Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 58 – Konami

Året är 1969 och Kagemasa Kozuki har precis slagit upp dörrarna till ett företag som ska inrikta sig på att laga och hyra ut Jukebox-maskiner i Osaka. 40 år senare har jukeboxen gått i graven och istället har Konami blivit en av världens största tillverkare av TV-spel. Åtskilliga kända spelserier har skeppats ut världen över. Man skulle lätt kunna få ihop ett antal timmar med musik från alla de spel som Konami släppt genom åren. I dagens program får ni ett litet axplock av både kända och okända musikstycken från den japanska giganten.

Låtlista
The Bank Robbery – Lethal Enforcers II: Gunfighters
Final Base – Thunder Cross
Here Comes the Hero – X-men Arcade
Battle of the Holy – The Castlevania Adventure
Main Theme – Silent Hill
Boktai Continues – Boktai II – East of the Sun & West of the Moon
House – The Goonies II
Flowing Destiny – Zone of the Enders

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-04-26

3 Kommentarer

2010-04-26, Joakim säger:

Beach 2009? :) Mysigt avsnitt. Inte hittat hit tidigare, men kommer definitivt att återvända.

Mvh

2010-04-26, Joakim säger:

Fan..tryckte på ”publicera” innan jag dubbelkollade, och du säger 2010. Lät som 2009. Aja.. fail. :) Må väl!

2010-04-26, Tobias säger:

Joakim> Kul att du gillade programmet! Nu var jag visserligen hyffsat säker på att jag sa 2010, men samtidigt hade jag inte blivit förvånad om jag sagt fel. Jag lyckas göra det stup i ett ;)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.