar spelets utseende. Bladen vaggar fram och tillbaka i bakgrunden medan regnstänk reflekteras i skärmen. Jag är inte riktigt lika förtjust i huvudkaraktären som tilldelats en sparsmakad mängd animationer och känns därför inte lika imponerande som resten av spelet grafiskt sett. Inget som stör nämnvärt och man vänjer sig snabbt vid att han rör sig en aning ryckigt.

Handlingen är så där lagom anspråkslös och kretsar kring ett fabeldjur (är det en ekorre?) som blivit av med sina delikata tårtbitar. Utrustad med ett paraply beger man sig därför ut på ett storslaget äventyr bland dessa vackert handmålade miljöer för att leta rätt på den mystiska tårttjuven. Paraplyet används främst till att ha ihjäl förvuxna insekter men också som en sköld och för att svinga sig mellan plattformar. Det rör sig i grund och botten om ett väldigt traditionellt spel där platåhoppandet får störst fokus.

Om man som jag diggar klassiska plattformsäventyr som dessutom utmärker sig genom ett udda men snyggt yttre ska man definitivt spana in Umbrella Adventure: The Castle of Cake. Det är ett imponerande och stämningsfullt spel som olyckligtvis har gått många förbi. Ge det en chans och posta en kommentar om vad ni tyckte sen.

Ladda ner spelet gratis här.

2010-04-26, Andreas

1 Kommentar

2018-08-11, Spelare säger:

Tack för tipset!

Kommentera